Uppdaterat 2021-05-17


Värmen är påväg tillbaka och det ska bli närmare 30°c i Stockholm i helgen!


Även om Stockholm kanske inte är platsen man tänker på när man tänker “sol och bad”-semester finns det en massa härliga platser att bada på. Stockholm är ju trots allt byggt på en massa olika öar så man är aldrig långt ifrån vatten, och i detta inlägg tänkte jag tipsa om några platser man kan bada på i Stockholm. Har delat upp det i badplatser vid havet, vid sjöar och utomhusbassänger så att det helt enkelt finns något för alla. Ut och njut av sommarvärmen!Var kan man bada i Stockholm?

LångholmsbadetHavet

Långholmsbadet – Ett strandbad som har både sand och gräsytor. Lättaste sättet att ta sig hit är att gå från Hornstull.

Smedsuddsbadet – Ligger intill Rålambshovsparken och erbjuder strand, stor gräsmatta samt en brygga med stege.

Ekhagens strandbad – Ett strandbad utan brygga som drivs av Kungliga Djurgårdens förvaltning i närheten av Lappskärsberget.Var kan man bada i Stockholm?

Tanto strandbadTanto strandbad – Vid Tantolunden bredvid Hornstull finns detta bad som både har sandstrand och brygga med stege.

Örnbergets badplats – Ligger vid klipporna nära Hägerstenshamnen och erbjuder både brygga och flytbrygga.

Oxhålsbadet – Beläget på Stora Essingens västra del finns detta bad som har hela tre bryggor med stegar och sittplatser.

Johanneslundsbadet – En liten badplats med liten sandstrand och stor gräsyta.Var kan man bada i Stockholm?

OrmbergsbadetOrmbergsbadet – Detta är ett bryggbad som ligger vid klipporna i Gröndal och har en stor badbrygga med soldäck.

Lilla Essingebadet – På norra delen av Lilla Essingen ligger detta bad som har en brygga med badstege och stort gräsområde.

Kristinebergsbadet – I Kristineberg finns denna badplats som har ett enormt trädäck. Här är vattnet djupt!

Solviksbadet – En stor badplats med sandstrand, gräsytor och två bryggor. Det ligger ett nakenbad i närheten så ha koll på var du ska!Var kan man bada i Stockholm?

Söderbysjöns badplats

Sjöar

Söderbysjöns badplats – Ligger mitt i Nackareservatet och har en sandstrand och stora gräsområden. Även möjligt med klippbad.

Brunnsvikens strandbad – Ett strandbad med klippor och två stycken flytbryggor. Ligger vid Stockholms Universitet.

Flatenbadet – Sjön Flaten i Flatens naturreservat ska vara Stockholms renaste sjö och har en sandstrand, ett par bryggor och ett hopptorn.Var kan man bada i Stockholm?

Trekantens strandbadTrekantens strandbad – Denna badplats ligger vid sjön Trekanten i Liljeholmen och har både strand och brygga.

Hellasgården – Vid Källtorpssjön ligger Hellasgården som har sandstrand, ett par bryggor och möjlighet till bastubad.

Långsjöbadet – Vid Långsjön i Älvsjö finns denna badplats som har sandstrand, stora gräsytor och bryggor.Var kan man bada i Stockholm?

EriksdalsbadetUtomhusbassänger

Eriksdalsbadet – Har fyra stycken utomhusbassänger och bastu vid Skanstull. Inträde kostar 80 kronor för vuxna och 20 kronor för barn.

Hägerstensbadet – Vid Hägerstensåsen och har en 25-metersbassäng och plaskdamm. Ingen inträdesavgift.

Kampementsbadet – Ligger på Östermalm och har en 25-metersbassäng och en plaskdamm. Inträde kostar 80 kronor för vuxna och 20 kronor för barn.Var kan man bada i Stockholm?

Nytorpsbadet (Det är fotoförbud inne på området, därav bild på grinden, haha.)Nytorpsbadet – En 25-metersbassäng och plaskdamm i närheten av Björkhagen. Ingen inträdesavgift.

Vanadisbadet – Har en 25-metersbassäng, en barnbassäng och en plaskdamm i Vasastan. Inträde kostar 80 kronor för vuxna och 20 kronor för barn.

Älvsjöbadet – Ligger i Älvsjö och har två bassänger (en på 25 meter och en på 20 meter) samt plaskdamm. Ingen inträdesavgift.Läs mer om Stockholm

5 platser med körsbärsträd i StockholmVar kan man vandra i Stockholm?15 städer inom 2 timmar från StockholmStockholms mest Instagramvänliga platser25 saker att göra i Stockholm på vinternMissa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

Rekommenderade inlägg

35 kommentarer

  1. Ohh så många bra tips du tipsar om. Nu har vi varit på Gotland 1 v och åker hem imorgon. Såg på era utflykter att vi varit på flera av dem vi med. Jag har skrivit om alla våra utflykter så kika gärna in. Viu har lika badräkt, men min är vit och blårandig, men var snyggt med senapsgul.

  2. Så fint innlegg! Veldig smart tenkt å samle så mange fine badesteder i ett innlegg, så blir det mye enklere å finne noe! ?

  3. Jag har ju verkligen ingen koll på Stockholm alls, sällan jag är där men vore kul att dra dit! TACK för information och tips, det gör verklige mycket! KRAM <3

  4. Jag tror inte jag har varit på något av de baden 😛 Har mest badat mer utanför stan. Flatenbadet parkerade jag dock vid när jag tänkte att jag skulle gå runt sjön i våras, men då regnade det 😉

  5. Vad roligt med badtips för Stockholm, något som jag själv verkligen har noll koll på 🙂 Har varit mest upptagen att upptäcka själva stan när jag varit där.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *