Swedish Passport

Uppdaterat 2023-01-26

Funderade nästan på att skippa skriva det här inlägget i år.


Mina resplans-inlägg vid nyår har nämligen blivit lite av en tradition, men omvärlden har ju haft en tendens att göra det här med “planering” svårare och svårare. Du vet. Pandemi. Krig i Europa. Ekonomisk kris. Och så vidare. Planerar knappt vad jag ska göra nästa vecka, så känns så himla avlägset att skriva ner resplaner för hela 2023. Men här kommer ett inlägg om det ändå. Bara för att jag gillar det här med att planera resor så himla mycket.

Jag tänker att jag får se det mer som tankar, idéer och drömmar, snarare än konkreta planer. Känns betydligt lättare. Så här kommer lite tankar om var jag hoppas resa under 2023.


Mina resplaner 2023Januari – April

Jag har faktiskt två planerade resor nu i början av året. En till Uppsala för ett fotojobb, och en till Boden för att fira mitt kusinbarn som fyller ett år. Efter det tar resplanerna slut, och resdrömarna vid.

Någon gång i mars-april vill jag åka till Berlin med min man och frossa i vegansk mat. Berlin brukar ju trots allt kallas för Europas veganhuvudstad, så det är lite av ett mysterium att vi aldrig varit där. Vill också uppleva körsbärsblomningen på en vacker plats. Var vet jag dock inte än.Mina resplaner 2023

Boden 2021


Maj – Augusti

Underbara sommartid. Jag älskar att resa i Sverige på sommaren och tänker helt klart göra det även i år. Ska se till att utnyttja några arbetsdagar till att upptäcka mer av både Göteborgs och Stockholms skärgård. Så lyx att kunna göra det på arbetstid liksom. Sen är det här med semester något jag har exakt noll planer för, men ska banne mig iväg på en vandringsresa. Eller i alla fall få till MINST en tältnatt i sommar. Gärna fler.

I augusti firar jag och min man ett år som gifta och vår ursprungstanke var att åka tillbaka till Australien på Bröllopsresa 2.0. Men jag vet inte. Australien i augusti? Känns så bortkastat när augusti ändå är en så härlig månad att vara i Sverige. Men något kul ska vi allt se till att göra på vår bröllopsdag. Något kul = en resa. Haha.Mina resplaner 2023

Sandhamn 2020


September – December

Här har jag ju faktiskt en plan på riktigt. JAG SKA TILLBAKA TILL THE MAKING OF HARRY POTTER!! Alltså studion de spelade in Harry Potter-filmerna i. Fick en resa dit i födelsedagspresent, så ska bara komma fram till om jag helst vill dit när det är Halloween eller inför jul. Ett Hogwarts med pumpor eller julpynt? Så svårt val!

När mörkret och kylan kommer till Sverige tackar jag inte nej till att hänga vid Medelhavet ett par dagar, är så himla sugen på Kroatien, Montenegro och Albanien. Och i december lockar julmarknader i Österrike och Tyskland. Eller en favorit i repris: Visby.Mina resplaner 2023

The Making of Harry Potter (London) 2015Vad har du för resplaner 2023?Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

44 svar

 1. Vi har bokat en resa till Madeira under första kvartalet. Sen har vi inga mer planer 🙂 Det blir som det blir, men mest blir det nog dagsutflykter i vårt nya land. Så mycket att uppleva och utforska här.

 2. kul inlägg! Jag har inga resor inplanerade alls i år än, men hoppas det snart blir en dag i göteborg iaf, och en helg i stockholm. Sen på sommaren tycker jag om att vara i sverige, får se vad vi gör beroende på när semestern blir. Vore kul att komma iväg till gotland också! 🙂

 3. Älskar att läsa om andras resplaner, eller drömmar.
  Dina drömmar om Medelhavet låter underbara. Albanien skulle jag verkligen vilja återbesöka nu när jag är mer resvan och vågar åka runt och uppleva olika platser. Och Kroatien och Montenegro är ju fantastiska resmål.
  Jag har en bokad utlandsresa i februari, återstår att se om den blir av. Med tanke på hur det varit senaste åren vågar jag nöstan inte slappna av innan jag sitter på planet.

 4. Vad härligt att läsa även fast allt inte är spikat men det låter ändå som härliga planer inför 2023. Förstår att du har ett svårt val inför julen eller halloween, hade själv tyckte det var ett svårt val. Själv måste jag planera en resa till Stockholm för nu var det längesedan! 🥰

 5. Tjohooo på dig, ett år har gått och nu är jag här å läser igen! Varit borta fr. bloggeriet så har varit tyst fr. mig iaf =)
  Hmmm… mina reseplaner blir att vara hemma, rent spontant! Blir mest till släkt å vänner i södra delen samt högt upp i den norra delen för mig.
  KUL med dina planer iaf. Må lyckan vara med dig, kramen damen!

 6. Så roligt med lite resor bokade redan! Åh vill också till Berlin! Verkar så fint! Ha en fortsatt fin helg, kram <3

 7. Berlin är en fantastisk stad som jag besökt ett par gånger så dit ska ni absolut åka. För oss som bor i södra Skåne tar man sig snabbt dit. Vi har varit i Berlin i slutet av april samt under sommaren. Det var väldigt lagom promenadväder på vårkanten. Det finns hur mycket som helst att se och att uppleva i den staden.
  Vi har inga konkreta planer än men resa det ska vi göra. Återstår bara att bestämma vart men det är halva nöjet. Vilken fin födelsedagspresent du fick. Australien har jag aldrig besökt men vintertid brukar vara rekommendationen om man ska dit. Själv är jag lite sugen på Liverpool…

 8. Låter som ett härligt år framför dig 🙂 ja vi åker till Maldiverna i mars, sen funderar vi på nån Grekisk ö i början av juni el fastland får se, sen i sept är det Kreta och nog en tur till Gotland med 🙂 bonussonen bor där …kram å fin söndag

 9. Jag gillar också att resa runt i Sverige och upptäcka nya platser. Vad roligt att ni ska fira eran bröllopsdag med en resa. Kramis <3

 10. Mysigt att skriva detta inlägg, även fast att du inte vet om du kommer att göra alla de resor du önskar. Kul med att besöka studion där de spelade in HP filmerna. 😍

 11. åh vad roligt! vill också tillbaka till The making of HP, vi har sagt att vi ska åka dit när Theodor är stor nog för att ha sett alla filmer å läst böckerna 😀

 12. hade hemskt gärna en semester resa planerad önskan är stor o väntar lite pengar hoppas jag inte blir besviken
  låter som en mysig planering ändå tycker jag

 13. Nej det är inte lätt att planera just nu med tanke på hur omvärlden ser ut. Vi ska åka till Gotland i sommar men hjälp vad de har höjt båtpriserna, Hogwarts såg häftigt ut. Har dock aldrig sett varken filmerna eller läst böckerna. 🙂

  1. Men så härligt med Gotland! Kan faktiskt bli så att vi hoppar Öjn även i år, de har höjt båtpriserna med 30% på redan dyra biljetter, så det känns som liksom inte ens värt det :/

 14. Har egentligen bara två resor planerade, två skidresor i mars 🙂 Hoppas på att kanske se solen i ett annat land men också få fjällvandra

 15. Åh det låter som helt ljuvliga resplaner och önskningar inför året! Hoppas du kommer iväg på allt! 😀 Men som du säger, det är så SJUKT svårt att planera nu för tiden med världsläget och ekonomin, så vår lite mesiga resplan för året är att vi ska till Orsa Grönklitt nu i januari (aldrig varit där förut) för att få lite fjällmiljö haha. Vi har bestämt att utlandsresorna får vänta då vi planerat att i år är året vi förhoppningsvis köper…. en tomt! 😉

 16. Oj jag känner att jag har typ glömt att planera året 😀

  jag kan varmt rekommendera medeltidajul i Visby, vi var där i år och det var supermysigt. Samma med Gdansk, den julmarknaden var helt magisk!

  1. Var så sugen på medeltida jul, men hotellet vi ville bo på hade inga lediga hund-rum den helgen så vi fick åka helgen efter – inte för att det var så illa det heller 😉 Och Gdansk låter ju magiskt!

 17. det är så roligt att få läsa om dina reseplaner! jag vill också resa lite, men får se vad som hinns med! Men att resa runt i sverige det gör vi alltid på somrarna och det är ju mysigt bara det i sig 😀

 18. Att besöka The making of Harry Potter låter ju som en jätterolig plan för 2023! Skulle vilja ta med min son dit, han är väldigt förtjust i Harry Potter (jag också men sonen ännu mer).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *