Swedish Passport

Skärgårdskryssning i Göteborg på hösten | Resedagbok

Publicerat: 2023-12-27 | Uppdaterat: 2024-01-02

I slutet av september åkte jag och en kollega ner på en jobbresa till Göteborg.

Vi tyckte det var dags att hänga lite face-to-face med våra Göteborgskollegor och då vi trots allt jobbar inom turismnäringen – testa några av våra produkter. Bland annat en skärgårdskryssning och Göteborgsklassikern Paddan. Vi fick även chansen att bo på Hotel Bellora som jag varit sugen på att testa länge. Häng med på två dagar i Göteborg som kombinerade nytta med nöje!

Resedagbok Göteborg | Dag 1 | 19 september 2023

Lunch på Språkcaféet

Förmiddagen i Göteborg bjöd på möten och till lunch blev vi rekommenderade att gå till Språkcaféet. Så himla mysigt ställe med riktigt god mat.

Skärgårdskryssning med trubadur ombord M/S Göteborg

Eftermiddagen spenderades sedan på Göteborgskontoret och till middagen hade vi bokat i oss på en skärgårdskryssning med trubadur i Göteborgs skärgård. Kryssningen är tre timmar lång och görs med det vackra sekelskiftesfartyget M/S Göteborg. Ombord serverades en fantastisk middagsbuffé till tonerna av en trubadur som bjöd på livemusik. Så trevligt.

Skärgårdskryssning i Göteborg

Skärgårdshöst i Göteborg

Efter att ha frossat på buffén tog vi en sväng ute på däck. Visserligen en mycket kort sväng då Göteborg bjöd på sitt allra “finaste” höstväder med regn och blåst. Men ändå lite mysigt att få uppleva skärgården på hösten – speciellt då vi kunde gå in i värmen igen och fortsätta på efterrättsbuffén. 

Hotel Bellora i Göteborg

Sedan var det dags att checka in på Hotel Bellora. Det är ett av ESS Groups hotell och genom att vara kundklubbsmedlem, resa på en vardag och bo i deras Minimo Extra Small-rum på 10 kvadrat lyckades vi boka en riktigt prisvärd hotellnatt.

Hotel Bellora ligger centralt i Göteborg, på Avenyn närmare bestämt, och är inspirerat av Italien. Så himla mysigt hotell som helt klart levde upp till förväntningarna. Trots att deras bildsköna takbar hade stängt för säsongen. Men vi skulle nog inte ha gjort ett stopp där ändå med tanke på regnet som öste ner, haha. 

Resedagbok Göteborg | Dag 2 | 20 september 2023

Frukost på Hotel Bellora

Dag två i Göteborg började nästan oförskämt lyxigt med sovmorgon och en hotellfrukost kombinerad med jobb. Kan helt klart tänka mig att börja fler arbetsdagar på det sättet, haha. Bellora utlovar en italiensk frukost i en fantastiskt trevlig (och blommig!!) miljö.

Hotell Bellora i Göteborg

Paddan båtsightseeing i Göteborg

Självklart behövde vi åka en båttur även denna dag, så det blev en sightseeingtur med Göteborgs stolthet: Paddan. Förra sommaren var jag nere och åkte Paddan på Säveån (som jag förövrigt verkligen rekommenderar!) så det var kul att få ha åkt “the original” också. Guiderna på Paddan är ju fantastiska och bjuder på Göteborgsskämt i överflöd.

Lunch på Stora Saluhallen

Vår tid i Göteborg började närma sig sitt slut så vi tog oss till Stora Saluhallen för att köpa med oss lite lunch innan tågresan hem. Älskar saluhallar alltså, så mysigt att bara gå omkring bland alla delikatesser!

Karta över platserna vi besökte i Göteborg

Relaterade inlägg​

Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook och Instagram

14 Kommentarer

 • Ohh så härligt ni hade det, så ljuvligt. Fina talande bilder som.alltid.

 • Vilka fantastiska dagar ni fick i min gamla hemstad Göteborg! Jag blir alltid inspirerad av dina vackra bilder och ditt sätt att skriva.

  Gott nytt år!
  Kram

 • Vilka fantastiska bilder och vilken trevlig resa ni gjorde 🙂
  Gott nytt år ! Kram

 • Men åh vilken magisk resa ni hade och önskar dig gott nytt år. Kramis <3

 • GUD VAD FINT! Kändes nästan som du var utomlands ett tag, ser ut som så härlig upplevelse av Göteborg. Staden är så mysig men att besöka den på det sättet du gjorde måste man prova! 🙂

 • Så roligt att läsa om min stad. Synd att den inte bjöd på bättre väder. Skärgårdskryssning har jag aldrig åkt. Det brukar bli en skaldjurskryss med havets läckerheter. Same same but different.
  Hoppas du får bättre väder nästa gång du kommer till Göteborg!

  • Men åh så härligt! Själv är jag vegetarian så en skaldjurskryssning känns så himla bortslösat på mig, haha 😉 Men då är det bra att det finns alternativ för mat i skärgården ändå 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *