Swedish Passport

Uppdaterat 2023-01-19

Det är torsdag så låt oss göra en throwback till Haiti som jag besökte 2009.


Eller ja, det går ju faktiskt att diskutera om jag verkligen varit på Haiti eller inte. Jag har nämligen bara spenderat en dag i Labadee som är en ort på den norra sidan av ön och hyrs (eller kanske till och med ägs?) av kryssningsföretaget Royal Caribbean. De enda som får besöka Labadee är alltså deras kryssningsgäster och ett par lokalbor som har tillstånd att ha marknadsstånd där. I övrigt är Labadee avgränsat från övriga Haiti. Men om människor som åker på charterresa och spenderar hela resan på hotellet får säga att de varit i landet får jag säga att jag varit på Haiti, haha.

Jag var i alla fall på kryssning i Karibien på fartyget Liberty of the Seas tillsammans med min familj våren 2009 efter att ha spenderat ett par dagar i Orlando. Stoppen på kryssningen var Miami (USA), San Juan (Puerto Rico), Philipsburg (Sint Maarten) och Labadee på Haiti. Såklart. Utöver ett besök på marknaden där lokalinvånare sålde handgjorda prylar blev det mest sol och bad på en av stränderna. Vill påstå att det inte fanns så mycket mer att göra där just då, men efter lite googlande har jag kommit fram till att Royal Caribbean investerade 55 miljoner dollar på destinationen strax efter att vi hade varit där och numera finns det en himla massa aktiviteter att hitta på.

Här är i alla fall några (fantastiskt pixliga!) bilder från min dag i Labadee.Labadee 2009


Labadee 2009


Labadee 2009
Labadee 2009


Mer från Karibien 2009

Orlando | Miami | San Juan (kommer snart) | Philipsburg (kommer snart)Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

20 svar

  1. Kryssning har jag aldrig varit på, och som läget är idag kommer det nog ta lång tid innan jag är sugen på att hänga på en båt med en massa människor….
    Det ser ut som fina stränder, påminner lite om stränderna på Jamaica.vad äter man i Haiti?/Pernilla

    1. Åh, rekomenderar verkligen att åka på den här typen av kryssning där man besöker flera olika platser när världsläget ser bättre ut! 🙂 Jamaica och Haiti är grannöar så är ju inte jättekonstigt om klimatet påminner om varandra 😉

  2. Vad häftigt att ha varit där ändå! Så kul att se nya platser som man kanske inte ens tänkt på att man kan besöka innan 🙂

    1. Tänkte säga att 2009 är väl ändå inte så långt tillbaka tills jag insåg att det är ELVA år sedan, haha! Helt galet egentligen, men jag har alla bilder sparade sedan jag fick min första digitala kamera 2004, och sedan ett helt gäng analoga bilder innan dess 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *