Uppdaterat 2023-01-08

Vi tar det en gång till ifall någon missade det, VI FÅR RESA INOM SVERIGE I SOMMAR!


Alltså jag kan inte ens med ord beskriva min reaktion igår när beskedet om inrikesresor kom. Hade kunnat börja gråta om det inte var för att jag satt i ett videosamtal, haha! Vi kommer få resa i Sverige i sommar. Lycka! Är garanterat inte ensam om att känna att jag behövde ett positivt besked mitt i all skit som pågår i världen just nu. Så välbehövligt eftersom jag känt mig så otroligt deppig över sommaren då jag redan behövt boka av så många resor som varit kopplade till olika event som blivit inställda. Den enda bokningen jag egentligen hade kvar var en vecka på Gotland i juli, och den hade behövts bokas av idag för att få pengarna tillbaka. Snacka om att beskedet kom i precis rätt tid för mig.

Från och med den 13 juni dras alltså den tidigare reserestriktionen tillbaka om att undvika alla icke nödvändiga resor inom Sverige. Det innebär att man får resa med både bil, tåg och buss runtom i Sverige i sommar. Utrikesdepartementets avrådan om utlandsresor är dock kvar till och med den 15 juli men kan förlängas efter det. Det innebär att man rent juridiskt får resa utomlands i sommar, men räkna inte med hjälp från UD eller försäkringsbolag om någonting händer.

Undvik alltså utlandsresor i år och passa på och njut av en semester i Sverige. Jag menar, titta bara på några av platserna vårt avlånga land har att erbjuda:Vi får resa inom Sverige sommar!

Sigtuna

Vi får resa inom Sverige sommar!

Landsort

Vi får resa inom Sverige sommar!

Höga Kusten

Vi får resa inom Sverige sommar!

Stockholm

Vi får resa inom Sverige sommar!

Trosa

Vi får resa inom Sverige sommar!

Gotland

Vaxholm, Stockholms skärgård

VaxholmBara för att de här besluten är tagna nu innebär det inte att vi kan leva precis som vanligt igen. Vi alla måste ta ansvar och följa de råd och rekommendationer som finns. Om smittspridningen ökar är risken att regeringen måste sätta in hårdare restriktioner igen. Vi måste alla samarbeta för att undvika det.


Tänk på detta när du ska ut och resa i sommar:

 • Genomför varenda resa med största möjliga försiktighet
 • Stanna hemma om du känner minsta sjukdomssymtom
 • Fortsätt hålla fysisk distans
 • Fortsätt tvätta händerna
 • Riksgrupper ska fortsätta vara extra försiktiga
 • Fortsätt lyssna på Folkhälsomyndighetens rekommendationer och råd


Mer om Corona-pandemin

Var drömmer du om att resa när pandemin är över? | Resa till Gotland i Corona-tider – allt du behöver veta | Boka resa i Corona-tider | Karantän dag 20 | Corona-virusetMissa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

Rekommenderade inlägg

32 kommentarer

 1. Ihh när jag fick höra detta blev jag verkligen så glad!! Så fina turer man kan göra, men klart man ändå ska ta sitt ansvar och tänka en extra gång liksom! <3

 2. Som jag är uppvuxen + blivit uppläxad med: Ju mer frihet du får ju mer ansvar har du!!!
  Blev väldigt glad av att denna nyhet för jag kände att jag behövda komma iväg och vandra uppe i nord Norrland, min själ behöver påfyllning av naturen där uppe <33

 3. Verkligen underbart att man får resa inom Sverige. Finns ju så otroligt mycket att se i vårt vackra land. Fina bilder 🙂

  Kram

 4. Det är underbara nyheter och jag ser verkligen fram emot att upptäcka mer av Sverige och framför allt närområdet runt Stockholm ?

 5. ja men ja fattar inte va alla stojar om . det är ju supefint i sverige så man behöver ju inte åka utomlands vart år kanske o det är så fint här

 6. Att få resa inom landets gränser underlättar ju väldigt mycket! Så pass att min mamma kanske kommer ner och umgås med oss i en vecka nu då jag och mina barn inte kunde åka upp till henne. Har inte träffats på ett års tid så är verkligen på tiden!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *