Uppdaterat 2021-09-20

Det är torsdag och dags för en ny Travel Throwback!


Vi svenskar har ju av någon anledning alltid älskat att resa till Thailand, och min första gång där var år 2006. Då var jag 10 år gammal och vi var totalt tre familjer som reste till Thailand tillsammans, så vi var totalt 7 stycken ganska jämngamla barn. Alltså så härligt ju! Vi var där i ungefär 3 veckor och besökte Prachin Buri, Koh Chang och Bangkok. Jag minns tydligt att jag hade som läxa från skolan att skriva resedagbok varje dag på min resa och jag vet att jag har den sparad någonstans i min källare men har inte lyckats hitta den. Får istället förlita mig på mitt minne – och mina fotografier. Detta var nog den första utlandsresan jag gjorde där jag hade en egen kamera, och vi kan väl bara tacka för att jag utvecklats en del på fotofronten sedan dess, haha!

Vi började i alla fall resan med att bo på ett hotell i närheten av Prachin Buri (ingen i mitt resesällskap tycks minnas exakt var) innan vi reste till ön Koh Chang och avslutade sedan resan med att besöka Bangkok. Ett par tydliga minnen från den här resan är att vi besökte en djungel med vattenfall, reste runt på flaket på en truck (utan säkerhetsbälten, hejhej säkerhetstänk!), jag fick bli klädd i traditionella thailändska kläder av ett par thailändska kvinnor samt köpte alldeles för mycket skräp på shoppingcentret MBK i Bangkok, haha.

Här är ett par (fantastiskt vackra, haha!) bilder från min första Thailandsresa till Prachin Buri, Koh Chang och Bangkok 2006!Travel Throwback Thursday - Prachin Buri, Koh Chang & Bangkok 2006

Ett tempel jag tyvärr varken vet vad det heter eller var det låg någonstans

Travel Throwback Thursday - Prachin Buri, Koh Chang & Bangkok 2006

Välkomstskylt på Koh Chang

Travel Throwback Thursday - Prachin Buri, Koh Chang & Bangkok 2006

En man som plockade kokosnötter åt oss

Travel Throwback Thursday - Prachin Buri, Koh Chang & Bangkok 2006

Vänster: Jag i traditionella thailändska kläder Höger: Instagram-värdigt resefoto innan Instagram, haha

Travel Throwback Thursday - Prachin Buri, Koh Chang & Bangkok 2006

En av alla vilda apor som brukade hänga vid vårt hotell på Koh Chang

Travel Throwback Thursday - Koh Chang 2006

Vårt hotell i Koh ChangLäs mer från Thailand

Koh Samet & Bangkok 2012-2013Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

Rekommenderade inlägg

30 kommentarer

 1. Jag har aldrig varit i Thailand men ska förmodligen dit nästa höst när vi ska iväg på långresa 😀 Då blir det ett stopp i Phuket och ett i Bangkok! 😀

  1. Härligt! Jag är faktiskt inget större fan av Thailand (gillar inte att resa till platser där menyerna finns på svenska liksom ;)) men hoppas du får en helt fantastisk upplevelse av landet! 😀

 2. Har varit i Thailand en gång och skulle så gärna åka tillbaka dit, så otroligt fina miljöer och så trevliga människor 🙂

 3. Min kompis hade närkontakt med dem där rackarna, folk fick gå mellan för den ville bitas 🙁 fina bilder men säger som någon längre upp i kommentarerna, Thailand är aldrig ett ställe jag varit sugen på faktiskt.

  1. Baserat på mina egna resor dit: Nej, haha. Jag har varit i Thailand tre gånger och tycker det är ett väldigt överskattat land som tagits över av turismen. Kan mycket väl vara så att jag fått helt fel bild av landet då jag besökt väldigt turistiga destinationer när jag varit där, men jag har i alla fall svårt för att resa utomlands och få menyer på svenska. Förstår dock att det finns dem som tycker det bara är positivt och reser till Thailand just därför 😉

 4. Så roligt att få läsa om dina resor 🙂 Så kul att vara i Thailand i 3 v 🙂 Spännande att få se ett kort på dej som barn 🙂

 5. Av den bilden jag minns när jag åkte till Thailand, 90-talet så är det inte den Thailand som är samma som den Thailand idag! Tyvärr har det blivit för anpassad av just svenska turisterna, när jag var där så var det fortfarande Thailand. Jag sörjer att den Thailand jag fick uppleva inte lär finnas kvar längre. Skär i mig när jag hör andras upplevelser efter 2000 =/… är helt två olika världar med mitt och ert!

  Sen har jag riktigt svårt med att se andra än thai i thailändska-dräkter =P… ser verkligen inte bra ut! Älskar verkligen dräkter (landskap så som länders olika folkdräkter) överlag, har själv min älskade folkdräkt från min landskap *kletar kärlek*

  1. Jo jag har hört från flera att Thailand ska ha varit ett helt annat land innan turismen tog över vilket ärligt talat är jättetråkigt.

   Tråkigt att du har den uppfattningen om traditionella kläder – själv har jag totalt motsatt åsikt. Dessa dräkter bär ju trots allt på så otroligt mycket tradition och kultur från landet och människorna den kommer från, och när lokalborna själva kommer med initiativet om att klä upp en utlänning i deras dräkter blir det en väldigt fin inbjudan till den traditionen och kulturen. Jag känner mig verkligen hedrad av att få ha burit dessa vackra kläder och få känna mig som en del av den thailändska kulturen – och inte bara vara västerlänningen som kommer dit och förstör 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *