Swedish Passport

Uppdaterat 2022-12-23

År 2005 slog alla barns dröm in för mig – Jag fick resa till Disneyland.


Jag var knappt 10 år då och reste till Disneyland i Paris tillsammans med min familj och bodde på ett av Disneyhotellen precis bredvid nöjesparken. Jag måste erkänna att mina minnen från den här resan är lite blurriga (lika blurriga som de inscannade fotografierna i det här inlägget, haha) vilket kan bero på min ålder eller att vi reste till Disneyworld i Florida ett par år senare och jag kan blanda ihop de båda upplevelserna. Något jag dock minns tydligt från den här resan var att jag och min lillebror, som var fem år den här resan, av någon andning gick omkring och samlade autografer från alla Disneykaraktärer. Alltså så konstigt ändå? Men verkligen alla barn gjorde det så det var väl en grej antar jag, haha!

Här är ett par bilder från vår resa till Disneyland Paris!Vänster: Törnrosas slott i mitten av Disneyland Höger: Musse Pigg på en av alla paraderTravel Throwback Thursday - Paris 2005

Jag och min lillebror som får en autograf från finaste Nalle PuhTravel Throwback Thursday - Paris 2005

Jag framför entrén till DisneylandMer från Frankrike

Halloween på Disneyland Paris (Resedagbok 2018) | På upptäcksfärd i Paris (Resedagbok 2018)Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

21 svar

  1. Men åååh vad avundsjuk jag är, vill så gärna åka till Disneyland men det är ju så sjukt dyrt!

    1. Håller tummarna för att du kommer iväg till Disneyland en dag! Det behöver inte alls bli så farligt dyrt om man är lite om sig och kring sig. Vi kommer åka i lågsäsong och har redan köpt inträdesbiljetterna till Disneyland som gick på 42€ per person, och då ingår inträde och alla attraktioner hela dagen. Jämnför man med Gröna Lund till exempel kostar inträde + åkband cirka 400 kronor så där är ju priset nästan detsamma. Det tillkommer ju självklart en kostnad på boende och resan dit men vi hyr en billig lägenhet via Airbnb och bokade flygbiljetter när Norwegian hade rea så vi kommer undan med en Disneylandsresa på cirka 2000 kronor per person, max 3000 om man räknar in mat och transport i Paris utan att snåla vilket jag anser är överkomligt 🙂

      1. Det är ju sjukt bra pris! När jag kollade skulle det gå på minst 9.000kr haha jag bara erhm kan få 2-3 London resor på det. Så blev London ett par gånger istället haha men ska absolut försöka spara så jag kommer iväg. Helst skulle jag vilja åka flera veckor till DisneyWorld men DET är svindyrt!

  2. Åh, jag var på Disneyland i Paris 2004 och nu kommer minnena tillbaka!! Tog också ett kort framför samma Musse haha. Hoppas ni får det helt underbart i oktober!

  3. Jag har varit Paris några gånger (okej 2 ggr *lol*) men har faktiskt inte varit sugen på att åka till Disney World =P… har mest varit för mat&bak-kulturens skull! Mysiga bilder i alla fall, kanske återuppleva den igen fast nu när du är äldre??

  4. Åh, Disneyland Paris var ju typ drömresan varje gång man kollade på någon Disneyfilm – hoppas att man kanske jag komma dit när systerdottern blir äldre 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *