Swedish Passport

Detta är ett inlägg i min reportageserie om "once in a lifetime"-resor.

Caroline trotsade sjukdomarna och åkte på roatrip i USA

Publicerat: 2021-05-03 | Uppdaterat: 2023-01-22

"Ingenting är omöjligt, även om det är kämpigt."

Den inställningen hade Caroline när hon gav sig iväg på sin drömresa med en roadtrip i USA sommaren 2017. Hon åkte dit på en organiserad fotoresa tillsammans med sin bästa vän, två fotografer som ledare och ett helt gäng härliga fotoälskande deltagare. Den tolv dagar långa resan bjöd på magiska vyer i flera av USAs vackraste nationalparker och gav minnen för livet. Häng med!

Caroline i Mono Lake

Vem är Caroline?

Caroline är en 28-åring som bor i Skåne och arbetar som högstadielärare och är även utbildad bröllopskoordinator. Hennes intressen är att resa, fotografera, läsa, umgås med familjen och inredning. Hon driver även en bloggen Carro93 där hon delar med sig av vardagslivet och sina intressen.

Några av de andra deltagarna i Grand Canyon

Fotoresa med roadtrip genom USA

För Caroline har USA alltid varit ett drömresemål. Hon hade följt flera personer på Instagram och genom bloggar som tidigare varit på fotoresor i USA och kände att detta var något hon måste få uppleva. Hon hade drömt om den här resan i flera år, och när hon läste om alla platser man skulle ha möjlighet att besöka kunde hon inte motstå och bokade resan tillsammans med sin bästa vän.

Horseshoe Bend

Roadtrip i USA

Gruppen med deltagare från Sverige landade i Los Angeles och sov en natt där innan de åkte vidare mot ökenlandskapet Joshua Tree. På kvällen åkte de till Las Vegas och sedan bar det av mot Grand Canyon. Resan fortsatte mot Valley of Fire och sedan Death Valley. De åkte därefter vidare mot Mammoth Lakes, Yosemite och sedan tillbaka till Los Angeles. Rutten blev alltså Kalifornien till Nevada och tillbaka igen.

Karta över hur resrutten såg ut på ett ungefär
Valley of Fire

Diabetes & kronisk migrän

Under resan stötte Caroline på en del personliga hinder i och med att hon både har diabetes och kronisk migrän. Det innebär att hon har mycket stark migrän flera gånger i veckan och under resan hade hon ibland så ont att hon knappt kunde resa sig ur sängen. I och med att migrän är en osynlig sjukdom är det ofta svårt för andra att förstå hur dåligt man faktiskt mår, och när Caroline reser med sin familj måste resan många gånger anpassas efter hennes sjukdomar. Detta var inte alltid möjligt att göra i en så stor grupp, men Caroline hade bestämt sig för att uppleva sin drömresa och lät inte sina sjukdomar stoppa henne.

Även Carolines diabetes var jobbig under resan, och på vägen hem till Sverige drabbades hon av en ketonförgiftning – vilket är något hon aldrig varit med om tidigare. Hon hade aldrig mått så dåligt i hela sitt liv, men är otroligt stolt över sig själv som fixade allt med två sjukdomar.

“Det visar på att ingenting är omöjligt, även om det är kämpigt. Jag tvivlade lite innan jag bokade resan, skulle jag verkligen klara det? Jag är så glad att jag vågade!”

En "Once in a lifetime"-resa

Caroline ser denna resa just som en once in a lifetime-resa för att hon vid varje nytt ställe gruppen besökte tänkte “Wow, detta är verkligen once in a lifetime” och försökte njuta så mycket som det bara gick. Hon berättar att även om hon älskar att resa med sin familj hade hon inte upplevt mer än en tiondel av allt hon fick uppleva under den här roadtripen om hon gjort den med familjen. Sen var det självklart ett stort plus att resa med en massa nya härliga människor som både var i samma ålder och hade det gemensamma intresset för fotografering, samt lära sig mer om fotografering av ledarna som var två av Sveriges bästa fotografer.

Yosemite Falls

4 år senare

I sommar har det gått 4 år sedan Caroline fick möjlighet att genomföra den här resan, men hon tänker fortfarande ofta tillbaka på den och varje gång hon ser bilder från resan får hon ett leende på läpparna. Hon är glad över alla magiska platser hon fick se och alla minnen hon fick med sig därifrån, och hade inte tvekat en sekund på att göra om resan om hon fick chansen.

Caroline trotsade sjukdomarna och åkte på roadtrip i USA
Half Dome

Carolines bästa tips för dig som vill göra en liknande resa

Våga!
“Även om det känns läskigt så är det verkligen värt det. Att åka på roadtrip i USA är verkligen helt magiskt och något som alla borde göra i alla fall en gång i livet om man får chansen.”

Relaterade inlägg​

Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook och Instagram

30 Kommentarer

 • Vad roligt att få ta del av hennes resa i reportageform hos dig! Jag minns med glädje tillbaka på min egen resa till USA – Drömresan år 2019, som även var vår bröllopsresa! Jag har skrivit mycket om denna i min blogg, se gärna kategorin med samma namn. 🙂

  Önskar dig en fin helg.
  Kram

 • Åhh älskar verkligen sättet du skrivit detta inlägg på!! Och älskar all pepp i kommentarsfältet, så himla fina människor juu <3

 • wow så fint och bra inlägg!!

 • Åh hon är ju en helt fantastisk tjej! Wow vilket intressant och fint inlägg ❤️

 • Så fantastisk resa! 🥰

 • Vilken dröm, följer hennes blogg och det är så fina bilder från resan, kram

 • Carolines blogg har jag följt i några år och vad kul att du skriver om henne. Kramis <3

 • Kul att du har skrivit om Carro. Jag följer hennes blogg och jag tycker hon är en jättego och stark tjej 🙂 Kram

 • Vilka otroliga platser och miljöer. Hade varit en dröm att uppleva, även om jag nog varit feg och hållit mig en bra bit ifrån klippkanterna.

 • uuuuunderbart och vilken cool inställning 🙂

 • Gud så inspirerande! Jag har gjort LA – Las Vegas – Grand Canyon (och så vidare mot NYC) delen och bara det var så coolt! Hade definitivt velat se mer nationalparker i USA!

 • Åh nu kände jag en enorm saknad efter USA 🙂

 • Så starkt att våga och att hon nu har något så underbart att se tillbaka på. Inte lätt att försöka få ihop det med sjukdomar som stökar. Så fina bilder!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *