Swedish Passport

Uppdaterat 2023-01-24
REKLAM – Inlägget innehåller reklamlänkar


I somras hade jag en heldag för mig själv i Göteborg.


Jag skulle nämligen hänga med min mans familj i Hillared en helg i juli. Han var ledig och åkte direkt till Hillared medan jag jobbade och spenderade min fredag i Göteborg. Som man gör en vanlig arbetsdag liksom. Jag jobbar nämligen som kommunikatör/grafisk formgivare på Stromma så tänkte passa på att testa några av våra guidade turer i Göteborg. Årets roligaste arbetsdag? Eventuellt!

Häng med på sightseeing med både båt och buss, i skärgården och i centrala Göteborg.


RESEDAGBOK GÖTEBORG | 8 JULI 2022Morgonmöte i Göteborgs Palmhus

Jag tog morgontåget och var framme i Göteborg lagom till att Palmhuset öppnade klockan 10:00. Palmhuset är en av mina favoritplatser i Göteborg och jag hade ett Teams-möte. Så ja, jag blandade nytta med nöje och slog upp kontorsplats bland palmerna en stund. Så otroligt härlig miljö med en massa exotiska växter. Inträdet är för övrigt gratis!Morgonmöte i Göteborgs Palmhus
Morgonmöte i Göteborgs Palmhus
Morgonmöte i Göteborgs Palmhus
Morgonmöte i Göteborgs Palmhus
Morgonmöte i Göteborgs Palmhus


Lilla skärgårdsturen ombord M/S Göteborg

Sedan promenerade jag till Lilla Bommen där det var dags för Lilla skärgårdsturen. Det är en tre timmar lång guidad tur i skärgården ombord det anrika fartyget M/S Göteborg. Ut mot Donsö och tillbaka. Man kan även lägga till lunch på turen, vilket jag självklart gjorde. Så trevligt att äta lunch med skärgården utanför fönstret.

Jag har aldrig varit i Göteborgs skärgård innan. Och jag har nog aldrig riktigt förstått hur nära havet Göteborg faktiskt ligger. Jag menar, jag vet ju att det är en hamnstad och har ju självklart sett Göteborg på en karta. Men blev ändå överraskad hur fort det gick ut i skärgården och hur mycket man faktiskt hann att se på de där tre timmarna. Ska helt klart se till att utforska mer av Göteborgs skärgård nästa sommar!Guidade turer i Göteborg: Lilla skärgårdsturen ombord M/S Göteborg
Guidade turer i Göteborg: Lilla skärgårdsturen ombord M/S Göteborg
Guidade turer i Göteborg: Lilla skärgårdsturen ombord M/S Göteborg
Guidade turer i Göteborg: Lilla skärgårdsturen ombord M/S Göteborg
Guidade turer i Göteborg: Lilla skärgårdsturen ombord M/S Göteborg
Guidade turer i Göteborg: Lilla skärgårdsturen ombord M/S Göteborg


Hop on-Hop off-båt i Göteborg

Tillbaka vid Lilla Bommen igen bytte jag båt till en Hop on-Hop off-båt. Det är en liveguidad sightseeing-tur som bland annat åkte förbi den kända kranen i Eriksberg och Feskekörkan. Så himla kul med liveguidning också som bestod av 50% information om Göteborg, och 50% Göteborgsvitsar, haha!Guidade turer i Göteborg: Hop on-Hop off-båt i Göteborg
Guidade turer i Göteborg: Hop on-Hop off-båt i Göteborg


Guidade turer i Göteborg: Hop on-Hop off-båt i Göteborg


Guidade turer i Göteborg: Hop on-Hop off-båt i Göteborg
Guidade turer i Göteborg: Hop on-Hop off-båt i Göteborg


Café Husaren i Haga

Efter den guidade båtturen promenerade jag till ett annat favoritområde i Göteborg: Haga. Så himla mysiga gator där! Det blev ett stopp på Café Husaren där jag köpte med mig något jag velat testa otroligt länge. Fortsättning följer…Café Husaren i Haga
Café Husaren i Haga


Hop on-Hop off-buss i Göteborg

Jag hoppade sedan på en Hop on-Hop off-buss och fick en guidad tur över centrala Göteborg. Jag har formgett kartan som finns på alla Hop on-Hop off-bussar, så det var lite extra kul att faktiskt se hela rutten i verkligheten.Guidade turer i Göteborg: Hop on-Hop off-buss i Göteborg
Guidade turer i Göteborg: Hop on-Hop off-buss i Göteborg


Hagabullen på Kungsportsplatsen

Sedan hade jag en liten paus vid Kungsportsplatsen där jag passade på att titta på förbipasserande sightseeing-båtar och äta det jag köpt på Café Husaren i Haga. Det vill säga den enorma kanelbullen vid namn “Hagabullen”. Alltså den var ju större än mitt huvud?? Helt fantastiskt!Hagabullen på Kungsportsplatsen
Hagabullen på Kungsportsplatsen


Paddan på Säveån

Sedan var det dags för dagens sista guidade tur i Göteborg: Paddan på Sävåen. Paddan-båtarna är nog en av Göteborgs kändaste och mest populära sightseeing-produkter. Så detta var som den klassiska Paddan-turen i centrala Göteborg, fast med en avstickare på Säveån som ibland kallas för “Göteborgs Amazonas”. Så himla kul att få se!

Efter det hoppade jag på bussen mot Hillared. Fyra guidade turer i Göteborg fick räcka för den här gången. Känner mig faktiskt lite som en expert på Göteborg efter den här dagen, haha.Paddan på Säveån
Paddan på Säveån
Paddan på Säveån
Paddan på Säveån


Karta över platserna jag besökte i Göteborg


RESEDAGBOK HILLARED | 8-10 JULI 2022Födelsedagsfirande i Hillared

Efter alla mina guidade turer i Göteborg på fredagen åkte jag vidare till Hillared och spenderade helgen där. Det blev bland annat födelsedagskalas för min mans systerdöttrar och bus med svärmors hundvalp.Mer från Göteborg & Hillared

Vinter i Hillared (2022) | Bad och blommor i Hillared (2021) | Nya platser i Hillared (2020) Valpmys i Hillared (2020) Nyår i Hillared (2018-2019) | Dagsutflykt till Göteborg (2018) | Gekås i Ullared (2018) | Jul i Hillared (2018) | Härligt häng i Hillared & Borås (2018)Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

24 svar

 1. Vilken dag! Göteborg har mycket att ge.
  Utbildade mig som stadsguide där i slutet av 1980-talet och har guidat många turistbussar i Göteborg.
  Så det mesta är välkänt för mig. Har däremot inte åkt på Säveån, det var nytt.
  Tack för trevlig inlägg från min stad!
  Ha det bra!

 2. Jag har inte heller förstått hur nära havet Göteborg ligger. Jag har aldrig tänkt tanken på en skärgård så nära staden.

 3. Så många fantastiska bilder du fångade på min hemstad Göteborg! Det är en väldigt vacker hamnstad – nära det stora blå öppna havet. En kontrast till Stockholms skärgård vill jag starkt påstå. Hoppas att du besöker staden fler gånger. Haga är bland annat ett av de områden som alltid är en stadsdel värd att besöka – året om.
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *