Swedish Passport

Uppdaterat 2023-01-08

Medan jag skrev det här inlägget om Corona började jag få den “mosiga” känslan jag alltid får i kroppen när jag håller på att bli sjuk.


Jag tänkte att jag antagligen bara var lite hypokondrisk med tanke på allt som pågick. Men senare på kvällen började jag hosta. Det var 20 dagar sedan och jag har fortfarande inte slutat. Jag var riktigt dålig första veckan med feber och allt, men efter det har det bara varit den här ihållande hostan. Vet du vad jag gjort de senaste dagarna? Hängt med vänner? Rest? Köpt varenda toarulle i närbutiken? Nej. Jag har suttit hemma i karantän. Jag förstår inte hur man bara kan ignorera den mest basic regeln av alla i denna pandemi – har du några som helst symptom: STANNA HEMMA.

Har jag blivit infekterad av Corona-viruset? Kanske. Men ärligt talat spelar inte det någon större roll. Sjukvården har betydligt viktigare saker för sig nu än att ge mig en diagnos. Det som oroar mig mest är dock vilken värld vi kommer vakna upp i när allt det här är över. Människor förlorar sina jobb till höger och vänster. Livsambitioner suddas ut. Ekonomin går i kras. Vad kommer finnas kvar när allt det här är över?Karantän dag 20


Att oroa sig leder sällan till något bra, så låt oss istället bli lite mer lättsamma och personliga. Hur är det egentligen att sitta i karantän i 20 dagar? Jag skulle ljuga om jag sa att det inte är något av det värsta jag varit med om. Kommer aldrig ta rörelsefrihet för givet igen. Men jag försöker vara positiv och hålla mig sysselsatt. Därför har jag redan organiserat om allt jag äger, klippt mitt eget hår och haft ungefär femtioelva olika photo shoots med min hund Stina. Om vi ska ta med oss något positivt från det här är det att jag i alla fall börjat lägga upp lite bilder på Stinas Instagram igen, haha. Så spana in @staffystina om du vill se fler bilder på min lilla gris!

Alla hanterar vi situationer olika. Min största motivation genom allt det här är dock att jag kan hantera att vara uttråkad hemma om det potentiellt kan rädda någons liv. Nu är inte tiden för att vara självisk.Mer om Corona-pandemin

Var drömmer du om att resa när pandemin är över? | Resa till Gotland i Corona-tider – allt du behöver veta | Vi får resa inom Sverige i sommar! | Boka resa i Corona-tider | Corona-virusetMissa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

24 svar

 1. Det är verkligen märkliga tider. Och jag är också orolig för ekonomin och för den psykiska hälsan också. Jag är glad att jag mått så bra hela tiden så jag har kunnat jobba och träffa folk. Samtidigt lite läskigt när jag tänker på hur mycket jag faktiskt utsätts när jag åker till/från jobbet och på själva jobbet. Men jag hoppas att jag klarar mig. 🙂
  Krya på dig så får vi äventyra när du är frisk 🙂

 2. Då har vi suttit i karantän lika länge nu :p Man kommer ändå på en hel del att pyssla med här hemma, det gäller bara att vara lite kreativ 🙂
  Jättefina bilder på din hund!!

 3. Jag undrar också hur världen kommer se ut när detta är över. Hur många restauranger och butiker lär inte ha gått i konkurs? Länder som är beroende av turismen, hur klarar dom sig då folk lär blir mer skeptiska till att resa närmsta tiden? Och för att inte tala om flygbolagen.

 4. Tycker det är otroligt viktigt om vi supportar det lokala i dessa tider, men så ledsen man blir för att viruset påverkat så mycket! Kram <3

  1. Ja verkligen! Har inte kunnat handla i butik på ett par veckor nu pga hosta, men har ändå försökt beställa hem lite grejer från mina favoritföretag bara för att jag vill att de ska gå runt och finnas kvar när detta är över sen 🙂

 5. Bra att du tar ansvar både för din egen och andras hälsa! Förstår verkligen inte hur en del resonerar! Hoppas hostan ger med sig snart! Kram ?

  1. För mig är det så himla självklart att man följer de riktlinjer som finns, vilket ändå är typiskt svenskt och en stor anledning till varför Sverige inte har en lockdown som typ resten av världen. Tyvärr finns det ju alltid de som tror sig veta bättre och skiter i dessa riktlinjer 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *