Swedish Passport

Uppdaterat 2023-01-24

Att jag inte tvekat än enda gång när jag skrivit “2022” den senaste veckan är ju ett tecken på att jag är så klar med 2021.


Världsläget må visserligen vara detsamma som det i princip varit sedan mars 2020, men ett nytt år ger ju på något märkligt sätt ändå känslan av en nystart. Och lite hopp. Och ett nytt år innebär också nya resplaner. Även om det här med “planer” känns som ett förlegat begrepp då man inte kan planera något “i dessa tider” osv. Så har väl kanske egentligen inga ordentliga resplaner för 2022, men jag har i alla fall ett par resedrömmar för året som jag hoppas kan bli av.


Mina resplaner 2022Januari – April

Jag har faktiskt redan avverkat årets första resa, hem till sambons familj i Hillared. Och under våren har jag två bokade staycations i Stockholm och det är ungefär så långt mina resplaner sträcker sig än så länge. Om bara ett par dagar tar jag examen och helt plötsligt kommer ingen förvänta sig att jag ska vara någonstans eller göra något särskilt om dagarna. Galen känsla. Men ser det som en möjlighet att åka iväg på lite dagsutflykter.

Skulle gärna vilja uppleva ett vintrigt Sigtuna och Trosa då det är städer jag annars bara varit i på sommaren. Och vill gärna besöka någon skärgårdsö också, älskar Stockholms skärgård i lågsäsong.Mina resplaner 2022

Vinter på Sandhamn 2018


Maj – Augusti

Sommaren har alltid inneburit att upptäcka Sverige för min del, och jag hoppas att det blir så även i år. Gotland är givet. Såklart. Men är också så himla sugen på att upptäcka Skåne och kanske framförallt Österlen som är en outforskad fläck på min Sverige-karta. Vill gärna till Söderköping också, som jag tjatat om i jag vet inte hur många år. Kanske är detta även året jag får till en fjällvandring – jag har ju faktiskt gått och blivit med tält.

I augusti är ett bröllop inbokat – MITT EGET. Vi gifter oss hemma i Stockholm, men efter det ska självklart en bröllopsresa bokas in. Vi vill egentligen tillbaka till Australien men det känns ganska avlägset just nu. Så i väntan på det kommer det nog bli en mini-moon någonstans som inte är på andra sidan jordklotet. Gotland är ju en lågoddsare. Men annars kanske det är i sommar jag vågar mig ut i Europa för första gången sedan pandemin slog till? Då känns Nederländerna, Irland eller Skottland som lovande val för en mini-moon. Eller kanske något mer klassiskt romantiskt som Frankrike, Italien eller Grekland. Vi får se.Vänster: Gotland 2021 (Frieriet till och med!) Höger: Sydney 2019


September – December

Det känns så avlägset att tänka på de här månaderna, men samtidigt så spännande. Tänk om livet faktiskt har börjat återgå till det normala? På riktigt? Vågar knappt ens tänka tanken. En släkting fyller 60 i höst och det har i flera år planerats en resa till Kap Verde i samband med det. Tänk vad sjukt om det faktiskt blir av? Att få se turkost hav och palmer? Hoppas!

Annars forsätter jag drömma om mina höstweekends och julmarknader i europeiska storstäder. Kanske blir mina vilande planer på att ta nattåget till Berlin äntligen av? Annars är Odense, Budapest, och Brygge städer som länge legat på min “vill-se-helst-precis-just-nu”-lista.Mina resplaner 2022

Bild från Lifou 2019, tänk så fint det hade fått vara att gå omkring bland palmer igenVad har du för resplaner eller resedrömmar 2022?Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

42 svar

 1. Åh vad kul med tält. Vad blev det för tält?

  Söderköping är verkligen mysigt. Vi åt på Håll Bar&Kök där och det var superbra, lokalproducerad mat.

  Kul att du gillar skärgårn lågsäsong, den är lite extra speciell då.

  1. Har faktiskt ingen aning om vad det är för tält, haha. Det är ett Hillebergstält som har ett antal år på nacken som jag fick med mig när praktikplatsen rensade i sina förråd. Måste slå upp det någon dag och ta reda på hur stort det är och vad det är för modell 😉

   Och tack för restaurangtipset 😀

 2. Roliga resor som ligger framför dig!

  Våran önskan (innan pandemin slog till) var att vi skulle bila till Paris i samband med sambons 35-årsdag i vår! Se massa nya städer och länder på vägen, och målet i paris är sedan att besöka Disney land. Hade varit en dröm, och en dröm kommer det nog fortsätta att vara då pandemin inte verkar lugna ner sig alls..

  Sen hade det varit så roligt att komma iväg på någon weekend, men jag kommer absolut inte åka om smittan inte avtar otroligt otroligt mycket! Gör mig rädd att resa, tänk om man blir sjuk i covid i ett annat land? Det hade jag inte velat bli!

