Uppdaterat 2021-09-11

Jag är den typen av person som hellre kollar på en dokumentär än en film.


Att jag tycker om dokumentärer om resor chockar nog ingen, men jag är också otroligt intresserad av dokumentärer om jordens miljöproblem. Jag vet att många tycker att sånt är jobbigt att titta på, men klimatkrisen är inget som kommer att hända i framtiden – den är här redan nu. Därför tycker jag det är otroligt viktigt att inte bara vara medveten om hur vår livsstil har påverkat planeten, men även vad man kan göra åt det.

I det här inlägget tänkte jag tipsa om fem dokumentärer om jordens miljöproblem som på ett eller annat sätt påverkat mig. De har fått mig att inse saker om hur min egen livsstil är en del av problemet och har inspirerat mig till att göra bättre och mer hållbara val. Dokumentärerna visar oss vad vår livsstil leder till – men också vad vi kan förändra!


“From knowing comes caring, and from caring comes change!”5 Netflix-dokumentärer om jordens miljöproblem


Chasing Coral


Informationstext från Netflix: Dykare, forskare och fotografer från hela världen samarbetar på en undervattenskampanj för att dokumentera korallrevens undergång. Dokumentären är 1 timme och 29 minuter lång och gavs ut år 2017.


Se Chasing Coral här5 Netflix-dokumentärer om jordens miljöproblem


Before the Flood


Informationstext från Netflix: Dokumentären följer skådespelaren och aktivisten Leonardo DiCaprio när han reser till fem kontinenter för att få en djupare förståelse för klimatförändringarna och dess inverkan på världen. Dokumentären är 1 timme och 36 minuter lång och gavs ut år 2016.


Se Before the Flood här

Uppdaterat 2021-05-17: Tyvärr är dokumentären inte längre tillgängligA Plastic Ocean


A Plastic Ocean


Informationstext från Netflix: När en dokumentärfilmare upptäcker att världshaven översvämmas av plastavfall börjar han titta närmare på hur nedskräpningen påverkar miljön. Dokumentären är 1 timme och 40 minuter lång och gavs ut år 2016.


  Se A Plastic Ocean här5 Netflix-dokumentärer om jordens miljöproblem


Chasing Ice


Informationstext från Netflix: Miljöfotografen James Balog använder sig av time-lapsekameror för att fånga hur glaciärerna påverkas av miljöförändringarna. Dokumentären är 1 timme och 15 minuter lång och gavs ut år 2012.


Se Chasing Ice här

Uppdaterat 2021-05-17: Tyvärr är dokumentären inte längre tillgängligMission Blue


Mission Blue


Informationstext från Netflix: Den här dokumentären följer oceanografen Sylvia Earles kamp för att rädda världens hav från hot som t.ex. överfiske och giftigt avfall. Dokumentären är 1 timme och 34 minuter lång och gavs ut år 2014.


Se Mission Blue härSöker du efter fler serie- och filmtips?

3 Netflix-serier alla reseälskare borde se 8 reseserier på Disney+Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

Rekommenderade inlägg

24 kommentarer

  1. Toppen med dokumentärer ju, och ännu bättre när man får "med sig något" av det, en tankeställare eller bara få mer kunskap 🙂

    1. Haha själv har jag inte ens en tv så blir inte mycket tv-tittande för min del heller 😉 Jag är noga med att effektiviserar min tid så brukar ha igång dokumentärer när jag är upptagen att göra något annat med händerna, till exempel diska, laga mat eller redigera bilder! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *