Om Swedish PassportResebloggen Swedish Passport startades i januari 2018 av mig, Amanda. Sedan dess har jag på ett personligt sätt delat med mig av mina reseskildringar från världen över tillsammans med mycket information och förhoppningsvis även en del inspiration. Detta är min plattform där jag kan kombinera och dela med mig av mina tre största intressen i livet: Resa, fotografera och skriva.


Swedish Passport har varit finalist i Momondo Influencers Open World Awards 2018 och nominerad i kategorin “Upptäckare” i Apollos Reseinspiratör 2019.Om AmandaPersonen bakom Swedish Passport är jag, Amanda, en äventyrlig 25-åring uppväxt i Stockholm. I bagaget har jag bland annat en karriär som allt från mäklarfotograf till simlärare. Jag har även bott och studerat i Australien, men just nu är jag universitetsstudent och studerar medie- och kommunikationsvetenskap i Stockholm. När jag har tid över försöker jag resa så mycket som möjligt, med platser som ligger allt från 30 minuter bort med pendeln till andra sidan jordklotet.


Palmer och ruiner är något av det finaste jag vet, och favoritdestinationerna i världen är Australien och Gotland vilket är platser jag gärna återkommer till. Annars älskar jag att upptäcka nya platser, och ett plus är alltid om de är lite fotogeniska också. Med mig på mina äventyr har jag ofta min sambo som jag hängt ihop med sedan 2012 och vår hund Stina som flyttade in hos oss under 2019.