Swedish Passport

Uppdaterat 2023-01-23

Det känns fortfarande nästan lite overkligt att säga det, men den 8 juli 2021 förlovade vi oss.


Jag känner att jag ville skriva ett ordentligt inlägg om vår förlovning vid Lergravsporten för att den inte bara skulle försvinna i en resedagbok från Gotland. Så brace yourself för här kommer ett cheesy inlägg.

Jag kan väl inte påstå att vi har särskilt stereotypiska könsroller i vårt förhållande. Eller är särskilt traditionella heller för den delen. Men att fria är något sambon varit tydlig med sedan en lång tid tillbaka att han ville göra. Han är väl vid det här laget ganska medveten om att jag är en sån som lätt hade friat själv om jag hade känt för det. Vi har i alla fall diskuterat frågan om bröllop i ett par månader då vi firar 10 år tillsammans nästa sommar. Tycker liksom att 10 känns som en jämn och bra siffra att gifta sig på. Därför var jag väl i princip säker på att han skulle fria i år. Hade även en misstanke om att det skulle ske på Gotland då det är en plats vi båda älskar. Trots det lyckades han ändå överraska mig något brutalt.Förlovning Lergravsporten


Främsta anledningen är nog för att jag på sätt och vis planerade allt – utan att ens veta om det. Det var nämligen jag som föreslog att vi skulle besöka rauken Lergravsporten. Och det var jag som föreslog att vi skulle ta ett foto framför den. Därför blev jag så chockad när han plötsligt gick ner på knä medan vi poserade framför det jag trodde var ett vanligt familjefoto tillsammans med vår hund. Han den där som varit min bästa vän i 12 år, min pojkvän i 9 år och min sambo i 6 år är alltså numera min fästman.

Nu i efterhand har jag förstått att det här med traditioner kring frieri och förlovning är ganska oklart. Kanske beror det på varifrån i Sverige man kommer och hur mycket man influerats av traditioner i andra länder? Därför kanske det är värt att tydliggöra att vi räknar oss som förlovade efter frieriet fram till den dag vi gifter oss. Vilket förhoppningsvis inte är allt för långt fram i tiden. Vi har redan varit och besökt lite potentiella vigselplatser, gaaaah!

Nu har det gått lite mer än en vecka sedan vår förlovning vid Lergravsporten och jag kan inte ens föreställa mig ett bättre frieri. På Gotland. Mitt på ett raukfält. Framför en fantastiskt fin och unik rauk. Jag älskar ju verkligen raukar och har till och med alltid armbandet Rauk på mig så platsen kunde ju inte bli mer perfekt. Är också så glad att han styrt upp det så att det hela fångades på bild också, känns som en så himla fin sak att ha förevigad liksom.Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

38 svar

  1. Grattis, vad underbart för er! ❤️ Dessutom så coolt att ha det på bild! Ni verkar alltid så himla kära i alla dina texter.

  2. Så romantiskt och fint och denna vackra plats ger er extra fina minnen att ha med. Jag önskar er det allra bästa och fortsatt lycka tillsammans. Stort grattis till er båda.

  3. Så otroligt vackra bilder Amanda och stort grattis igen!! Dröm att de var på Gotland bland raukarna, så underbart fint :’)

  4. Wow! Så magiskt du beskriver det i ord – och ögonblicket dessutom fångat på bild. Varma gratulationer till förlovningen! Må kärleken spira mellan er livet ut.

    Kram

  5. Var tvungen att läsa och se det här inlägget!! Sååå fint! Och GRATTIS! 😍 Häftigt att ni varit tillsammans så länge!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *