Swedish Passport

Uppdaterat 2023-01-23

Vad har två tummar och en kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap? THIS GIRL!


Den 17 januari fick jag ut mitt examensbevis efter tre års studier på programmet medier, engelska och globalisering. Alltså hur galet är inte det? Tre års slit för ett A4 med mitt namn på som intygar att jag har en filosofie kandidatexamen med huvudområde medie- och kommunikationsvetenskap. Känns så konstigt. Att ha kämpat mot något så länge, och sedan var det över. Bara sådär. Kanske för att det inte blev något ordentligt avslut “i dessa tider” utan bara ett examensmingel med klassen via Zoom?

De senaste tre åren har jag i alla fall läst tre terminer medie- och kommunikationsvetenskap, två terminer engelska och haft en termin med praktik på Friluftsfrämjandets kommunikationsavdelning. På sidan av det har jag läst flera kurser i turismvetenskap, reklam och retorik. Och 15 högskolepoäng ungerska. Och varit ledamot för studentkårens styrelse. Och arbetat en del. Har väl snittat en sysselsättningsgrad på cirka 200%, och om jag får passa på att skryta lite gick jag ut med högsta betyg i nästan alla kurser jag läst. Utom brittisk litteratur som var en riktig pain in the ass. Och ungerskan som jag trots mitt ungerska påbrå har exakt noll fallenhet för. Men nu är studietiden slut och den filosofiskt lagda hade väl påstått att ett nytt kapitel av livet börjar nu.Jag har en kandidatexamen


Så vad händer härnäst? Jag hade helt ärligt nästan sett fram emot en liten stund av arbetslöshet, men 48 timmar efter att kandidatexamen var klar skrev jag kontrakt för ett jobb på Friluftsfrämjandets kommunikationsavdelningen. Visserligen på ett tidsbegränsat vikariat, men är så glad över att få vara tillbaka då jag trivdes så himla bra där under min praktik i höstas. Så skönt också att komma direkt till en arbetsplats jag redan har koll på, och få jobba med ett team jag verkligen tycker om och lärt mig så mycket av.

Efter det får vi se. Hela tanken med att jag ens började plugga var för att det skulle resultera i en tillsvidareanställning då jag var less på frilanslivet efter nästan fem år. Så målet under våren är helt enkelt att skaffa mig en sån. En tillsvidareanställning alltså. Gärna inom kommunikation på en arbetsplats som sysslar med resor, äventyr eller upplevelser om jag har möjlighet att vara petig. Wish me good luck!Mer om mina studier

Min kandidatuppsats om turistfotografier | Sommarkurser i turismvetenskapMissa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

49 svar

 1. Stort GRATTIS till dig. Bra gjort och så skönt att dessa tre år av pluggande är klart, kan jag tänka.
  Lite ledighet, ja visst, det skulle sitta fint, men trivs man på en plats och får erbjudande så kanske det inte är läge att tacka nej. Att ha bra arbetskamrater och att trivas är så viktigt.
  Lycka till med allt.
  Trevlig helg.

 2. Stort Grattis! Vad grym du är!! Jag är helt säker på att du kommer hitta en tillsvidare tjäns senare på en riktigt rolig arbetsplats 🙂

 3. Stort grattis igen Amanda!! Otroligt grym och håller tummarna att du ska hitta en härlig arbetsplats 😀

 4. GRATTIS grattis grattiiiiis ^^… kunskap är makt i månt å mycket!
  DUUU man få lov att skryt och som mkt annat så är skryt i lagom samt förnuftiga mängder bra för ens välmående<3

 5. Blir så varm om hjärtat att höra att du har lyckats få ut din kandidatexamen. Stort grattis! Håller helt med, den slit man lägger ned för ett litet A4:a papper är märkligt, men oj så roligt när man sedan kan få göra något med sin utbildning. Hoppas att det inom kort är min tur att få ut min kandidatexamen 😀 <3

 6. Stort, stort grattis! Bra kämpat! Lycka till framöver, hoppas att du finner en sysselsättning som du tycker om!
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *