Swedish Passport

Uppdaterat 2022-12-01

Det är torsdag och dags för en Travel Throwback på min resa till Tallinn 2012.


Jag reste till Tallinn på en kryssning tillsammans med min mamma, lillebror och mormor och vi hade bara ett par timmar på oss att upptäcka Estlands huvudstad. Vi spenderade större delen av dagen med att promenera runt och titta på den fantastiskt charmiga staden som jag har på tok för lite bilder på. Var inte lika bra på att dokumentera mina resor back then som jag är idag. Minns i alla fall att vi besökte en liten butik som sålde en massa saker som användes under andra världskriget (och nu blev jag genast osäker på om det ens är lagligt att sälja eller om de grejerna borde vara på ett museum istället?) och ett kyrktorn som hade en fantastisk utsikt över Tallinn. Efter att ha spenderat lite tid på Google Maps vill jag påstå att det var Sankt Olavs kyrka vi var uppe i.

Minnet är inte helt på topp, men här är i alla fall ett par bilder från Tallinn:Tallinn 2012 - Travel Throwback Thursday

En gullig liten uteservering

Tallinn 2012 - Travel Throwback Thursday

Vänster: Vykort Höger: Ett torn med Estlands flagga (så himla bra att jag kan komma med så tydlig information om vad bilderna föreställer, haha!)

Tallinn 2012 - Travel Throwback Thursday

Utsikt från det jag tror är Sankt Olavs kyrktorn

Utsikt från Sankt Olavs kyrka

Vänster: Jag uppe i kyrktornet Höger: Utsikten från kyrktornet

Tallinn 2012 - Travel Throwback Thursday

Tallinn har ju så himla söta gator och hus!

Tallinn 2012 - Travel Throwback Thursday

Vänster: Ett fönster (no shit!) Höger: En byggnad med Estlands flagga (NO SHIT!)

Utsikt från Sankt Olavs kyrka

Återigen utsikten från det jag tror är Sankt OlavAndra kryssningar i Östersjön

Kryssning till Helsingfors (Resedagbok 2020) | Kryssning till Riga (Resedagbok 2019) | Gratisresa till Helsingfors (Resedagbok 2018)Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

31 svar

  1. Gud vilka fina bilder!! Jag jobbade på Tallink Silja i två år, men besökte aldrig Tallinn. Skulle verkligen vilja åka dit någon dag, tycker alla färgglada hus är så charmiga!

  2. Vi gav Mamma en resa dit i 50-års present, men den har inte blivit av än. Vi ska försöka få till det i år, så tack för alla tips =) Kram <33

  3. Så otroligt fina bilder 🙂 Är det ett ställe jag verkligen måste besöka så är det Tallinn, min släkt kommer därifrån men jag har aldrig varit där. Så vill verkligen besöka Estland 🙂

  4. Tallin ska vara en så vacker stad vilket jag ser att den är på dina bilder. Skulle vara mysigt att resa dit med färjorna i sommar.

    Må så gott

  5. Så fina bilder! Skulle faktiskt vilja åka dit. Får kolla upp om jag kan hitta nån bra resa som går dit ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *