Site Loader
Letar du efter några spännande saker att göra i Stockholm på vintern?


Hur vackert Stockholm än må vara på sommaren finns det en himla massa grejer att göra och se även på vintern. Temperaturen brukar oftast vara kring 0°c och går sällan under -10°c så ta på en varm jacka och gå ut och utforska dinosaurieskelett, gratis stand up eller 23 andra saker man kan göra i Stockholm på vintern!


1) Åk skridskor i Kungsträdgården. Det är gratis om du har egna skridskor eller så kan du hyra ett par för 70 kronor. Missa inte att de även håller konståkningslektioner och har disco-skridskoåkning på helgerna!


2) Se de sista, kvarvarande delarna av medeltida Stockholm på Medeltidsmuseet.


3) Ta en promenad längs med Monteliusvägen som erbjuder en av Stockholms vackraste utsikter.Kastellholmen4) Besök Greta Garbos grav på Skogskyrkogården. Skogskyrkosgården är för övrigt en av Stockholms tre världsarvslistade platser enligt UNESCO.


5) Ta en tur med tunnelbanan och spana in konstverken på alla stationer. En biljett räcker i 75 minuter och kostar 37 kronor för vuxna och 29 kronor för barn, studenter och pensionärer.


6) Häng med lite dinosaurieskelett på Naturhistoriska Riksmuseet. Även om dinosaurier inte är din grej finns det flera andra utställningar i denna fantastiskt mäktiga byggnad.


7) Samla ett gäng vänner och gå och se gratis stand up på The Big Ben Pub varje måndagskväll. Här testar både nya och erfarna komiker nytt material på både svenska och engelska.Stadshuset8) Gå vilse bland alla smala gränder i Gamla Stan och hitta Mårten Trotzigs Gränd som endast är 90 centimeter bred.


9) Bada isvak i Hellasgården. Det finns bastu att värma sig i efteråt!


10) Lär dig mer om vikingar genom att utforska Historiska Museet.


11) Bläddra igenom 410.000 olika böcker på Stadsbiblioteket.


12) Ta direktbussen från Centralstationen till Ikea. Bussen är gratis och går en gång i timmen varje dag mellan 10:00-19:00.Riddarholmen13) Se modern konst på Moderna Museet.


14) Spela curling i Sundbybergs curlinghall. Himla rolig aktivitet där man lär sig grunderna fort.


15) Åk skridskor på Medborgarplatsen.


16) Besök några second hand-butiker i Stockholms “hipster del”: Södermalm. Googla “second hand Södermalm” så kommer du hitta en massa bra alternativ!


17) Besök Stortorget i Gamla Stan där Stockholms blodbad inträffade år 1520 till följd av danskarnas invasion. En riktigt blodig del av Stockholms historia!Kungsträdgården18) Åk skidor i Hammarbybacken.


19) Klättra upp för trapporna bakom Slussens tunnelbanestation och njut av utsikten från Katarinahissen.


20) Spana in några av världens äldsta mynt (vissa väger uppåt 20 kilo!) på Myntkabinettet.


21) Upplev växter från alla världens hörn med allt från regnskog till öken på Edvard Andersons växthus. Inträdet går på 80 kronor, och precis bredvid hittar du ett av mina favoritfik i Stockholm: Gamla Orangeriet.Södermalm22) Besök O’Leary’s i Tolv Stockholm eller Mall of Scandinavia och ha barnsligt kul med alla aktiviteter de erbjuder. Man kan bland annat spela minigolf, bowling, pingis eller biljard.


23) Åk skridskor i Vasaparken.


24) Testa på att klättra på Klättercentret vid Telefonplan. Det kostar 350 kronor för ett prova-på-pass som är en och en halv timme långt.


25) Ta en fika. Ingenting slår en kopp med valfri, varm dryck en kall vinterdag!Läs mer om Stockholm

Var kan man bada i Stockholm?Var kan man vandra i Stockholm?15 städer inom 2 timmar från StockholmStockholms mest Instagramvänliga platser


Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

37 Replies to “25 saker att göra i Stockholm på vintern”

 1. Jag är väldigt dålig på engelska tyvärr 🙁 Önskar din blogg fanns på svenska oxå. Men ska försöka bli bättre på engelska 😉

 2. Åh vad kul att få följa denna bloggen!

  Får jag bara fråga en foto/blogg relaterad grej? Jag ändrar bredden på mina liggandes bilder till 900 och laddar sedan upp dom i 900 på bloggen, men så funderar jag på det där med ståendes bilder, dom ska man ju egentligen ändra höjden på till 900 om jag fattat rätt, men laddar man då upp dom efter 900 eller 600 som bredden blir till? 🙂

  1. Det beror helt och hållet på hur stora du vill att bilderna ska vara 🙂 Mina liggande bilder är 882px och mina stående är 440px (för att två ska kunna ligga bredvid varandra). Höjden spelar alltså ingen roll alls, utan man går alltid efter bredden 🙂

 3. Vilka bra tips! Nu blev jag sugen på att faktiskt åka till grannstaden för att turista lite. 🙂 Har bott nära större delen av livet men varit där väldigt lite.

 4. Vilka fantastiska bilder du tagit över Stockholm och du har verkligen jobbat med färger . Jag var ofta i Stockholm då jag bodde i Katrineholm. Nu bor jag närmare Stockholm igen. Håller verkligen med om att det är vackert där och även arkitekturen. Du fick verkligen fram toppenställen att besöka.

  Tack för en härlig rundtur
  Ha en fin dag
  Hälsning
  Malin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *