I fredags var det exakt ett år sedan jag kom hem från min senaste utlandsresa.


Hade någon sagt att de där 6 timmarna jag spenderade i Helsingfors i februari 2020 skulle bli mina sista timmar utanför Sverige på över ett år hade jag aldrig trott det. Inte ens när UD någon vecka senare gick ut med en avrådan från utlandsresor i minst en månad framåt trodde jag att vi skulle sitta här ett år senare. När UDs beslut kom var det populärt i resebloggskretsar att skriva inlägg om var man planerade att resa när pandemin var över och jag påbörjade faktiskt utkastet till det här inlägget då som aldrig blev klart. Vem hade kunnat ana att det fortfarande skulle vara ett aktuellt ämne ett år senare?Var drömmer du om att resa när pandemin är över?

Helsingfors 2020, helt omedveten om att detta var sista gången utanför Sverige på över ett årFör oavsett vad många verkar tro är pandemin inte över än, och med tal om en tredje våg lär det dröja ett par månader till. Jag har redan från börjat varit skeptisk till att alla i Sverige kommer bli erbjudna vaccin innan midsommar, men man måste ändå leva på hoppet just nu.


Så hur ser mitt liv ut för tillfället? Tackar som frågar! Så gott som all social interaktion jag har just nu är digital och det närmsta jag kommer till resande är när jag förra veckan behövde åka till högskolan för att låna ett par böcker. Känns ju helt sjukt egentligen, men jag har på riktigt pratat i en vecka om “äventyret” jag var ute på då jag både fick åka buss och prata med en bibliotekarie då mitt lånekort slutat fungera. Man får vara glad för det lilla, haha.Var drömmer du om att resa när pandemin är över?

Lifou 2019. När kommer jag få se en palm nästa gång?Men nu är jag verkligen så fruktansvärt less på den här situationen (no shit! Vem är inte det liksom?) så tycker vi kan drömma lite om framtiden. Jag kan inte vara den enda som haft fantasier om att en dag kommer någon skrika “Det är äntligen över!” och människor kommer komma springandes ut ur byggnader jublandes med konfetti och ballonger. Man går från en svartvit värld till en fylld med färg, liv och kramar. Riiiiktigt så lär det ju inte bli, utan världen kommer nog snare mycket långsamt öppnas upp igen. Först kommer det bli okej att resa lite i Sverige, för att sedan kanske ta sig till Norge eller Danmark. Sedan blir det accepterat att åka på charter till Spanien och Grekland innan resor utanför Europa blir möjliga igen.


Det andra scenariot är ju betydligt mer troligt, men vi går tillbaka till fantasi-scenariot ändå. Vi tänker oss en värld där det över natten går tillbaka till det vi hade innan 2020, var hade du rest då? Man vet ju att det senaste året verkligen satt spår för jag har ärligt talat svårt att ens tänka tanken att man kan resa varsomhelst, bara sådär liksom, trots att det var fullt normalt för ett år sedan. Just nu är jag ärligt talat bara glad om jag får resa till Gotland i sommar, men vågar jag drömma lite längre än så står Inkaleden, Everest Base Camp och Hawaii högt upp på listan. Det är såna där destinationer jag drömt om jag vet inte hur länge, men efter det här året är jag mer motiverad än någonsin att uppfylla drömmar!


Var drömmer du om att resa när pandemin är över?Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

Rekommenderade inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *