Swedish Passport

Min kamerautrustning

Kamerahus

Canon EOS 5D Mark III

Min fullformatskamera som jag köpte våren 2016. Vad kan jag säga mer egentligen? Det är ju min lilla kärlek som hänger med så gott som överallt i världen. Kamerahuset är gjort i magnesium för att bli lättare, och har vädertätade fogar som håller damm och väta ute.

Canon EOS 60D

Den första systemkameran jag ägde som blev min lilla ögonsten våren 2011. Fantastiskt bra nybörjarkamera som bland annat har en vinklingsbar skärm – något jag ibland kan sakna på min fullformatare. Använder denna väldigt sällan utan har den mest som back up vid fotojobb och så.

Objektiv

Canon 50mm f/1.2L USM

Mitt senaste tillskott i kameraväskan sedan juni 2020. Ett fast 50mm-objektiv som passar i de flesta situationer och en stor bländare som klarar av fotografering i sämre belysning. En uppgradering av mitt 50mm f/1.4 som brukade vara mitt favoritobjektiv så har stora tankar om detta!

Canon EF 16-35mm f/4L IS USM

Mitt vidvinkelobjektiv som jag köpte när jag jobbade som mäklarfotograf efter studenten. Fick låna ett likadant av en annan fotograf till en början, men under våren 2016 köpte jag ett eget. Använder detta en del när jag vill få med mycket i bilden, till exempel ett helt matbord på en restaurang, insidan av ett monument eller när jag håller något i handen framför kameran.

Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM

Megaobjektivet som jag inte kan använda utan att någon påpekar hur stort det är, haha. Väger ungefär lika mycket som en mindre bil (känns det som i alla fall) men perfekt när man vill fota något på avstånd, till exempel vilda djur. Köptes sommaren 2018.

Tre stycken Canon-objektiv

Andra kameror

GoPro Hero3+ Black Edition

Min GoPro som i princip endast används för undervattensfotografering. Inköpt 2014.

Fujifilm Instax Mini 70

Alltså polaroidbilder är ju så himla roligt, så under 2017 köpte jag en egen polaroidkamera. Använder den lite i perioder, ibland fotar jag hur mycket som helst och sedan kan det gå flera månader innan den kommer fram igen.

iPhone 13 PRO

Min telefon som ändå är den bästa kameran då det är den jag alltid bär med mig. Fotar mest vardagsögonblick med den, eller bilder till Insta-stories.

DJI Mavic Pro

Min drönare som jag köpte 2018. Använder den egentligen på tok för sällan, men tycker att det är så bökigt med alla regler kring var och hur man får flyga så tar liksom inte tag i det. Den låter så himla mycket vid start och landning också så man är ju inte direkt diskret när man ska fota, haha.