Swedish Passport

Uppdaterat 2022-12-23

Låt oss göra en annan riktigt gammal Travel Throwback!


Den här torsdagen tänkte jag att vi kunde kika tillbaka på min första resa till Egypten då jag besökte både Hurghada och Kairo år 2004. Mina föräldrar gifte sig på Arlanda flygplats precis innan vi åkte iväg så detta var väl någon form av bröllopsresa tillsammans med flera av våra släktingar. Det var något jag och min bror verkligen uppskattade (vi var åtta och fyra år vid det tillfället) då vi hade många olika vuxna att leka med i poolen, haha.

Vi var verkligen stereotypiska charterturister på den här resan och spenderade större delen av tiden på hotellet och tog ett par guidade turer till bland annat pyramiderna i Kairo. Starkaste minnena från den här resan var dock hotellpersonalen som sprang omkring poolen och skrek “waterpooooolo” varje dag, en servitör som tyckte min moster skulle sälja mig för kameler och att vi köpte en uppblåsbar delfin som jag döpte till Delphi.

Jag och min familj har verkligen uppskattat Egypten och varit där totalt tre gånger (Sharm el Sheik & Kairo våren 2010 och Marsa Alam hösten 2010) men ingen av oss har varit tillbaka sedan den Arabiska våren 2011. Nu är det ju dock betydligt säkrare för turister att vistas i Egypten än för ett par år sedan så vi få väl se när det blir dags igen. Tills dess, här är ett par bilder från min första resa till Egypten där jag besökte turistorten Hurghada och huvudstaden Kairo år 2004. Varsågod att uppskatta min fantastiska känsla för mode, haha.Travel Throwback Thursday: Hurghada & Kairo 2004

Klädd i rosa, poserandes framför blommor. Det är inte mycket som förändrats där inte, haha!

Travel Throwback Thursday: Hurghada & Kairo 2004

En av de nio pyramiderna i Giza-området och SfinxenTravel Throwback Thursday: Hurghada & Kairo 2004

Sitter och chillar på en nästan 4000 år gammal pyramid, no biggieTravel Throwback Thursday: Hurghada & Kairo 2004

Har alltid varit lite av ett vattendjur, här i poolen på hotellet i HurghadaMer från Egypten

Sharm el Sheik & Kairo (Tillbakablick 2010) | Marsa Alam (Tillbakablick 2010)Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

33 svar

 1. Mysigt! Jag har också varit i Egypten och i Hurghada. Jag blev nästan bort såld en gång och en annan gång frågade de min pappa om de kunde ge han 150 kameler för att få gifta sig med mig redan den dagen då jag faktiskt hade en vit klänning på mig med rosor i håret :’D

 2. Cool redan på den tiden ser jag. De där solisarna och posen på pyramiden är toppenbra! 😛 haha jösses vågar nog inte ta fram mina gamla resefoton, haha men kanske ska göra det någon gång. Dem jag tog med min allra första kamera kanske 😛

   1. Får bli ett inlägg om det tror jag, måste bara hem till päronen och rota igenom deras fotoskåp, ja skåp. Med miljoner foton från barndomen och resor haha. Tack för inspirationen! 🙂 *som alltid*

 3. Egypten verkligen som ett häftigt land men ändå så lockar det mig inte sådär jättemycket, men har hört mycket bra om det 🙂

 4. 2005 va vi på cypern o hade resa till egypten o kairo vi åkte 6 konvojer med bussar o beskyddade vagnar med kpistar så vilken upplevelse en gubbe hade sprängt sej till döds dagarna innan

  fick se svingsen änå o pyramiderna men vågade inte gå in o en kamel gubbe ville köpa mej för 5 kameler utav min man 5 va det det enda ha ha ha ha ha

  1. Men usch så obehagligt, hoppas ni kunde njuta av resan ändå! Tråkigt att ni inte gick in i pyramiderna, gångarna och rummen är så små och trånga vilket är en ganska mäktig kontrast mot hur stora pyramiderna själva är liksom 🙂

 5. Men åhhhh! Vill verkligen åka dit någon gång!! Ber till gudarna att klimatet där lugnar sig snart så man faktiskt kan åka dit och uppleva allt =) KRAM <3

  1. Många av de större turistorterna klassas ju som säkra nu, men jag tycker ändå det känns olustigt att åka till ett land där det finns områden som UD avråder en från att besöka så jag kommer nog vänta ett par år till innan jag sätter mig på ett plan tillbaka till Egypten :/

 6. Åh så mysigt ? dit skulle jag också vilja åka!
  Har bara hunnit varit i london, Turkiet, Grekland och Cypern men man får beta av en massa sen?

 7. Har själv besökt Egypten och Sharm-el-Sheik en gång! Så fantastiskt (förutom att alla ville köpa mig mot kameler haha)! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *