Swedish Passport

Uppdaterat 2022-12-26

Jag har för första gången någonsin fått uppleva Medeltidsveckan.


Att jag inte åkt på Medeltidsveckan på Gotland tidigare är något av ett mysterium. Jag älskar Gotland. Jag älskar historia. Och jag älskar att få klä ut mig. Det känns ju som något jag borde ha varit på tidigare, men nu har det alltså äntligen blivit av. Och det var minst lika fantastiskt som jag hade tänkt mig.

Här är första delen av min resedagbok.


RESEDAGBOK VISBY | DAG 1 | 6 AUGUSTI 2019Medeltidsveckan på Gotland

Tillsammans med mina vänner Mimmi och Madeleine kom jag fram till Visby på förmiddagen den 6 augusti. Det blev ett stopp både på Visby Creperie & Logi och Kränku innan vi bytte om till medeltidskläderna och lämnade 2000-talet bakom oss. Eller ja, kameratekniken tog vi med oss till medeltiden för uppenbarligen behövde detta förevigas, haha.Medeltidsveckan på Gotland


Medeltidsmarknad i Visby

En av de största grejerna som händer på Medeltidsveckan i Visby är att Gotlandsänget förvandlas till en medeltida marknad. Vet inte hur många timmar vi spenderade där med att gå omkring och titta på allt fint som gick att köpa i tälten. Blev också såååå sugen på att sy en egen medeltidsklänning när jag såg allt fantastiskt material som gick att köpa – tills jag kom ihåg att jag suger på att sy.

Side note: Störde mig alldeles för mycket på alla “mugglare” som inte hade medeltidskläder på sig på marknaden och totalförstörde stämningen i mina bilder, haha.Medeltidsveckan på Gotland
Medeltidsveckan på Gotland
Medeltidsveckan på Gotland
Medeltidsveckan på Gotland


Promenad bland Visbys söta gränder

Vi hade fått reda på att Kapitelhusgården är THE PLACE to be under Medeltidsveckan så vi gick dit för att äta middag. Tydligen var det lite mer populärt än vad vi räknat med och vi skulle inte få ett bord förrän 4 timmar senare. Så segt, men medan vi stod och gjorde vår reservation avbokade någon sitt bord så att vi bara behövde vänta en timme istället. Sån tur!

Den timmen spenderade vi med att promenera runt bland alla söta gränder i Visby. Fiskargränd och Specksgränd är två ohotade favoriter på titeln Visbys finaste gränder.Promenad bland Visbys söta gränder
Promenad bland Visbys söta gränder
Promenad bland Visbys söta gränder


Medeltidsmiddag på Kapitelhusgården

Sedan var det äntligen dags för middag på Kapitelhusgården. Tyckte så himla synd om personalen den kvällen som var otroligt underbemannade. Det fanns inte ens rena bestick att äta med? Himla tur att det här med att äta med händerna bara bidrog till medeltidskänslan. Uppskattade det lite mer än vad jag egentligen borde, haha.

Åt en vegetarisk tallrik med en massa gott till varmrätt, en flädercheesecake till efterrätt och drack en massa alkoholfri mjöd. Så perfekt start på Medeltidsveckan på Gotland.Medeltidsmiddag på Kapitelhusgården
Medeltidsmiddag på Kapitelhusgården
Medeltidsmiddag på Kapitelhusgården


Karta över platserna vi besökte i VisbyResedagböcker från Medeltidsveckan på Gotland 2019

Del 1: Medeltidsveckan på Gotland | Del 2: Tornerspel på Gotland | Del 3: Medeltidsmarknad på GotlandMissa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

26 svar

  1. Åh det ser så himla fint ut! Jag vill verkligen resa till Gotland någon gång. Verkar vara en så sjukt mysig ö

  2. Vilka magiska bilder du har tagit! Planerar att besöka Gotland nästa sommar. Ser fram emot det extra mycket när man ser alla fina bilder som du har tagit 🙂

  3. Det låter så härligt ? Alltid velat besöka medeltidsveckan men inte blivit av.

  4. Jag har alltid tyckt att Gotland verkar så magiskt. Kan tänka mig att det är ännu mer magsikt under medeltidsveckan. Det ser så härligt ut att få uppleva allt 🙂

  5. Superfina bilder verkligen, vad duktig du är! Måste vara jätte häftigt att få uppleva denna vecka på Gotland 🙂

  6. Vi kommer nog bo en vecka på Gotland nästa sommar och det verkar ju vara så vackert där minsann, =D vackra kort

    1. Allting är ju relativt, men från Stockholm tar det drygt en timme till Nynäshamn, och därifrån tar det cirka 3 timmar med båten över 🙂 Egentligen handlar det nog inte om min geografiska närhet till Gotland utan mer om min känslomässiga närhet till Gotland som gör att jag ändå åker dit minst en gång om året 😉 Så himla kul att få uppleva Medeltidsveckan också 🙂

  7. Åh, älskade Gotland och Visby. Jag har aldrig varit där på medeltidsveckan och det ser alldeles fantastiskt ut. Förstår vad du menar med de vanligt klädda som lite förstör känslan…

  8. Gotland skulle jag med vilka åka nån gång har varit för en gång när jag var liten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *