Jag spenderade midsommarafton med att ta en utflykt till Stendörren och Trosa.


Hur det redan hunnit gå en vecka sedan dess har jag ingen aning om. Har levt lite i en bubbla då det hänt grejer i privatlivet som verkligen fått mig att stanna upp. Livet är ju verkligen så fruktansvärt orättvist och man kan aldrig ta något för givet. Tror många med mig fått en rejäl tankeställare den här våren, och jag vill ju alltid se det positiva i saker och ting så hoppas därför att detta leder till att man verkligen prioriterar det som är viktigt och lägger energi på rätt saker. Man har ju trots allt bara ett liv. Nä, nu ska jag sluta vara filosofisk och istället fokusera på min resedagbok från Stendörren och Trosa.


Jag och sambon velade en hel del fram och tillbaka kring vad vi skulle göra på midsommar, men när mina föräldrar berättade att de skulle åka till Stendörrens naturreservat var jag inte sen på att haka på den idén. Senast jag var där var i februari tillsammans med Annie, och detta blev faktiskt min första resa utanför Stockholms län sedan hela Corona-krisen drog igång. Detta blev även första resan med mitt nya objektiv så kameran klickade på friskt vill jag lova, haha.Midsommarlunch i naturreservatet

Jag började dagen hemma med att binda kransar innan mina föräldrar kom förbi och hämtade upp oss. Ytterligare ett bevis på att världen är upp och ner är ju att det var sol och galet varmt på midsommar (haha!) men vi hittade skugga mellan ett par träd där vi slog läger och åt lunch. Det blev ingen traditionell midsommarlunch för min del utan jag åt min nyaste craving: Sallad med halloumi och jordgubbar. Så fruktansvärt gott!

Vandring runt Äspskär

Efter lunchen gav vi oss ut på en liten vandring på ön Äspskär. Så fin liten skärgårdsö som man bara kan ta sig till fots via ett par hängbroar. Väl på Äspskär följde vi en led som gick runt hela ön längs med havet.

Picknick vid Naturum

Efter vår lilla vandring tog vi oss djupare in i naturreservatet och åkte till Naturum. Det är ett litet museum där man kan lära sig om skärgården, men vi nöjde oss med att sitta utanför. Stina fick ta sig ett litet dopp i havet medan vi satte oss på en brygga och åt jordgubbar och njöt av sommaren.

Middag i Trosa

På väg hem från Stendörren stannade vi i Trosa för att äta middag. Trosa är ju utan tvekan en av Sveriges sötaste städer med sina trähus längs med ån. Senast jag var i Trosa var förra året och då spenderade vi lång tid med att leta efter en restaurang som både hade veganska alternativ och tillät hundar, så den här gången gjorde vi research innan. Vi hamnade därför på Trosa Sjökrog som ligger nere vid havet.


Kan vi förresten bara ta och uppmärksamma Stinas nya reseskål? Vi hade en ihopfällbar i plast förra året som hon lyckades fälla ihop så att vattnet rann ut hela tiden. Det var därför dags för en ny som vi fick inviga under den här resan. Så söt med kaktusen tycker jag, haha.

Promenad i kvällssol

Efter middagen tog vi en kort promenad i Trosa för att rasta Stina innan vi rullade hem igen. Vi kan sammanfatta detta som en himla bra midsommarutflykt med precis allt en midsommar behöver: Vatten, blomsterkransar, jordgubbar och fint sällskap.

Reste du någonstans på midsommar?

Rekommenderade inlägg

30 kommentarer

  1. Låter som en jättemysig midsommar ändå, det är verkligen fint vid Stendörren. Mysigt med middag i Trosa också 😀
    Själv var jag ute på “min” skärgårdsö och latade mig, njöt och fotade lite. 🙂

  2. Vet inte vad som hänt men skickar en massa kramar till dig, som du skriver är livet orättvist ibland och vi har nog alla fått en tankeställare iår! Men alltså hur mysig tur verkade ni inte ha haft då?! :> det nya har verkligen fått bilderna otroligt fina, wow!! ❤️

  3. Trosa måste besökas en gång varje sommar. Ännu har vi inte varit där. Stendörren var jag och dottern på för två år sedan på blandannat Skärgårdsmarknaden innan vi åkte över och gick på hängbroarna och hittade vår plats att bada och ha picknick från.

  4. Åhh så vackra bilder!! Älskar de på er när ni har midsommarkransar, såå fina :’) Trosa var ju oootroligt vackert också :’D

  5. Vilka underbara midsommarbilder! 🙂
    Nej, vi var hemma och käkade ute på stan med ett par vänner. Då hade dom inte öppnat upp så vi kunde resa inom landet utan vi fick hålla oss på hemmaplan. Men det var väldigt trevligt ändå – vi trivs här i Torrevieja 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *