Swedish Passport

Uppdaterat 2022-12-03

Jag har varit i Sunne.


Sunne är en liten stad i Värmland med cirka 5000 invånare och är antagligen mest känt genom Selma Lagerlöf som bodde här. Jag fick ärligt talat ingen större relation till Sunne, men tror tyvärr inte jag gav staden någon vidare chans heller. Var där främst för att tävla i SM i varpa snarare än att upptäcka Sunne. Vilket slutade med att jag enbart fotograferad 30 bilder på 4 dagar. Det är extreeeemt långt från min standard, om man säger så, haha. Här är i alla fall min resedagbok från Sunne.


RESEDAGBOK SUNNE | DAG 1 | 19 JULI 2018Ankomst till Sunne

Vi bilade från Stockholm till Sunne, kom fram på eftermiddagen och checkade in på Hotell Frykenstrand. Efter det åkte vi vidare till centrala Sunne för att hitta någonstans att äta. Vi valde restaurangen med bäst rating på Google och var väl ärligt talat inte särskilt imponerade av restaurangen i sig, men maten var riktigt god. Vi kom tillbaka till hotellet igen ganska sent, men jag hann ändå att upptäcka att de bjöd på varm choklad. Gissa vem som drack litervis den här helgen? Haha!
RESEDAGBOK SUNNE | DAG 2 | 20 JULI 2018SM i Sunne

Detta var den första dagen på SM i Sunne. Det var en individuell disciplin på schemat som jag valt att stå över, så de andra åkte iväg på morgonen utan mig. Tycker ärligt talat det var ett fantastiskt bra beslut då jag istället kunde ta sovmorgon och sitta i hotellets frukostbuffé i flera timmar. Passade även på att skriva lite på en uppsats i en sommarkurs i turismvetenskap.

Lagom till lunch tog även jag mig till tävlingsplatsen då min mamma lyckats kvalificera sig till finalen. Gissa vad? HON VANN! Vi firade hennes SM-guld med att gå ut och äta på en restaurang som var betydligt sämre än den vi åt på dagen innan. Så kvällen slutade tidigt ute på stan och festligheterna fortsatte istället på hotellets terass med utsikt över sjön.
RESEDAGBOK SUNNE | DAG 3 | 21 JULI 2018Kvalificering till SM-final

Den här dagen tävlade även jag och kan väl inte påstå att jag gjorde min bästa tävlingsprestation i livet. Men hade ju en nybliven svensk mästarinna på mitt lag (aka. min mamma) så vi lyckades kvalificera oss till finalen som skulle gå av stapeln dagen efter.

Kvällen spenderades sedan på en fest på Selma Spa som Svenska Varpaförbundet anordnade.
RESEDAGBOK SUNNE | DAG 4 | 22 JULI 2018Svenska mästarinnor i varpa

Finaldags! Jag presterade betydligt bättre i finalen än vad jag hade gjort i gruppkastningen dagen innan – och tog den sista poängen som gjorde oss till SVENSKA MÄSTARINNOR! Mitt allra första SM-guld på seniornivå. Så märklig känsla ändå att kunna kalla sig själv bäst i Sverige på något, haha.

Karta över platserna vi besökte i SunneVill du läsa fler resedagböcker?

Klicka här för att hitta allaMissa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

5 svar

  1. Hört från flera vänner som varit där att det ska vara väldigt fint där och utifrån dina bilder så ser det verkligen jättefint ut! 🙂 Skulle gärna åka dit. Jag borde verkligen turista mer i Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *