Site Loader

Last week, I tried a new activity that suits me so well.


It was actually my mom who told me about Hittaut which is an initiative from Sweden’s orientation society to inspire people get out and explore more of their surroundings. It’s basically just a big scavenger hunt where you search for checkpoints with codes all around Stockholm with help from either a physical map or an app and it’s so much fun!

Last week I had some time to kill and ended up finding all checkpoints in the city-area in Stockholm before I met up with my cousin and went out and searched for all the checkpoints at Långholmen as well. I walked 40 000 steps that afternoon/evening and didn’t even notice it since I was so busy searching for checkpoints in beautiful places in Stockholm I’ve never noticed before. Such a simple yet fantastic idea!

Either you use the app hittaut.nu or you can pick up the physical map at either of these locations. At every checkpoint, there’s a code which you can register on either the site or in the app and is used as an entry in a raffle where you can win prices. All you have to do is get an account, get a map and go out and explore!

This is a completely free activity where you get exercise and explore new places at the same time and I just love it! There are 100 checkpoints in Stockholm, and when I’m done with those I might take a trip to one of the other 42 cities where Hittaut is available! 😉


Quick facts about Hittaut


Name: Hittaut Stockholm
Location: 4 areas in Stockholm: City, Djurgården, Långholmen, and Vitaberg
Available: 23 May – 31 October
Price: 100% FREE!

Other locations: Ale, Alingsås, Bollnäs, Borås, Enköping, Filipstad, Finspång, Forshaga, Gislaved, Gnesta, Grums, Göteborg, Hedemora, Hudiksvall, Jönköping, Karlshamn, Karlskrona, Karlstad-Hammarö, Katrineholm, Kil, Kristianstad, Kungälv, Luleå, Molkom, Mora, Norrtälje, Oskarshamn, Ovanåker, Ronneby, Rättvik, Sala, Sandviken, Skattkärr, Strömstad, Sundsvall, Säffle, Trollhättan, Uddevalla, Uppsala, Vålådalen, Värnamo-Bredaryd, Västervik & Östersund (Note: Every city has different availability dates)

Suitable for: the Anthropologist, the Thrill Seeker, the Explorer, the Seeker, the Independent Mass Tourist, the Drifter, the Escapist and the Sport Tourist (click here to read more about the different traveler types)
Good to know: There are different difficulty levels on the checkpoints which are marked with different colors on the map. All checkpoints in Stockholm are blue which means that a person with normal health easily can reach them.


My rating:
★★★★★/★★★★★

22 Replies to “Hittaut – Stockholm, Sweden”

 1. Men åh vad roligt! Något jag skulle behöva sätta in mig i, då jag har så dåligt lokalsinne samt dålig på att orientera via kartor. Synd att dem inte hade det i Örebro, men är jag i Stockholm eller i någon av dessa städer under sommaren ska jag försöka ta mig en titt! 😀

 2. Vilket underbart initiativ! Hade ingen aning om appen hittaut, men nu blev jag ju sugen på att testa! Gjorde mig hur glad som helst av att se att Karlstad-Hammarö fanns med, det är inte så långt ifrån där jag bor 😃 Tack för tipset goa Amanda ❤️

 3. Men alltså åhhh! Plötsligt blev jag väldigt sugen på att åka tillbaka till Stockholm redan nu, haha! Sparar det här inlägget till i höst tho’! TACK hjärtat <3

  1. Haha ja, de kör ju fram till sista oktober i Stockholm så du har ju tid! 😉 Så synd att de inte har några kontroller på Gotland, ska ju dit minst två svängar denna sommar så hade ju varit kul att passa på 😉

 4. Det här ska jag testa, och så roligt att det finns i Norrtälje också, så kan jag göra det i två städer haha 😉 Superroligt initiativ och tack att du delar med dig av det! 😀 Kram

  1. Jag har planer på att försöka hinna med i alla fall Norrköping, Uppsala och Gnesta den här sommaren utöver Stockholm, jag menar de platserna går ju till och med att ta sig till med ett SL-kort 😉

 5. detta har jag hört talas om en kolega till mej gör hitta ut
  vi min familj håller på med geokaching ha ha ja hur et stavas igen jätte skoj o et är ju lite typ samma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *