Uppdaterat 2022-01-23

Jag bara älskar när nöjesfält går all in på olika teman.


Gröna Lund har sedan 1883 varit en självklar del av sommar-Stockholm för många, men sedan 2017 har de haft parken öppen i samband med höstlovet och arrangerat Halloween på Gröna Lund. Det är en vecka där parken fylls med tusentals pumpor och helt nya spökhus – och det är enligt mig ett måste att besöka om man har vägarna förbi. Här kommer allt du behöver veta om Halloween på Gröna Lund.Rysmys på barnområdetÄven i vanliga fall är Gröna Lund uppdelat på två sidor. Ena sidan består av karuseller för yngre barn och den andra har mer adrenalinfyllda karuseller. På barnområdet har man gått all in på temat rysmys och fyllt området med SÅ! MÅNGA! PUMPOR! Alltså wow, så himla mysigt ju. Även karusellerna har fått en liten makeover så exempelvis Flygande elefanterna förvandlas till Mumieelefanterna och Veteranbilarna blir Spökbilarna.


Vad du inte får missa:

🎃 De rökfyllda pumporna vid entrén, snacka om att sätta ribban högt redan vid start

🎃 Köpa en pumpa fylld med popcorn

🎃 Pettsson och Findus spökhus, spökhuset för de allra minsta

🎃 Fotografera alla tusentals pumpor

🎃 Cirkuskarusellen, mest för att den är så himla mysigRysmys på barnområdet
Rysmys på barnområdet


Rysmys på barnområdet


Rysmys på barnområdet


Skräck på stora områdetPå andra sidan av parken är det inte fullt lika mysigt utan här har man istället satsat på skräck och byggt upp flera nya spökhus. Man kan även åka ett par av de vanliga karusellerna men rekommenderar verkligen att du klä dig varmt för det blir KALLT att åka karuseller i oktober, haha.

När det börjar bli mörkt och de flesta barnfamiljer gått hem börjar även alla spöken, clowner och zombies från spökhusen röra sig fritt i parken. Man vet helt enkelt inte när man kan bli skrämd.


Vad du inte får missa:

🎃 Skeppet, ett spökskepp där man får gå igenom smala gångar där läskiga saker gömmer sig bakom hörnen. En av gångerna jag gick där blev en kille i min grupp så rädd att han sprang rakt in i en vägg, haha!

🎃 Olustiga huset, det som tidigare var Lustiga huset har nu tagits över av läskiga clowner

🎃 Zombie Zonen där du plötsligt hamnat mitt i ett avsnitt av The Walking DeadAllt du behöver veta om Halloween på Gröna Lund
Allt du behöver veta om Halloween på Gröna Lund
Allt du behöver veta om Halloween på Gröna Lund


Allt du behöver veta om Halloween på Gröna Lund


Allt du behöver veta om Halloween på Gröna Lund
Allt du behöver veta om Halloween på Gröna Lund


Läs mer om Halloween

Halloween på Disneyland Paris – Resedagbok (2018)Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

Rekommenderade inlägg

18 kommentarer

  1. Blir aldrig besviken av att komma hit och njuta av dina texter/tips och framför allt BILDERNA<33 Jag har också planerat att strosa in i Grönan + passa på i Götet nu i helgen, skall bli "kuuu(s)ligt" spännande ;)… ha en fortsatt TREVLIG VECKA!

  2. Nej, hur kan jag ha glömt det???? Jag som faktiskt hade sett fram emot att gå, och så missar jag det… Får ta och lägga in en påminnelse i kalendern inför nästa år redan nu, haha! Kram <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.