  1. Åh, det lät ju verkligen som en helt magisk resa, håller tummarna för att den kan bli av någon dag! Det är bara en av många anledningar till varför jag valt att stanna i Sverige, men hoppas verkligen att detta snart lugnar ner sig så pass mycket att corona snarare klassas som en influensa 🙂

 3. Åh vad roligt att du ska gifta dig!! Stort Grattis <3
  När det kommer till att åka utanför Sverige så vet man ju som sagt inte hur mycket man kan planera. men om det blir bättre så hoppas vi på att kunna åka till Valencia och hälsa på. Även hämta hem grejer som vi har kvar där sedan vår flytt.
  Sen vill vi gärna kunna spendera jul och nyår i Costa Rica eftersom vi inte har kunnat göra det på ett par år nu.

  1. Åh men tack så mycket, ska bli så himla kul att få planera och fixa med bröllopet 🙂 Och resor inom Sverige är ju så himla härligt, är så glad att den möjligheten fortfarande funnits “i dessa tider” 🙂

 4. Älskar att läsa om andras resedrömmar. Hoppas att så många som möjligt av dom blir av.
  Känner precis som du att planera är lite väl optimistiskt, men drömma och hoppas kan man ju.
  Själv hoppas jag på att känna en så pass trygghet i år att jag kan överge chartern och ge mig ut till lite andra resmål.

 5. Min enda resa jag vill är att få åka till Abisko igen =)… Kunna vandra in i Sampi och hälsa på en del av nu mera ingifta släktet där<3 Nästa år hoppas jag att morsan å jag kan dra till Holland för tulpanerna, något som både hon å jag har velat göra å köpa med en massa spännande lökar!!! Åååh ser fram emot att se hur det har blivit med dessa lökarna som jag planterade ner för årets skördebruk =D… lökar för 2000kr, hahhaaaa! Ha en fortsatt fin GOD FORTSÄTTNING på 2022<3

  1. Åh, det lät ju verkligen helt fantastiskt, håller tummarna för att du får uppleva det igen! Och alltså TULPANERNA! Vill så gärna uppleva det jag med, när jag besökte Amsterdam för ett par år sedan var vi där lite för tidigt så måste tillbaka någon gång och se fälten med egna ögon 🙂

 6. Vilka härliga planer, speciellt bröllopet så klart!

  Jag har aldrig tänkt tanken att ge mig ut i Stockholms skärgård under vinter, men gud så lungt och skönt! 😀

 7. Så roligt att ta del av din resplan år 2022. Hoppas att smittspridningen lugnar ned sig så att du kan komma iväg på lite resor. Men så spännande med giftermål, stort grattis i förskott! 😍

 8. Mina enda resplaner i år är att åka hem till Sverige vilket jag är supertaggad på haha! Kanske blir en kort weekend till Paris också då det ligger så nära oss nu!

 9. va roligt med tält
  vi har fått covid det gör ju att allt känns så orimligt att tänka igen men ja drömma kan man ju

 10. Å, grattis till bröllopet! Det är ju en fantastisk resa i sig!
  Jag har aldrig varit på Gotland och vi pratar om det VARJE år, kanske är detta året då det verkligen blir av? Har dock inte bokat något ännu så vi är säkert för sent ute 🙂
  Har egentligen en resa inbokad till New York med min dotter om några veckor. Den har varit bokad läääänge nu men jag vet inte om vi vågar åka… Vi får väl avvakta några veckor till innan jag fattar beslutet.
  Annars skulle jag gärna vilka åka till London med familjen och bla gå på Harry Potter museum – det skulle vara en storstadsresa som hade passat hela familjen tror jag. Men allt hänger ju på hur världsläget är…. Jag är så tacksam över att vi har vårt sommarhus som vi kan “resa” till när vi vill ha miljöombyte!

  1. Åh, håller tummarna för att du kommer iväg till Gotland! Och det är absolut inte försent att boka något, i alla fall om man har möjlighet att vara lite flexibel med datumen 🙂 Håller tummarna för att det blir möjligt med både New York och London! 🙂 Och så skönt med sommarhuset, jag brukar ta en weekend hemma hos mina föräldrar när jag känner att jag behöver byta miljö 😉

 11. Vilket härligt resår du har framför dig. Här blir det också dagsturer eftersom vi inte kan lämna svärmor ensam. Annars hade jag gärna rest lite längre bort i Sverige och sovit över. När det gäller utomlands längtar jag till Danmark men det är väl inte att tänka på i dessa dagar. Kram

 12. så roligt! hoppas du får till många fina resor 😀 vi ska till Paris på bröllopsresa men vi väntar nog till nästa år..

 13. Det låter som härliga planer för 2022 och vad roligt med bröllopet! Jag drömmer om Irland, Italien och USA och har en helt i Zürich bokad i sommar och hoppas den blir av. Och så många Sverige-upplevelser som möjligt.

 14. Roligt att läsa dina/era reseplaner. Förr hade jag också väldigt god framförhållning när det gällde resplaner, både långa och kortare resor. Men sedan jag blev pensionär så äger jag i princip min tid och planerar ganska lite. Blir en del spontana turer men blir det mer långväga resor till andra världsdelar så är framförhållningen större. Men nu med mycket oro i närområdet så får de vänta-
  Så roligt med ert bröllop! Härligt! Något verkligen att se fram emot.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *