Uppdaterat 2021-04-25


För nästan två och ett halvt år sedan skapade jag Swedish Passport.


Då hade jag redan bloggat i en massa år innan, men på en livsstilsblogg på svenska. När jag valde att nischa mig på resor kändes det någonstans naturligt att även övergå till att blogga på engelska. Tänkte att om jag skulle skriva om ett globalt ämne kan jag lika gärna göra det på ett globalt språk. Tyckte det var så himla kul att skriva på engelska också. Har aldrig riktigt skrivit på det sättet innan och insåg ganska snabbt hur mycket min grammatik sög, men det är ju något jag verkligen haft möjlighet att öva på. Så lärorikt!


Sedan kom jag till en punkt då jag kände “Jaha, men nu då?”. Det kändes inte längre intressant och utvecklande att skriva på engelska. Det blev snarare styltigt och som att min personlighet inte riktigt kom fram i texterna. Jag hade en idé om att om jag skrev på engelska skulle det öppna upp för en mycket större målgrupp, men är det verkligen det jag vill ha? Egentligen? Uppskattar ju så himla mycket mer engagerade läsare än många läsare, det klassiska “kvalitet” framför “kvantitet”. Kollar man till statistik är det fortfarande mer än 50% av de som läser min blogg från Sverige. Skulle väl även vilja påstå att 99% av de kommentarer jag får är på svenska. Så varför ska jag hålla på att skriva på ett annat språk än det som både jag och större delen av er som kikar in här är bekväma med?Swedish Passport, numera på svenska

Sydney 2019Har ärligt talat haft de här tankarna i säkert ett och ett halvt år. Det är väl först nu när jag suttit hemma i karantän i över en månad och verkligen haft tid och tänka utan en massa distraktioner som det kändes så himla uppenbart. Klart jag ska blogga på svenska! Så ja, det är helt enkelt det jag kommer göra från och med nu.


Planen är väl att i slutändan översätta hela bloggen, men tänker att det får ta den tid det tar. Tänker inte lägga någon större fokus på det utan prioritera att skapa nytt material – helt på svenska. Dock har jag ju en himla massa dötid nuförtiden så har spenderat dagen med att börja översätta lite grann så är du sugen på att läsa lite fototips om att spara och förvara fotografier, fotografera med mobilkameran, fotografera på stranden, fotografera i vinterkylan eller fotografera på resan finns de inläggen numera på svenska!Varmt välkommen till Swedish Passport, numera på svenska!Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

Rekommenderade inlägg

30 kommentarer

  1. Åh alltså faktiskt – vad skönt och härligt att du skriver på svenska från och med nu! Mycket lättare att ta till sig, och som du skriver så kommer din personlighet säkerligen lysa igenom mer i texterna. Tjoho!

  2. Härligt att du har bestämt dig för att komma tillbaka på svenska! Även om jag kan engelska så känner jag mig mer bekväm med att läsa bloggar på svenska. Det är lite roligt när man kollar statistik över vart läsarna kommer ifrån – jag har stadiga läsare från USA, Japan, Spanien och Norge. Misstänker att det är mina FB vänner som jag har spelat Mafia Wars med för si så där en 10 år sedan som läser min blogg ? Lycka till med nya svenska satsningen och krya på dig!!! Kram ?

  3. Precis detta jag är orolig för med min egen blogg dock har jag flera vänner som pratar engelska som nu kan ta del av bloggen så för deras skull är det roligt att nu kunna ta del av det jag gör. Även om det inte är mycket just nu hahaha

  4. Älskar din blogg varesig den är på svenska eller på engelska, men din känsla är det viktigaste och klagar verkligen inte det minsta på om den är på svenska! Känner du att din personlighet kommer fram mer på svenska är det självklart du ska köra på det <3 KRAM

  5. Åh, vad kul! Som många andra kommenterat så tycker jag också det känns mer personligt och mer lättillgängligt att läsa bloggar på svenska. Även om jag också gillat dina inlägg på engelska. Det känns bättre att kommentera på samma språk bloggen är skriven på också 😛 spännande att fortsätta följa dina äventyr! Vi får hitta på nåt tillsammans när du kan vistas bland folk igen! Kramar

  6. Oh tycker du gör rätt tycker att det blir charmigare då det är på svenska och dem som besäker dig från andra länder besöker dig nog för dina foton och dem ser dem ändå =D

  7. Har varit helt chill med dina engelska texter =)… jobbar uteslutet med engelska på jobbet! Så länge du känner dig nöjd å bekväm i din blogg så är jag nöjd med det levererande här<3

  8. Roligt att ha dig tillbaka på svenska ändå!! Jag har bara ett Google translate på min sida så de kan få någon halvtaskig översättning om de hade velat haha, så de kan förstå iallafall liiite av texten om de hade velat haha :’)

    1. Haha åh, har faktiskt funderat på om jag ska lägga in en Google Translate här också men då känns det ju nästan som att man står bakom den översättningen som kan bli lite knas, haha! Tänker att de som vill ha texten översatt kan gå in på Google Translate själva, då får dem texten översatt och jag behöver inte ta något ansvar för översättningen 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *