Det är den 29 april vilket innebär att det är den svenska friluftsdagen idag!


Svenska friluftsdagen är en dag som instiftades år 2014 för att främja ett bra friluftsliv som innebär att vara ute i naturen utan att lämna skräp eller spår efter sig. Dagen går helt enkelt ut på att uppmärksamma den fantastiska natur vi har runt omkring oss både för att njuta av den och för att ta hand om den. Ett fantastiskt initiativ helt enkelt som jag helt klart tycker är värt att uppmärksamma!


Att jag skulle vara intresserad av friluftslivet var verkligen ingen självklarhet. Kunde tidigare inte alls förstå tjusningen i det hela utan friluftslivet är ett intresse som utvecklats de senaste 4-5 åren hos mig. Hur det kommer sig har jag egentligen ingen aning om, men har insett hur bra jag mår av att få komma ut i naturen. Drömmer hela tiden om magiska vandringsresor jag vill göra, och sitter och spanar på fina tältplatser i områden i närheten. Jag hade faktiskt tänkt att uppmärksamma den svenska friluftsdagen med att ta med mig skolböckerna ut i skogen och sitta där och plugga idag. Tänkte att det skulle bli perfekt och att jag även kunde passa på att inviga mitt nya spritkök, men vädret är inte riktigt på min sida idag så tror jag skippar det. Därför tänkte jag istället uppmärksamma svenska friluftsdagen med att dela med mig av tre gamla blogginlägg om vandring och friluftsliv som jag tycker kan vara värda att läsa en dag som denna.


Här är tre blogginlägg med tips om vandring och friluftsliv:Den svenska friluftsdagen


Allt en nybörjare behöver veta om att vandraDen svenska friluftsdagen


Var kan man vandra i Stockholm?Den svenska friluftsdagen


En nybörjarguide till att välja sovsäckMissa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

Rekommenderade inlägg

24 kommentarer

  1. Så bra dag och självklart ska man värna om det fina friluftsområden/natur! Jag kan tänka mig att det är ett intresse som kommer byggas fram hos mig och min familj då vi båda tycker om naturen och tillbringa en dag i skogen osv ❤😍

  2. Har också just upptäckt det fina med att vandra i naturen, vilket är lite kul då jag är uppväxt på det perfekta vandringsstället :’) Men jag tror att det kan vara just det – att jag tog det för givet och var tvungen att flytta för att se skönheten i det!

  3. Jag hade ingen aning om att det var svenska friluftsdagen i torsdags, eller jo, jag såg det då på sociala medier, men innan visste jag inte. Lite surt att jag inte hade möjlighet att bege mig ut då, men det fick bli årets första tältning i fredags istället 🙂

  4. Tycker det kan vara mysigt att gå små promenader i skogen, men vandring är nog inget för mig…hahaha! Vackra bilder som vanligt 🙂

  5. Din blogg är så himla genomtänkt och genomarbetad. Kudos till dig verkligen! Jag har alltid varit sugen på att göra något liknande, bara i uppbyggnad och strategi liksom, att verkligen tänka till, men jag kommer aldrig till skott. Heja dig som sagt, du inspirerar. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *