Uppdaterat 2021-07-31

Om mindre än en månad är jag tillbaka i Australien så tycker det är passande med en throwback från senast jag var där!


Jag bodde i Sunshine Coast 2016 och spelade quidditch (yes, det är sporten från Harry Potter!) och mitt lag var delstatmästare i Queensland och reste till Canberra för att delta i de Australiensiska mästerskapen i quidditch. Ja, det är en helt legit grej, haha!

Jag reste med mitt lag och ett annat lag från Brisbane med buss till Australiens huvudstad, en resa som tog 18 timmar – enkel väg. Det innebär alltså att jag spenderade totalt 36 timmar på en buss för att spendera en helg i Canberra vilket egentligen är helt galet, men så himla värt! Om jag minns det korrekt var vi ungefär 30 stycken lag och mitt lag blev nia eller tia vilket ärligt talat ändå är ganska bra med tanke på att Australien var världsmästare i qudditch det året, vilket innebär att jag tävlade mot några av världens bästa quidditchspelare.

Vi spendera större delen av tiden i Canberra på qudditchplanen men eftersom att vårt hotell låg så pass centralt (och Canberra är ganska litet, haha) så fick jag ändå till ett par promenader där jag fick upptäcka staden. Det finns inte jättemycket att göra i Canberra och den enda anledningen till att det ens är Australiens huvudstad var för att man inte kunde bestämma om det skulle vara Sydney eller Melbourne och kompromissade och la huvudstaden mittemellan. Det innebär att det inte är en stad särskilt många turister väljer att besöka så tycker det var extra kul att jag fick möjligheten att resa dit under min tid i Australien.Travel Throwback Thursday: Canberra 2016

Bunda Street, gatan i princip alla butiker i Canberra ligger

Travel Throwback Thursday: Canberra 2016

Taggad på sidlinjen och redo att hoppa in och spela lite quidditch

Travel Throwback Thursday: Canberra 2016

En vägg mitt i stan där människor skrivit saker de vill göra innan de dör – så inspirerande!

Travel Throwback Thursday: Canberra 2016

Jag till vänster hållandes i “the quaffle”

Travel Throwback Thursday: Canberra 2016

En annan gata i Canberra

Travel Throwback Thursday: Canberra 2016

Mitt lag, USC Dementors

Travel Throwback Thursday: Canberra 2016

Bunda Street igen

Travel Throwback Thursday: Canberra 2016

Såhär glad är man efter en quidditchmatch

Travel Throwback Thursday: Canberra 2016

Hittade en häftig parkeringsplats bredvid Bunda Street med en massa graffiti

Travel Throwback Thursday: Canberra 2016

Min australiensiska familj ❤︎Vill du läsa mer om min tid i Australien 2016?

Bribie IslandBrisbaneHervey Bay Sunshine CoastMissa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

Rekommenderade inlägg

22 kommentarer

  1. ååh vad härligt med Australien. Jag måste åka dit någon gång. Har en nära vän som är därifrån som nyligen flyttade tillbaka så jag har ju en bra anledning att åka dit faktiskt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *