Uppdaterat 2023-01-07

Även människor som bor under en sten kan inte ha missat Corona.


Jag hade faktiskt tänkt hålla Corona-viruset utanför den här bloggen. Jag ändrade mig dock när UD gick ut med uppmaningen att avstå från utlandsresor i minst en månad. Detta är första gången i modern tid de tagit det beslutet, vilket ärligt talat säger en hel del om hur allvarlig situationen är.

Jag hade inga utlandsresor bokade den kommande månaden, men hade lite lösa planer på både Danmark och Tyskland. Det är nog bara att stryka de planerna då jag inte tror läget kommer bli bättre på ett tag. Jag tror de flesta av oss kommer smittas av viruset någon gång, men det viktiga är att få ner hastigheten på spridningen så inte alla blir smittade samtidigt. Sjukhusen måste få hinna ta hand om de som drabbas värst. Lyssna på myndigheterna, tvätta händerna, stanna hemma om du har några symptom och ANVÄND SUNT FÖRNUFT!Lita på fakta, inte på Facebook.Corona-viruset


Så om vi tar det på ett personligt plan, hur påverkar Corona-viruset mig just nu? Högskolan har gjort allting digitalt så att jag kan se på föreläsningar och göra uppgifter hemifrån. Utöver det lever jag mitt liv ungefär likadant som för en månad sedan, men om situationen förändras kommer jag anpassa mig. Jag känner mig ärligt talat osäker på att resa inom Sverige just nu utan tror det är bäst att stanna i Stockholm ett tag tills vi får lite mer klarhet i situationen. Jag är inte särskilt rädd för viruset för min egen del, men jag kommer ta alla nödvändiga åtgärder för att inte sprida det till någon annan. Vi måste alla hålla oss informerade, men att vara rädd och få panik leder sällan till något bra.

Så hur går mina tankar nu då med att driva en reseblogg när jag planerar att inte resa på ett tag? Jag har ett par resedagböcker kvar att publicera från min resa runt Söderhavet i slutet av förra året så kommer börja med att få klart dem. Sen får vi se helt enkelt. Jag är en sån som inte kan hantera att sitta stilla och göra ingenting, så förhoppningsvis kommer hela den här Corona-situationen och att inte kunna resa leda till lite nya kreativa idéer.Mer om Corona-pandemin

Var drömmer du om att resa när pandemin är över? | Resa till Gotland i Corona-tider – allt du behöver veta | Vi får resa inom Sverige i sommar! | Boka resa i Corona-tider | Karantän dag 20Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

Rekommenderade inlägg

18 kommentarer

  1. Hade alla bara använt lite förnuft hade inte det här blivit ett lika stort problem som det är idag, men då min nya hobby är att läsa Facebookkommentarer på Krisinformations sida inser man ju vilka själviska människor det finns som går och handlar trots att de hostar “för att mjölken var slut hemma och jag hade inte planerat att bli sjuk” (=direktcitat från en kommentar jag läst)

 1. Ja nu blir det inga resor här framöver! Jag hade inte heller några inbokade denna månad. Men nästa månad har jag det så får se hur det blir då.

 2. Så mycket om detta virus så jag blir tokig, alla behöver hjälpas åt men tycker att det blir lite överdrivet när man rensar hyllorna och hamstrar för ett år så det inte räcker till fler :/

  1. Ja men alltså denna hamstring är ju verkligen helt galen! Alltså ja, se till att du har mat hemma så du klarar dig i två veckor om du behöver sätta dig i karantän, men att köpa hundratals toalettrullar är ju bara helt sjukt!

 3. Jag är inte heller rädd för att smittas, men jag är noga med att följa de rekommendationer som finns både för min egen skull och för min omgivning. Jag skulle till VC idag för provtagning inför läkarbesök nästa vecka och tänkte att jag ville vara så försiktig som möjligt och inte utsätt mig mer än nödvändigt eftersom jag är rätt så nyopererad och infektionskänslig, så jag tog möjligheten att boka tid på lab så jag skulle slippa vara där längre tid än nödvändigt. När jag kom dit lagom till att jag skulle bli inropad så fanns det bara två personer i väntrummet – ett gammalt par i övre sjuttioårsåldern. När jag gick hem från VC så tänkte jag på det gamla paret – de var ingen risk för mig, men jag skulle ha kunnat sprida smitta till dem som vore förödande! Jag hoppas att hysterin kring Corona lägger sig snart och att folk använder sunt bondförnuft och lyssnar på de rekommendationer som finns. Kram ?

 4. Bra att ert universitet tar detta på allvar. Mitt universitet i Örebro tar inte detta på lika stort allvar och vissa saker är fortfarande obligatorisk tyvärr. Jag önskar det vore annorlunda men jag får helt enkelt stanna hemma i den mån jag kan för att undvika få smittan. 🙂

  1. Nej fy så tråkigt att det inte tas på allvar! Vi ställde om till distansutbildning redan förra veckan, innan regeringen gick ut med den rekommendationen. Håller tummarna för att det löser sig för dig!

 5. Så bra skrivet! Att folk inte kan ta sitt ansvar. Är man sjuk, hostig,febrig eller så.. stanna hemma tills du har varit frisk i två dagar, sedan kan du gå ut igen!Det handlar inte om att alla som är pigga ska låsa in sig.. men om man känner minsta lilla är de bättre att stanna inne 🙂 <3 Kram!

 6. Bra skrivet angående det som omsluter oss alla som en tung och våt filt. Vi får självklart ta vårt ansvar och hoppas att det snart svänger här i väst, precis som det redan har gjort i Asien. Att ta hand om bilder och tänka tillbaka på våra resor är en bra sysselsättning, när vi måste sitta hemma. Ha det gott!

 7. Är själv i karantän dag 6 nu, så snart får jag komma ut igen. Varken jag eller läkaren tror jag har corona men eftersom att jag haft några symptom och det inte kan uteslutas så blev jag det ändå. Tycker att det är bra att de tar de säkra före det osäkra och blir ju så irriterad på folk som inte håller karantän!! Vill ha detta över så livet kan rulla på igen!

  1. Men alltså JA! Är själv inne på min 17e dag i karantän (helt sjukt ju??) på grund av att jag både har hosta och har haft feber. Liksom är du sjuk, stanna hemma. Det är inte svårare än så!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *