Swedish Passport

Uppdaterat 2022-12-28

Älskade ö, som jag har saknat dig ♥


Det är inte sommar förrän jag fått promenera längs Visbys kullerstensgränder eller fått köra förbi all vallmo och blåklint längs med vägen. Och i år ska jag till Gotland minst två gånger. Lycka! Första Gotlandsresan för sommaren blev tillsammans med sambon och min familj – och hunden Stina, såklart. Det är fortfarande ett mysterium hur vi lyckades få plats fem personer, en hund och all packning för hela veckan i en bil. Men vi tog oss till ön och vårt första boende i Roma, och det såg ut lite såhär:


RESEDAGBOK GOTLAND | DAG 1 | 7 JULI 2019Sen kväll i Roma

Vi kom fram till Gotland på kvällen, stannade och köpte med oss livsmedel, och körde sedan hem till våra vänner i Roma. Vi skulle nämligen bo på deras gård under helgen. Vi kom fram ganska sent, så hann inte göra mycket mer än att packa in väskorna i huset innan det var sängdags.Sen kväll i Roma


RESEDAGBOK GOTLAND | DAG 2 | 8 JULI 2019Stångaspelen, gutarnas olympiad

Vi skulle nämligen upp tidigt för att åka till Stånga och tävla i varpa på Stångaspelen. Eller ja, mina föräldrar och sambo skulle tävla medan vi andra var publik. Såg dock inte särskilt mycket av tävlingen då jag hade en uttråkad hundvalp som krävde uppmärksamhet, haha.

Jag gav upp och gick iväg på en liten upptäcktsfärd som inkluderade ett besök vid Stånga kyrka och ett mission-impossible-move när jag behövde krypa under ett stängsel efter att ha hamnat heeeelt fel.Stångaspelen, gutarnas olympiad


Etelhems krukmakeri

När vi körde från Roma till Stånga på morgonen såg vi en skylt mot Etelhem och började prata om ett krukmakeri där som vi besökt ett par år tidigare. Efter Stångaspelen hade vi inga planer och bestämde oss för att åka tillbaka dit. Man kan både se hur keramiken tillverkas, köpa handgjorda keramikföremål och testa på att dreja själv.

Jag gick på konstskola när jag var yngre där vi brukade dreja, men har inte gjort det på åratal. Behövde ju därför självklart testa på igen och det var så himla roligt! Bredvid krukmakeriet låg en lekplats där jag även testade på att gå på styltor – vilket var betydligt svårare än vad jag minns det från när jag var barn. Eller så hade jag bara bättre balans back in the days, haha.Etelhems krukmakeri


Etelhems krukmakeri


Etelhems krukmakeri
Etelhems krukmakeri
Etelhems krukmakeri


Bruna Dörren i Ljugarn

När det var dags för middag körde vi vidare till Ljugarn för att äta på Bruna Dörren. Vi har bott i Ljugarn flera gånger tidigare så Bruna Dörren har blivit lite av en favoritrestaurang på Gotland.Bruna Dörren i Ljugarn
Bruna Dörren i Ljugarn


Strandpromenad i Ljugarn

Ljugarn har några av Gotlands finaste stränder, så vi behövde ju självklart ta en strandpromenad efter middagen. Stina fick även passa på att ta sig ett dopp i havet.Strandpromenad i Ljugarn


Kvällspromenad i Roma

Väl tillbaka i Roma gick jag och sambon på en kvällspromenad med Stina. Som jag älskar de öppna landskapen på Gotland.Kvällspromenad i Roma


Kvällspromenad i Roma


Kvällspromenad i Roma


Roma klosterruin

Vi promenerade bort till Romas klosterruin som numera är en utomhusteater. De hade en föreställning den kvällen, så kunde inte gå in i själva ruinen. Men kunde i alla fall utforska omgivningen.

Efter det promenerade vi tillbaka till huset för att gå och lägga oss, nöjda med vår första heldag på Gotland.Roma klosterruin


Roma klosterruin


Roma klosterruin


Karta över platserna vi besökte på GotlandResedagböcker från Gotland 2019

Del 1: Roma, Stånga, Ethelhem & Ljugarn | Del 2: Solig kväll i Visby | Del 3: Kalkbrott i Smöjen & Fabriken Furillen | Del 4: Ruiner i Visby | Del 5: Konsert med Gotlandsbandet Smaklösa | Del 6: SM-guld på Gotland | Del 7: Våffelmagasinet i Ljugarn


Mer från Gotland

Se och göra på Gotland – 35 tips | 14 mysiga Airbnb-boenden på Gotland | Därför ska du resa till Gotland i sommarMissa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

35 svar

 1. Men så mysigt!!
  Bodde på gotaland ett tag! Super mysigt faktiskt! Älskar det <3
  Super fina bilder du tagit också ?

 2. Så fint du har fångat Gotland på bilder. Det ser verkligen magiskt ut på Gotland, så roligt att du testade på att dreja. Kopparna är så fina

 3. superfina bilder och det ser helt fantastiskt ut har aldrig varit på Gotland men det står högt på min “bucketlist”.

 4. De här bilderna du har tagit är verkligen helt fantastiskt underbara fina Amanda! Vad fotograferar du med för kamera? Vi siktar in oss på en semestervecka på Gotland nästa sommar, har faktiskt bara varit där en enda gång och då var vi på bröllop i dagarna två ?

 5. Det ser verkligen ut som riktigt sommarmys! 😀 Hoppas att du fortsätta att njuta hela resan igenom <3

 6. Jag hade så gärna velat åka till Gotland, jag vet inte om jag var där när jag var liten men hade vart så kul att få åka dit och se som omkring nu!

 7. SO beautiful pictures! Har aldrig varit på Gotland men det är väldigt fint där och någon gång ska jag uppleva det. Eran hund Stina är så söt 🙂 <3

 8. Fortfarande aldrig besökt Gotland tyvärr men det står verkligen högt på att göra listan. Otroligt vackra bilder nu vill jag ännumer åka dit, får allt bli nästs sommar

 9. Åh så fint. Har aldrig varit på Gotland, men känner att det är ett ställe man måste få besöka. På bilderna ser det helt fantastiskt ut.

 10. Gotland är min favorit Ö. En gång varje sommar måste jag bara åka dit. I år hade vi magiska dagar. Men du så roligt att få prova på att dreja. Var det inte svårt?

 11. Så underbara bilder! Jag åker till Gotland för första gången nästa vecka, längtar efter att ha sett dessa bilder ?

 12. Så fina bilder! Jag var på Gotland för 2 veckor sen men höll mig bara till Visby eftersom jag bara var där i 2 dagar. Men det var så himla fint och jag hoppas att jag snart kan åka dit igen, jag vill se så mycket mer av ön!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *