Uppdaterat 2023-01-23

Idag har jag påbörjat min fjärde vecka på min praktikperiod.


Det är lite sjukt hur det hunnit gå så fort, samtidigt som det känns som jag varit där ett halvår? Vet inte riktigt hur den ekvationen går ihop. Men praktiken är i alla fall 15 veckor lång och är den avslutande delen av min kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap. Numera spenderar jag alltså dagarna med att skapa content kring äventyr och upplevelser. Nejmen snälla, du hör ju hur fantastiskt jag har det! Kunde inte fått en mer passande praktikplats! Tänker dock att jag kommer hålla praktiken lite utanför bloggen då mitt “jobb” på många sätt går ihop med det jag skriver om i mina egna sociala medier. Vill liksom gärna kunna skilja dessa åt. Anyway, efter världens längsta intro kanske du funderar på vad i hela friden min praktik har att göra med denna resedagbok från Gålö? Jo, jag fick nämligen tjuvstarta praktiken den 24 augusti med en tre dagar lång kick-off på Gålö i Stockholms skärgård.

Alltså så himla värdefullt att få lära känna alla och komma in ordentligt i organisationen på det sättet. Man får ju en helt annan relation när man får hänga i princip konstant i 72 timmar med nya människor. Vi bodde på Gålö Havsbad och varierade dagarna med jobb och en massa roliga aktiviteter. Ska inte påstå att jag fotograferade särskilt mycket, men här är i alla fall ett par bilder från min kick-off på Gålö:


RESEDAGBOK GÅLÖ | 24-26 AUGUSTI 2021Vandring på Havtornsuddsslingan

Havtornsuddsslingan är en 4,5 kilometer lång led som går upp och ner längs med berg och dalar och man har hela tiden en fantastisk utsikt över havet. En av dagarna vandrade vi denna slinga och fick samtidigt göra en GPS-baserad tipspromenad med frågor om alla deltagare på kick-offen. Alltså hur smart?Resedagbok - Gålö - Havtornsslingan
Resedagbok - Gålö - Havtornsslingan


Kajakpaddling

Vi hade verkligen sjukt tur med vädret de här dagarna då det på riktigt var sol när vi hade utomhusaktiviteter och spöregnade när vi satt inomhus och jobbade. En av dessa soliga stunder fick vi testa på att paddla kajak. Det är ju verkligen så himla roligt – även om träningsvärken efteråt var brutal, haha.Resedagbok - Gålö


Täljning

En annan aktivitet vi fick testa på var att tälja vilket nästan var lite otippat mysigt. Kallprat är något av det värsta jag vet, men det blev ett så kravlöst häng på något sätt då alla var fullt fokuserade på sitt samtidigt som man småpratade med varandra. Så trevligt! Vi fick faktiskt behålla knivarna efteråt så vi får väl se om detta slutar med att alla jag känner får en hemmagjord smörkniv i julklapp, haha.Resedagbok - Gålö


Karta över platserna vi besökte på GålöMer från Stockholms skärgård

Fjäderholmarna | Gålö | Landsort | Nåttarö | Nämdö | Ornö | Sandhamn | Utö | VaxholmMissa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

Rekommenderade inlägg

34 kommentarer

  1. Åh vad mysigt! Roligt att få åka iväg, lära känna de som finns med i organisationen och få testa på en massa aktiviteter! 😀

  2. Nej vad kul att tälja tillsammans! <3 Jag hatar också kallprat, så det känns som något som är lagom involverande liksom, haha.

    1. Jag vill nästan påstå att täljning är den optimala lära-känna-aktiviteten när man är en grupp då man kan snacka lite, sitta tyst en stund eller bara sitta och lyssna på andra utan att det på något sätt känns som en “awkward silence” liksom 🙂 Så trevligt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *