Swedish Passport

Bröllopsdag i Amsterdam | Resedagbok

Publicerat: 2023-12-10 | Uppdaterat: 2024-01-06

Här kommer del två av min resedagbok från Amsterdam.

Resan gjordes med min man för att fira ett år som gifta. Dag tre och fyra i Amsterdam bjöd inte bara på vår bröllopsdag utan även ett besök på Heineken Experience, stroopwafels och ytterligare en kanalkryssning. Häng med!

Resedagbok Amsterdam | Dag 3 | 12 augusti 2023

Frukost på FACTORY GIRL

Vi vaknade upp till ett Amsterdam som bjöd på spöregn. Alltså verkligen “någon har slagit på en kran”-spöregn. Så det var två blöta katter som klev in på dagens frukostställe, FACTORY GIRL. En mysig, men trång, frukost- och lunchrestaurang som fokuserar på vegetariskt och veganskt. Mycket trevligt!

Heineken Experience i Amsterdam

Så vad gör man i Amsterdam när det regnar? Går på museum! Vilket då? Ett om öl, tydligen. Att jag som inte dricker alkohol, och framförallt inte öl, skulle spendera min första bröllopsdag på ett ölmuseum var det nog få som hade tippat. Allra minst jag själv. Men Heineken Experience i Amsterdam var faktiskt riktigt roligt att besöka. 

Denna öl-upplevelse ligger i Heinekens första bryggeri från 1864 och här får man ta del av både Heinekens historia och ölets bryggprocesser. Och ja, en hel del provsmakning av öl också. 

Heineken Experience rooftop bar

Väderprognosen lovade sol framåt lunch så vi tog en chansning och bokade en Heineken Experience-tur som avslutades med ett besök på deras rooftop. Det visade sig vara ett riktigt bra beslut! Även här ingick det självklart en öl, men man kunde få den som en öldrink istället. Har efter detta konstaterat att öl är drickbart om det i princip bara smakar passionsfrukt, haha.

Promenad längs med Utrechtsestraat

Målet för eftermiddagen var sedan att hitta en present till vår hund. För ja, vi är den typen av “dog parents” som måste köpa en present till vår hund när vi reser, haha. Närmsta djuraffär låg på Utrechtestraat så det blev en promenad i Amsterdam-solen.

Asiatiskt på Wagamama Rembrandtplein

Här någonstans började hungern smyga sig på så vi tog oss till en asiatisk restaurang. Kanske Amsterdams mest omysiga lokal. Men maten var riktigt god!

Amsterdams äldsta bostadskvarter, Begijnhof

Sedan promenerade vi över till Begijnhof. Denna pittoreska innergård byggdes på 1300-talet och är det äldsta bostadskvarteret i Amsterdam. Väldigt fint, men det jag tycker är det mest intressanta med Begijnhof är att det är en riktig turistfälla – som är knäpptyst. Besökare uppmanas nämligen vara tysta för att visa respekt för de boende. 

Det är en speciell känsla av att trängas i en så turisttät miljö där alla är tysta.

Chokladdoppade jordgubbar från Polarberry

Om jag faller för exakt allt jag ser på Instagram? Ja. Om det får mig att köpa svindyra chokladdoppade jordgubbar? Ja. Om det var värt det? Kanske inte. Men vet inte hur länge jag velat besöka Polarberry och nu fick jag äntligen möjlighet att köpa med mig lite jordgubbar.

Kvällspromenad bland Amsterdams kanaler

Då detta var vår bröllopsdag var planen att gå ut och äta på ett lite mer fancypancy-ställe. Men det blev istället chips på hotellet, haha. Jag insåg dock att detta var sista chansen för oss att se kanalerna i kvällsljus så vi tog oss i alla fall ut på en liten kvällspromenad. Så fint!

Amsterdams kanaler på kvällen

Resedagbok Amsterdam | Dag 4 | 13 augusti 2023

Frukost på Conscious Hotel Museum Square

Då vi hade så många frukostställen i Amsterdam vi ville besöka hade vi valt bort hotellfrukosten under resan. Men för smidighetens skull valde vi att äta frukost på hotellet sista dagen. Helt okej frukostutbud med ett stort plus på att allting som serverades var vegetariskt och ekologiskt.

Sedan hoppade vi på spårvagnen, dumpade väskorna i ett förvaringsskåp vid Amsterdam Centraal och gav oss ut på våra sista timmar i Amsterdam.

Van Wonderen Stroopwaffels

Jag hade en sista grej jag ville bocka av på min Amsterdam-bucket list: En stroopwafel från van Wonderen. Alltså jag äääälskar stroopwafels. Typ det godaste som finns. Och Van Wonderen är utan tvekan Amsterdams mest populära stroopwafel-ställe. Så klart vi behövde köa nästan lite orimligt länge för att få en.

Kanalkryssning i Amsterdam

Vi hade lite tid att döda innan vi behövde röra oss mot flygplatsen. Så vad gör man en timme i Amsterdam med trötta fötter? Åker på en kanalkryssning. Igen, haha. Andra dagen på resan tog vi en kanalkryssning från Amsterdam Centraal med Stomma Amsterdam, så den här gången åkte vi från Damrak istället. Blev positivt överraskad då rutterna faktiskt skilde sig mer än vad jag hade trott. Så vi fick se några delar av stan vi inte varit i tidigare.

Sedan var det dags att ta oss hem igen efter en fantastisk weekend i Amsterdam. Som jag älskar den staden alltså, vill redan tillbaka.

Karta över platserna vi besökte i Amsterdam

Resedagböcker från Amsterdam 2023

Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook och Instagram

16 Kommentarer

 • Vad mysigt o roligt, så fina bilder!

 • Fina och lockande bilder! Amsterdam skulle jag vilja se mer av. Har gjort två besök, men båda gångerna i olika “ärenden”. Kryssning verkar trevligt! 🙂

 • Vad mysigt ni har haft det. Fantastiska bilder. 🙂
  Har aldrig varit i Amsterdam men det ser verkligen fint ut där.
  God fortsättning kram

 • Men vilka dagar ni såg ut att ha haft, underbart ju! Jag har aldrig varit i Amsterdam men är sugen på att åka dit, kanske får de bli nästa år, eller året efter det. Vem vet 🙂

  Ha en fin fortsättning! Kram

  • Åh, håller tummarna för att du får möjlighet att åka dit! Amsterdam är verkligen en helt fantastisk stad 🙂

 • Vad härligt ni hade det i Amsterdam och mycket trevligheter ni hann göra där. Kramis <3

 • Amsterdam ser så mysigt ut med sina kanaler och arkitektur. Begijnhof skulle jag vilja besöka, dels för att det är så fint och dels för tystnaden.
  Stroopwaffels har jag aldrig provat. Det blev här och nu uppskrivet på mina smaklökars bucketlist.

  • Det tycker jag du gör rätt i! Brukar alltid köpa med mig en massa stroopwaffels till vänner och familj och har än så länge inte mött någon som tycker att de är helt fantastiska 😉

 • Roligt att få ta del av era dagar i Amsterdam!
  De där chokladdoppade jordgubbarna ser goda ut, kan dock tänka mig att de kostade lite väl mycket… Men det blev Instagram-fint!
  Dina bilder på kvällsljus vid kanalerna är riktigt vackra!
  Kram

 • När jag läser om ditt besök på Heineken, upptäcker jag att det var väldigt längesedan jag var där. Var inte alls så fint när jag var där.
  Härligt att bara strosa kring i Amsterdam, har vandrat kring där mycket.
  På Rembrandtplein har jag suttit och fikat många gånger, trevlig liten plats.
  Stroopwaffels, älskar dem!!!!
  Amsterdams kanaler, där har jag guidat många, många gånger.
  Ditt inlägg har gett mig så många fina minnen! Tack!
  Ha det bra!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *