Swedish Passport

Uppdaterat 2022-12-23

I dagens Travel Throwback Thursday vill jag titta tillbaka på min resa till Köpenhamn 2016.


För att helt hänga med måste vi dock börja med en tillbakablick på sommaren 2015. Den sommaren jobbade jag nämligen som attraktionsvärd på karusellerna Fritt Fall och Vilda Musen på Gröna Lund i Stockholm. Ledningen på Gröna Lund hade satt upp ett par verksamhetsmål, och nådde vi målen skulle alla säsongsarbetare bli bjudna på en resa till Tivoli i Köpenhamn. Som du kanske redan räknat ut så nådde vi målen.

Supertidigt en morgon i april 2016 klev alla Gröna Lunds säsongsarbetare 2015 ombord på ett chartrat tåg från Stockholm för att spendera ett par timmar på Tivoli innan vi åkte hem igen samma dag. Ett par riktigt intensiva 24 timmar alltså med alldeles för lite sömn och på tok för mycket tågtid men ändå en helt fantastisk resa med mitt Grönan-gäng.

Detta var andra gången jag var i Danmark och jag spenderade hela resan på Tivoli. Första gången jag var i Danmark besökte jag Billund och spenderade hela resan på Legoland. Det enda jag sett av Danmark är alltså deras nöjesparker, haha.Travel Throwback Thursday: Köpenhamn 2016

Travel crew! Åkte du Fritt Fall på Gröna Lund sommaren 2015 var det med stor sannolikhet någon av oss som spände fast dig.Travel Throwback Thursday: Köpenhamn 2016

Tivoli har en traditionell tivoli-stil som jag verkligen älskarTravel Throwback Thursday: Köpenhamn 2016

Vänster: Karusellen “The Demon” Höger: En söt liten shoppinggataTravel Throwback Thursday: Köpenhamn 2016

Samma shoppinggata igenTivoli

Så söta detaljer överalltTravel Throwback Thursday: Köpenhamn 2016

Fortfarande Tivoli, eller China Town? Ingen vet.Tivoli

Den klassiska vyn av entrén till TivoliMer från Danmark

Billund (Tillbakablick 2003)Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

32 svar

  1. Nej vad häftigt! Tjejen som står bredvid dig på bilden har jag jobbat med nu i sommar på Arlanda! 😀 Världen är bra liten ibland!

  2. Härligt! Jag var där i somras, älskar Danmark och brukar ofta besöka det landet. Något jag och min kille och mina föräldrar besökte mycket var Nyhavn. Det är viktigt att äta deras smorrebröd och sedan så tycker jag även att du ska besöka rosengården! 😀

  3. Älskar Tivoli! Så roligt ställe 🙂 Och Köpenhamn generellt är en sådan underbar stad, verkligen en sådan mysig stad att vara i.

  4. Tro det eller ej, men jag har faktiskt aldrig varit i Köpenhamn på “riktigt”, utan bara om mellanstopp på vägen eller när jag åker dit över dagen för att göra mina behandlingar. Borde kanske ta mig en riktig resa dit nån gång =) kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *