Swedish Passport

Påsk i Boden | Resedagbok

Publicerat: 2019-05-01 | Uppdaterat: 2024-02-17

I år firade jag påsk i släktstugan i skogen utanför Boden.

När jag var yngre var det värsta jag visste att åka till stugan, men numera älskar jag det! Vem hade kunnat ana att det här betongbarnet skulle växa upp och uppskatta skogspromenader, noll mobiltäckning och att lukta rök hela tiden? Typ ingen. Såhär såg i alla fall vår påsk i Boden ut:

Resedagbok Boden | Dag 2-4 | 19-21 april 2019

Påsk i Boden

Vi var totalt 10 stycken som bodde i stugan hela helgen, och på dagarna var vi ännu fler när släkt och vänner kom och hälsade på. Det betydde att jag fick möjlighet att hänga med människor som jag träffar alldeles för sällan. Så mysigt!

Vi spenderade tre dagar i stugan och bara hängde, lagade mat på brasan utomhus och jobbade på med spadarna för att rädda stugan från att drunkna i allt vatten från den smältande snön.

Påsk i Boden
Påsk i Boden
Påsk i Boden

Äggrullnings-race

Det var ju trots allt påsk, så vi ville göra något mer påskigt än att bara äta alldeles för mycket godis. Vi bestämde oss därför för att ha ett äggrullnings-race! Alla fick måla ett varsitt ägg som vi rullade ner för en backe och den som kom längst vann. Mitt ägg må inte ha varit det bästa i äggrullning, men vill påstå att det hade vunnit om vi kört en skönhetstävling. Det tycker jag i alla fall. Haha.

Påsk i Boden
Påsk i Boden
Påsk i Boden
Påsk i Boden

Resedagbok Boden | Dag 5 | 22 april 2019

Promenad i Boden

När vi kom tillbaka efter helgen i släkstugan hade vi en dag kvar i Boden. Började med att ha en syskonfotografering med mina kusinbarn och tog sedan en promenad med min bror. Vi har varit i Boden fler gånger än vad kan räkna, men det finns fortfarande en massa platser jag inte utforskat än. Vi hittade bland annat än häftig bro som jag uppenbarligen behövde stanna och fotografera vid.

Promenad i Boden​

Drönarfotografering i Boden

Efter promenaden hängde vi hemma hos mormor och förberedde för att ta nattåget hem till Stockholm igen. Passade även på att gå ut och fotografera med min drönare då himlen var helt magiskt vacker. Var lite orolig att jag inte skulle få dela bilderna då Boden är en militärstad med en massa byggnader som inte får fotograferas. Med jag har fått mitt spridningstillstånd så vi kan njuta lite av utsikten över Boden i solnedgången innan vi åkte hem. Kommer aldrig tröttna på rosa himlar.

Drönarfotografering i Boden​

Resedagböcker från Boden & Älvsbyn 2019

Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook och Instagram

21 Kommentarer

 • Råkade klicka utan att fylla i min bloggadress :p

 • Frida

  Vad mysigt! Och så fina bilder. Det är verkligen så fridfullt att bara åka ut med nära och kära till en eller flera stugor ute i skogen 🙂

 • Det ser ju verkligen magiskt ut 🙂 Kram

 • Vilka härliga bilder och vilken rolig påskaktivitet! 😀 Kram

 • Men så härliga och fina bilder!! Så roligt att hänga i en stuga tillsammans 😀 Och så roligt att måla ägg och köra tävling, ditt ägg var helt klart snyggast ja! 😉

 • Vilken rolig aktivitet att göra på påsken! Vår aktivitet har blivit att barnen får leta påskägg och sedan har jag en påskquiz med ett pris! Alltid roligt 😀

 • Älskar din blogg alltid så härligt att läsa om dina trips – stora som små!! Ha en fin dag! Kramis

  • Men alltså åh, du anra inte hur mycket detta betyder för mig att höra! Tusen tack för din fina kommentar! 😀

 • Men åååh det låter såååå härligt o fridfullt <3

 • så härliga bilder 😀

 • Gud va mysigt ni har haft det 😀 Jag ÄLSKAR att vara ute i naturen och gå promenader. Ofta när jag tar ut Bonzo så lämnar jag telefonen hemma bara för att få en liten paus och kunna andas 🙂

  • Åh, längtar verkligen tills vår valp är så stor att hon får gå på promenader längre än runt kvarteret, haha 🙂 Vi bor bara 10 minuter från ett helt magiskt fint naturreservat som jag gärna skulle vilja upptäcka mer av!

 • Vilken rolig aktivitet. Och jag håller med dig, du hade lätt vunnit med den designen så fin!

 • Visst uppskattar man en del saker när man är vuxen fast man inte alls tyckte om dem som barn. Men äggrullningstävlingen måste du ha tyckt var kul även då?

  • Ja men självklart! Kanske inte riktigt framkom i inlägget men det var jag som var drivande i hela äggrullningsidén och tävlingsledare när det väl var dags. Kanske också var därför jag la ner betydligt mer tid än alla andra på att måla mitt ägg 😉

 • DU ska bara veta hur mycket du inspirerar mig! Har aldrig varit någon sån som gillar att åka runt och se saker hemma (eller i Sverige). Nej, jag vill utomlands. Annars “räknas det inte”. Men efter dina inlägg har du ju till och med övertygat mig. Så TACK hjärtat! Stor kram <3

  • Men alltså TACK! Du anar inte hur glad jag blir över att höra detta. Har haft lite ångest sedan jag valde att byta inriktning och bara blogga om resor då det kändes så fel att inspirera andra till att resa då vi alla måste flyga betydligt mindre. Det är därför jag ofta skriver om resor i närheten just för att kanske fler ska få upp ögonen att man inte behöver flyga iväg någonstans för att upptäcka något fint och spännande 🙂

 • åh vilken liten sötis
  ser ju jätte mysigt ut o mysigt ställe
  hoppas valborg o 1 maj varit bra kramar

 • Åh så himla mysigt!! Kram

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *