Swedish Passport

REKLAM - Detta är en betald pressresa i samarbete med Familjen Helsingborg

Glamping på Kullahalvön | Resedagbok

Publicerat: 2021-10-22 | Uppdaterat: 2024-02-11

Här kommer den andra delen av min resedagbok till Kullahalvön och Helsingborg i början av oktober.

Jag gjorde resan tillsammans med min sambo och under de första dagarna stod bland annat tumlarsafari i ribbåt, vandring på Skåneleden och grottäventyr på schemat. Sista dagen fortsatte med naturnära äventyr genom glamping och kajakpaddling på Kullahalvön och avslutades med stadspuls i Helsingborg. Häng med!

Resedagbok Brunnby, Arild & Helsingborg | DAG 3 | 3 OKTOBER 2021

Glamping på Kullahalvön

Den här natten fick vi göra något som stått på min bucket list hur länge som helst: GLAMPA! Glamping är camping i lyxförpackning och vi fick sova i ett tält på Coasters som ligger mitt på en vingård. Vi var oroliga över att frysa under natten och klädde oss därför som att vi var redo för en polarexpedition – vilket kan ha varit lite överdrivet då vi istället höll på att svettas ihjäl, haha.

Coasters började med glamping nu i somras och har i dagsläget tre stycken glampingtält. Man har även tillgång till ett gemensamt kök samt ett badrum med dusch och toalett. Måste även ge en shoutout till ägaren Will som var helt fantastisk. Först och främst är han australiensare. Bara det säger ju en hel del! Sedan var han så himla gullig och stod med en skylt som det stod “Swedish Passport” på när vi kom dit med bussen. Snacka om välkomnande. 

Alltså denna upplevelse var verkligen något över det vanliga. Vill du testa på glamping ska du ta dig till Coasters på Kullahalvön. Så enkelt är det.

Glamping på Kullahalvön​
Glamping på Kullahalvön​
Glamping på Kullahalvön​
Glamping på Kullahalvön​
Glamping på Kullahalvön​
Glamping på Kullahalvön​
Glamping på Kullahalvön​

Frukost på Villa Brunnby

För frukost gick vi tillbaka till Villa Brunnby där vi hade ätit middag kvällen innan. Alltså så mysigt med en ordentlig hotellfrukost. Tror inte jag ätit det sedan vi bodde på Korstäppans herrgård i Leksand hösten 2020? När vi var mätta och belåtna promenerade vi från Brunnby ner till Arild, en sträcka på cirka 20 minuter.

Frukost på Villa Brunnby​
Frukost på Villa Brunnby​
Frukost på Villa Brunnby​

Kajakpaddling med Upplev Kullaberg

I Arild skulle vi nämligen få ge oss ut på havet i kajak tillsammans med Upplev Kullaberg. Hur kul? Tanken var att vi skulle paddla från Arild till Nimis, men vi kände att kropparna inte riktigt var med oss. Dels var vi rätt möra efter alla äventyr dagen innan. Sedan blåste det en del vilket gjorde att vågorna blev extra tunga att ta sig fram i. Vi bestämde oss därför för att endast stanna och paddla omkring Arild vilket var en riktigt härlig upplevelse bara det.

Kajakpaddling med Upplev Kullaberg​
Kajakpaddling i Arild
Kajakpaddling med Upplev Kullaberg​
Kajakpaddling med Upplev Kullaberg​
Kajakpaddling med Upplev Kullaberg​

Promenad i Arild

När vi var tillbaka på land passade vi på att ta en liten promenad i Arild innan vi skulle hoppa på bussen tillbaka till Helsingborg. Arild har, tillsammans med Mölle vi besökte dagen innan, varit en populär turistort redan sedan mitten av 1800-talet och jag förstår verkligen varför. Så himla gulligt litet samhälle!

Promenad i Arild​
Promenad i Arild​
Promenad i Arild​
Promenad i Arild​
Promenad i Arild​
Promenad i Arild​
Promenad i Arild​

Lunch på Bruket kaffebar och kafé

Bussresan tog dryga timmen och väl tillbaka i Helsingborg var det dags för lunch. Då passade vi på att gå till Bruket kaffebar och kafé som inte bara har ett grymt bra veganskt utbud. De fick även år 2020 den fina utmärkelsen “Helsingborgs bästa kafé”.

Lunch på Bruket kaffebar och kafé​
Lunch på Bruket kaffebar och kafé​

Promenad i Helsingborg

Efter lunchen hade vi ungefär en timme kvar innan vi behövde hoppa på tåget tillbaka till Stockholm. Då passade vi på att ta en liten promenad i Helsingborg och besökte bland annat Stortorget, Terasstrapporna och Kullagatan.

Jag är verkligen så nöjd med den här resan. Så mycket häftigt vi fick se och uppleva! Om man bortser från nödlösningen med taxi mellan Helsingborg och Mölle första kvällen på grund av ett försenat tåg genomförde vi hela resan antingen med kollektivtrafik eller till fots. Tycker det är ett så himla trevligt sätt att resa på. 

Promenad i Helsingborg​
Promenad i Helsingborg​
Promenad i Helsingborg​
Promenad i Helsingborg​
Karta över platserna vi besökte på Kullahalvön & Helsingborg

Resedagböcker från Kullahalvön 2021

Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook och Instagram

32 Kommentarer

 • Härliga bilder och låter mysigt med Glamping! Det vill jag prova någon gång. 😊 Jag och min sambo brukar tälta på festivaler, de är så mysigt! 😊

 • Vad trevligt och inspirerande. Jättefona tips och bilder. Glamping har jag hört talas om och skulle gärna testa vid tillfälle. Vet att det erbjuds nu på många platser runt om i Sverige. Camping är inte och har dock aldrig varit något jag varit road av. Undantag i orörd natur i fjällen och när jag campat runt i USA inkl. Hawaii. Men det var bra länge sen. Nu är kroppen äldre så jag vill ha det bekvämt.

  • Åh men tack så hemskt mycket! Håller tummarna för att du får möjlighet att testa på att glampa en dag 🙂

 • Vilken härlig resa. Skulle själv vilja prova på glamping. Fina bilder <3

 • Vad kul att ni övernattade på en glamping och det skulle jag också vilja testa på. Vilka härliga äventyr ni upplevde. Kramis <3

 • hioppas din vecka varit bra kram

  • Äsch, det ena behöver ju inte utesluta det andra! Det är ju två helt olika upplevelser så kul att få testa på både och tänker jag 🙂

 • Åh ser helt fantastiskt ut 🥰

 • men WOW vilken kul grej !! 😍

 • hade nog med tagit på mej massa. är det som en säng eller madrass man ligger på `kan ju va kallt vid marken med ju
  jätte fiina bilder o så g härligt ut

 • Jag har glampat i Kenya där man hade dusch och toalett inne i tältet, så svensk glamping är inget för mig!
  Jag hoppas verkligen att man behåller Nimis, men inget är väl säkert.
  Jag måste berömma dina bilder. Otroligt fina!

  • Oj, det var inte illa! Då måste det väl ha varit ganska rejäla tält också om allt det fick plats? 🙂 Och tack så hemskt mycket!

 • Har nog varit på alla ställen som din karta visade på ^^… den delen av den avlånga landet är jag väl bekant med, hihihiiii! Läskigt med Lars Vilks tragiska död, tror det var något skumt med det hela med tanke på hans lilla “bus” som konstnär…

  • Åh men härligt! Måste upptäcka mer av Skåne alltså, så himla fint 🙂 Ja men eller hur, känns så himla märkligt på något sätt att någon som levt under polisskydd i så många år går bort i en trafikolycka sådär.

 • Glamping låter verkligen som något att ha på sin bucket list. Och vilket välkomnande du fick.

 • Glamping låter ju inte helt fel faktiskt! Måste prövas vid tillfälle. 😀

 • Vilka händelserika dagar. Mycket att se och uppleva och god mat.
  Jag har aldrig glampat, men sett en del av fenomenet på brittisk TV.
  Önskar dig en fin helg!

 • Wow vad spännande! Vill testa på glamping någon gång!

 • Låter väldigt mysigt 🙂
  Synd att ni missade Nimis, jag visste inte att det kanske ska rivas nu. Jag tror vi kanske ska dit om några veckor 🙂
  Kram

  • Åh så kul! Nimis öde är ganska oklart just nu, ena sidan vill riva det medan den andra vill kulturmärka det så vi får väl se var den juridiska processen tar vägen 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *