Uppdaterat 2021-12-13

Medan vi säger hejdå till 2019, låt oss se vad som finns i pipelinen för 2020.


Jag anser att planera resor och drömma om destinationer är en viktig del av resandet, precis som att komma hem igen och minnas platser man besökt. 2019 var ett fantastiskt bra reseår för mig som jag tror kommer bli svårt att “slå” i år, men det är ärligt talat inget jag bryr mig om. Att resa handlar inte om att jämföra olika resor – det handlar om att leva livet fullt ut och njuta av varje ögonblick av det. Så med det sagt, låt oss kika på mina resplaner och nyårsmål 2020!Mina resplaner 2020Januari – April

Jag misstänker att jag inte kommer ha möjlighet att resa särskilt mycket under de här månaderna. Jag är nämligen registrerad på studier på 200% den här terminen för att ta igen allt jag missade när jag reste runt i Söderhavet i slutet av förra året. Den enda resan jag faktiskt har planerad än så länge är en resa till Helsingfors, som precis som resan dit 2018 är en gratisresa jag fått genom att vara medlem i en kundklubb. Vem tackar nej till en gratisresa liksom?

Jag skulle också gärna vilja besöka Köpenhamn de kommande månaderna då jag skulle åkt dit förra året men fick influensan och behövde ställa in i sista stund. Jag skulle även vilja besöka mina släktingar i Boden och få mysa lite med dem och uppleva en ordentlig vinter.Mina reseplaner och nyårsmål 2020

Helsingfors 2018


Maj – Augusti

Överraskar det någon att jag redan bokat en resa till Gotland i sommar? Tror inte det va, haha! Jag älskar ju verkligen att resa i Sverige på sommaren så kommer nog precis som vanligt besöka en massa vackra platser i vårt avlånga land.

Vår hund Stina kommer även vara ett och ett halvt år i sommar så tror absolut att hon är redo för att följa med oss på ett par ordentliga vandringar. Jag vill verkligen vandra i norra Sverige och Norge i sommar, och skulle jag drömma lite får det gärna bli en vandingsresa till antingen Österrike eller Schweiz i slutet av sommaren också.Mina reseplaner och nyårsmål 2020

Gotland 2019


September – December

Jag fyller 25 i november och smider just nu planer på att fira min födelsedag på antingen Disneyland i Paris eller på The Making of Harry Potter utanför London. Var det 25 eller 5 jag fyllde? Haha!

I och med att jag spenderade hela december 2019 på soliga stränder hade jag exakt noll julkänsla så det skulle jag vilja ha mer av 2020. Mina sociala flöden har varit fyllda med bilder från julmarknader i Tyskland, Polen och Estland den senaste tiden så låt oss säga att de länderna står högt upp på listan över platser jag vill besöka i december 2020.Mina reseplaner och nyårsmål 2020

The Making of Harry Potter (London) 2015Mina nyårsmål 2020Även om jag inte tror på den här grejen med att göra radikala livsändringar bara för att kalendern säger att det är ett nytt år så tycker jag att det är bra att skriva upp lite mål så att man vet vad man vill fokusera på den kommande tiden. Jag hade 5 stycken nyårsmål förra året och uppfyllde 4 av dem så tänkte att det skulle bli kul att göra samma sak i år igen.

Här är mina nyårsmål för 2020:↠ Stanna på marken

Vår planet håller bokstavligen på att dö och är det något år man bör försöka välja bort att flyga är det i år. Att sluta flyga inom Sverige förra året var verkligen inga som helst problem för mig så jag ser fram emot att utmana mig själv och hitta nya, mer klimatvänliga alternativ till att upptäcka vår fantastiska planet.


↠ Besöka gymmet oftare

Okej, så hur många har med den på listan över nyårslöften egentligen? Haha! Men sanningen är den att jag bor mindre än två minuter från ett gym som jag betalat 249 kronor i månaden för hela 2019 – men har ändå bara varit där en handfull gånger. Så värdelöst, speciellt med tanke på att jag verkligen behöver träna mina ryggmuskler då jag har mer ryggproblem än en 99-åring.


↠ Utforska mer omkring Stockholm

Tycker jag var ganska bra på detta år 2019 med utflykter till Uppsala, Sigtuna, Landsort med mera och vill verkligen fortsätta med detta det kommande året. Södertälje, Mariefred och Nynäshamn är redan på min lista!


↠ Besöka 3 länder jag aldrig varit i tidigare

Jag har en dröm om att jag vill besöka alla världens länder innan jag dör. Just nu är jag 24 år och har besökt 28 av de 195 länderna som FN definierar som länder. Låt oss säga att jag kommer kunna resa tills jag är 75 år, då har jag 51 år på mig att besöka 167 länder, vilket betyder att jag måste besöka 3,2 länder varje år för att hinna med det. Enkel matematik 😉


↠ Hitta det roliga med sociala medier igen

Det tar faktiskt emot lite att skriva detta, men jag har varit så sjukt fast i siffror och statistik under 2019 då så gott som allt engagemang jag byggt upp på sociala medier (framförallt Instagram) försvann när jag var sjuk och inte la upp något på två månader. Det kommande året vill jag bara skita i allt sånt och hitta tillbaka till varför jag ens började med sociala medier: För att jag tycker det är fruktansvärt kul att dela fotografier och berättelser.Vad har du för resplaner och nyårsmål 2020?Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

Rekommenderade inlägg

11 kommentarer

  1. Så himla intressant att läsa om dina planer för 2020 🙂 Det är alltid så spännande inför ett nytt år att se vilka resor året har att komma med. Håller tummarna för att det går bra med dina nyårslöften! 🙂

  2. Gud vad jag vill ut och resa, 2019 leverade inte med nå resor alls, jag jobbade tyvärr alldeles för mycket ? men förhoppnings vis blir det lite skillnad nu under 2020

  3. Lycka till med studier och mål för 2020, passar på att önska dej en fin fortsättning på trettonhelgen, den sista innan vardagen kör igång på riktigt <3

  4. Jag vill ta en weekend till någon europeisk stad i vår och så kanske en weekend i sommar också. Skulle gärna åka till asien eller karibien också men vi får se. Man kan ju inte göra allt samma år haha! Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *