Swedish Passport

På upptäcktsfärd i Paris | Resedagbok

Publicerat: 2018-10-23 | Uppdaterat: 2022-12-04

Det här är den andra delen av min resedagbok från Paris.

Jag reste dit tillsammans med min lillebror och resan hade börjat med Halloween på Disneyland Paris. Vi har varit i Paris tidigare, 2005 för att vara exakt, men den gången var vi bara på Disneyland. Därför passade vi på att den här gången ta en heldag och upptäcka Paris. Så vi gjorde det alla som besöker Paris första gången gör: Såg Notre-Dame, Louvren och Eiffeltornet. Häng med!

RESEDAGBOK PARIS | DAG 3 | 10 OKTOBER 2018

Bostadsområdet Serris

Under resan hade vi hyrt en lägenhet via Airbnb i området Serris. Ett perfekt ställe att bo på om man planerar att besöka Disneyland då det bara tar 10-15 att gå dit. Det ligger dock en bit utanför centrala Paris så vi lämnade lägenheten tidigt på morgonen för att ta tåget in till stan.

Shoppingscentret Val d'Europe

På väg till tågstationen passerade vi shoppingcentret Val ‘dEurope och jag insåg att de hade ett Primark. Behövde därför uppenbarligen ta ett stopp där för att kika på lite Harry Potter-prylar. Hehe. Spenderade nästan en timme inne på Primark. Inte för att jag shoppade loss utan för att jag råkade ha sönder mitt halsband och tappade mitt känguru-smycke och behövde gå på skattjakt genom butiken.

Lyckades på något mirakulöst sätt hitta kängurun, och fick även med mig två Harry Potter-pyjamasar och en fluffig rosa jacka därifrån. Hoppsan. Vi passade även på att äta crêpes till frukost inne i köpcentret.

Notre-Dame i Paris

Sedan var vi redo att ta tåget från Val d’Europe till Châtelet–Les Halles, vilket tar ungefär 40 minuter. Därifrån promenerade vi sedan till dagens första turistdestinationen för dagen: Notre-Dame. Katedralen är nästan 700 år gammal, och har sedan 1991 varit listat som ett världskulturarv av UNESCO. Dock måste jag ju erkänna att jag mest ville se den i verkligheten tack vara Disney-filmen Ringaren i Notre Dame, haha.

Notre Dame i Paris

Pyramiderna utanför Louvren

Vi promenerade sedan över bronPont des Artes där kärlekspar tidigare hängt hänglås och slängt nyckeln i floden. Sedan 2015 är det dock inte möjligt att göra det längre då de bytt ut räckena för att hänglåsen annars skulle göra bron för tung vilket hade kunnat sluta med att bron kollapsat.

På andra sidan bron låg Louvren som utöver sina häftiga glaspyramider på utsidan främst är känt för att husera Mona Lisa. Vi bestämde oss för att skippa att gå in i museet den här gången då vi hade mycket mer vi ville upptäcka.

Vårkänslor på hösten i Tuileries Garden

Vi tog istället en promenad genom Tuileries Garden. Det var 25°c varmt den här dagen. I oktober! Jag fick av någon anledning riktiga vårkänslor och cravings för glass, så vi köpte en varsin mjukglass och satte oss ner bredvid en fontän och tittade på människorna som njöt av värmen.

Triumfbågen

När glassarna var uppätna och fötterna fått vila promenerade vi över till nästa turistdestination: Triumfbågen. Vet inte om jag var för trött för att bry mig, eller om det var för mycket människor och trafik för att jag verkligen skulle uppskatta den. Gjorde i alla fall inte mer än att ta en bild på bågen innan vi fortsatte vidare ner för gatan.

Eiffeltornet i Paris

Vår sista punkt på dagens bucket list var den största turistattraktionen i Paris: Eiffeltornet. Vi var så trötta i fötterna efter att ha gått omkring så mycket två dagar i rad, så vi hade ett ganska långt stopp vidPalais du Trocadéro som har en av de bästa utsikterna av Eiffeltornet i hela Paris.

Hade gärna åkt upp i Eiffeltornet, men tyvärr var vi tvungna att börja röra oss mot flygplatsen. Är så himla nöjd med vår fantastiska, och något intensiva, weekend i Paris! Eller ja, om man kan kalla det weekend när man reser en måndag till onsdag, haha.

Karta över platserna vi besökte i Paris

Resedagböcker från Paris 2018

Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook och Instagram

20 Kommentarer

 • Vilka fina bilder från Paris! Det är jättelänge sedan jag var där, blev lite sugen på att åka tillbaka nu.

 • Åhh vackert! Hoppas komma dit nästa år. ?
  Ha en fin helg!

 • Helt underbara bilder! Jag vill också åka till Paris, speciellt den trappan där man ser Eiffeltornet! (Bara för att ta massa bilder haha!) 😉

  • Haha jag ska erkänna att typ det första jag gjorde när Paris-resan var bokad var att kolla upp exakt var den där trappan låg 😉

 • Du får verkligen Paris att se så mysigt ut!

 • Såååå vackra bilder!! (och fick primark-cravings nu haha, vill shoppa!!)

 • Men åh! Vet du att det är mer än 10 år sen jag va i Paris?? Hör du hur sjukt det är?? 10 ÅR!!! Måste verkligen ta mig tillbaka =) KRAM <3

 • Wow alltså vilka bilder och vilken stad! Kram

 • Lika underbara bilder som alltid, Paris är helt klart ett av mina drömresemål <3

 • Personligen hade jag gärna sett en ringaren i notre dame tolkning på den bilden 😛 Och jag har sagt det förut men jag vill se primark shoppingen 😛
  Så fina bilder.

  • Alltså så många runt omkring som gjorde det, haha! Och jag veeeet, får väl ta ett försök och lägga upp dem i en insta-story 😉

 • Å h vilka underbara bilder på Paris!! Vill verkligen åka dit!!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *