Swedish Passport

Uppdaterat 2023-01-19

Nu har jag grävt sådär långt bak i fotoalbumen igen, till år 2000 för att vara exakt.


Det är ju trots allt dags för en tillbakablick. Man skulle ju kunna tänka sig att jag borde ha slut på tillbakablickar vid det här laget, men än är jag inte riktigt färdig. Himla bra att kunna ha den typen av bloggmaterial ändå när det står stilla på resfronten i övrigt måste jag säga, haha. Idag tänkte jag i alla fall göra en tillbakablick på en resa till Flic en Flac och Quatre Bornes på den afrikanska ön Mauritius år 2000.

Jag var fyra år när det begav sig och detta var första gången jag reste utanför Europa. Ändå häftigt att ha Mauritius som första utomeuropeiska resmål, även om jag än idag är liiiiite avundsjuk på att detta var min lillebrors första utlandsresa någonsin. Känns ju lite mer exotiskt än Grekland som var min första utlandsdestination, om man säger så. Måste ändå säga att jag är imponerad över mina föräldrar som reste med en fyraåring och en ettåring till Mauritius, en flygresa som tar 12 timmar och kräver mellanlandningar. Diskuterade det med dem för bara någon vecka sedan och då sa de att vi var så himla snälla och alltid lätta att resa med som barn. Skönt att höra att man inte varit den där jobbiga småbarnsfamiljen som medpassagerarna stör sig på, haha.

Vi reste i alla fall till Mauritius för att hälsa på en av mammas vänner som bodde där tillsammans med sin familj. Vi bodde en vecka hos dem i Quatre Bornes och sedan en vecka på hotell i Flic en Flac, eller var det möjligtvis tvärtom? Oklart. Var ju trots allt bara fyra år den här resan, och hur mycket minns man från en resa när man är så liten? Inte supermycket, men jag har i alla fall två starka minnen. Det ena är att jag brände mig på en rutschkana som värmts upp av solen, och det andra är att vi fick sova i en prinsessäng med sänghimmel. Egentligen var det inte mycket till prinsessäng utan en vanlig säng med myggnät, but don’t kill the illusion!

Några bilder från Flic en Flac och Quatre Bornes 2000:Flic en Flac & Quatre Bornes 2000 - Travel Throwback Thursday

Jag är uppenbarligen född till att posera på resefoton, haha!

Flic en Flac & Quatre Bornes 2000 - Travel Throwback Thursday

En snäcka vi hittade på stranden

Flic en Flac & Quatre Bornes 2000 - Travel Throwback Thursday

Vänster: Någon form av staty vid havet? Inga frågor på det, tack Höger: Jag i en rutschkana som INTE var den jag brände mig på då jag vill minnas att den var grön

Flic en Flac & Quatre Bornes 2000 - Travel Throwback Thursday

Solnedgång över havet, lika fotogeniskt för 20 år sedan som nuVill du läsa fler tillbakablickar på resor?

Klicka här för att hitta flerMissa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

22 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *