Site Loader
Even people that live under a rock can’t have missed what’s going on in the world right now.


I planned to not write anything about Corona on this blog. I changed my mind yesterday though when the Swedish Ministry of Foreign Affairs discouraged everyone to go abroad for at least a month. This is the first time in modern times they make that decision, which honestly says a lot about the seriousness of the whole situation.


I did not have any trips abroad booked but had some loose plans for both Denmark and Germany. Guess I can scratch those because I don’t think the situation is going to be good any time soon. I do believe most of us are going to be infected sooner or later – the only thing we can do is slow the spreading down. We need to prevent everyone from being sick at the same time so the hospitals can put all their efforts into the ones actually in need. Listen to the authorities, wash your hands, stay at home if you have any symptoms and USE SOME COMMON SENSE.Trust facts – not Facebook.

So how is Corona affecting me at the moment? My teachers at Uni have made everything digital so I can watch lectures and do assignments from home. Other than that, I live my life pretty much the same as I did a month ago but if the situation changes, so will I. I do feel a bit uncertain about traveling within Sweden though, and think it might be better to stay in Stockholm. At least for a while until we get more clarity. I’m not afraid of the virus for my own sake, but I’m going to take every precaution to make sure I’m not spreading it to anyone else. We all need to stay informed, but being scared and panic never leads to anything good.


So if we leave out the rest of the world and take it to a much smaller level: What’s going to happen with this travel blog when I plan to not travel for a while? I still have some travel diaries from Queenstown and Sunshine Coast (where the photos in this post were taken) to share, so definitely going to post them. I also can’t handle sitting around doing nothing, so hopefully, this whole situation with Corona and not being able to travel will spark some creativity in me.In the meantime, stay safe ❤️

19 Replies to “CORONA”

  1. Hade alla bara använt lite förnuft hade inte det här blivit ett lika stort problem som det är idag, men då min nya hobby är att läsa Facebookkommentarer på Krisinformations sida inser man ju vilka själviska människor det finns som går och handlar trots att de hostar “för att mjölken var slut hemma och jag hade inte planerat att bli sjuk” (=direktcitat från en kommentar jag läst)

 1. Ja nu blir det inga resor här framöver! Jag hade inte heller några inbokade denna månad. Men nästa månad har jag det så får se hur det blir då.

 2. Så mycket om detta virus så jag blir tokig, alla behöver hjälpas åt men tycker att det blir lite överdrivet när man rensar hyllorna och hamstrar för ett år så det inte räcker till fler :/

  1. Ja men alltså denna hamstring är ju verkligen helt galen! Alltså ja, se till att du har mat hemma så du klarar dig i två veckor om du behöver sätta dig i karantän, men att köpa hundratals toalettrullar är ju bara helt sjukt!

 3. Jag är inte heller rädd för att smittas, men jag är noga med att följa de rekommendationer som finns både för min egen skull och för min omgivning. Jag skulle till VC idag för provtagning inför läkarbesök nästa vecka och tänkte att jag ville vara så försiktig som möjligt och inte utsätt mig mer än nödvändigt eftersom jag är rätt så nyopererad och infektionskänslig, så jag tog möjligheten att boka tid på lab så jag skulle slippa vara där längre tid än nödvändigt. När jag kom dit lagom till att jag skulle bli inropad så fanns det bara två personer i väntrummet – ett gammalt par i övre sjuttioårsåldern. När jag gick hem från VC så tänkte jag på det gamla paret – de var ingen risk för mig, men jag skulle ha kunnat sprida smitta till dem som vore förödande! Jag hoppas att hysterin kring Corona lägger sig snart och att folk använder sunt bondförnuft och lyssnar på de rekommendationer som finns. Kram 💖

 4. Bra att ert universitet tar detta på allvar. Mitt universitet i Örebro tar inte detta på lika stort allvar och vissa saker är fortfarande obligatorisk tyvärr. Jag önskar det vore annorlunda men jag får helt enkelt stanna hemma i den mån jag kan för att undvika få smittan. 🙂

  1. Nej fy så tråkigt att det inte tas på allvar! Vi ställde om till distansutbildning redan förra veckan, innan regeringen gick ut med den rekommendationen. Håller tummarna för att det löser sig för dig!

 5. Så bra skrivet! Att folk inte kan ta sitt ansvar. Är man sjuk, hostig,febrig eller så.. stanna hemma tills du har varit frisk i två dagar, sedan kan du gå ut igen!Det handlar inte om att alla som är pigga ska låsa in sig.. men om man känner minsta lilla är de bättre att stanna inne 🙂 <3 Kram!

 6. Bra skrivet angående det som omsluter oss alla som en tung och våt filt. Vi får självklart ta vårt ansvar och hoppas att det snart svänger här i väst, precis som det redan har gjort i Asien. Att ta hand om bilder och tänka tillbaka på våra resor är en bra sysselsättning, när vi måste sitta hemma. Ha det gott!

 7. Är själv i karantän dag 6 nu, så snart får jag komma ut igen. Varken jag eller läkaren tror jag har corona men eftersom att jag haft några symptom och det inte kan uteslutas så blev jag det ändå. Tycker att det är bra att de tar de säkra före det osäkra och blir ju så irriterad på folk som inte håller karantän!! Vill ha detta över så livet kan rulla på igen!

  1. Men alltså JA! Är själv inne på min 17e dag i karantän (helt sjukt ju??) på grund av att jag både har hosta och har haft feber. Liksom är du sjuk, stanna hemma. Det är inte svårare än så!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *