Nu har jag sommarlov från mina ordinarie studier och påbörjar istället sommarstudier!


Jag lämnade in min B-uppsats i fredags och fick den godkänd direkt vid opponeringen. Så himla skönt att slippa gå och vänta på resultat! Kan därför med gott samvete ta sommarlov och lägga vårterminen bakom mig, och även konstatera att jag är halvvägs i mina studier. Hur sjukt? I år kommer jag dock inte ha två och en halv månad ledigt som jag hade förra året. Har tyvärr behövt inse att den ekvationen inte skulle gå ihop ekonomiskt, haha. Då jag missade en del obligatoriska moment när jag reste runt i Söderhavet i vintras har jag behövt ta igen dem under vårterminen så jag visste att jag inte skulle kunna jobba lika mycket under våren som förra året. Behövde därför en sysselsättning nu i sommar, så i februari ansökte jag om två stycken sommarkurser inom turismvetenskap på distans.


Nu med allt som hänt med Corona är jag verkligen så glad att jag tog det beslutet. Har så många vänner som knappt fått jobba under våren och som inte får något jobb nu under sommaren. Nä usch och fy alltså, vill inte ens tänka på det. Istället fokuserar vi på vad jag har framför mig denna sommar: Sommarkurser i turismvetenskap! Jag tycker ju uppenbarligen att allt med resor och turism är himla intressant så jag kommer läsa kurserna Konsumentbeteende inom turism på Mittuniversitet och Djurparker i dagens samhälle på Linnéuniversitetet. Studerar ju vanligtvis media- och kommunikationsvetenskap så ska bli kul att göra något helt annat i sommar.Gotland 2018


Har ärligt talat dålig koll på exakt vad kurserna kommer handla om, valde de mest för att jag tyckte att kursnamnen lät spännande, haha! Jag har läst sommarkurser på distans tidigare, Harry Potter och hans världar år 2015 och Turism idag år 2018. Detta blir dock första gången som jag kör två sommarkurser på samma gång, på två olika universitet också. Vi får väl se hur lång tid det tar innan jag blir knäpp och blandar ihop de olika plattformarna och inloggningarna, haha!Har du läst någon sommarkurs någon gång?

Rekommenderade inlägg

28 kommentarer

  1. Vad spännande med ett par sommarkurser och att bredda sig är alltid bra. Och kunskap är heller aldrig tungt att bära med sig.
    Jag har för länge sedan gått flera sommarkurser. Bl.a. i franska, en annan i kinesiska(mandarin) och flera inom turism (Jobbar en del nu som guide/reseledare både i Sverige och utomlands och har så gjort under stora delar av mitt liv. Jag har även gått seglarkurser/navigationskurser. Önskar dig lycka till.

  2. Ja kursnamnen lät verkligen spännande, ska bli kul att läsa mer om detta och vad du tycker när du börjat sen 😀

  3. Men åh vad spännande med en sommarkurs! Det tror jag inte att jag gått någon gång faktiskt… hoppas du tycker den är bra och intressant ?❤️

  4. Skönt att det är klart och att få lite sommarlov iallafall. Men klokt beslut med kurserna, hoppas de blir kul. Men det låter intressant helt klart.

    1. Jag valde faktiskt kursen då jag är så himla kluven till det här med djurparker alltså, det är ju verkligen fruktansvärt med djur i bur. Dock finns det ju arter som behöver skyddas då de inte kan leva i sina naturliga habitat pga global uppvärmning, minskat område och tjuvskyttar. Hoppas den här kursen kan ge lite mer klarhet i ämnet 🙂 Och så smart att läsa sommarkurser under hela studietiden ju!

  5. Åh, så värt med sommarkurser!! Jag läser Astrid Lindgrens författarskap och Barn- och ungdomslitteratur, så himla kul att få djupdyka i det under en sommar 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *