Swedish Passport

Uppdaterat 2023-01-19

Nu har jag varit och grävt i familjens fotoalbum igen.


Det är ju trots allt torsdag och dags för ännu en tillbakablick, denna gång på en resa till Teneriffa 2003. Jag brukar ju börja dessa äldre yillbakablickar med “jag var bara si och så gammal så minns ju inte supermycket”, men inte denna gång! Trots att jag inte ens var åtta år när det begav sig minns jag en hel del från den här resan. Jag åkte i dit på en klassisk charterresa med min familj i samband med pappas 40-årsdag och här är ett par grejer jag minns att vi gjorde på Teneriffa:


 • Vi bodde på ett nybyggt hotell – som inte var helt färdigt och vårt hotellrum saknade både det ena och det andra. Typ toapapper. Och dusch.
 • Vi lärde känna och hängde mycket med våra hotellgrannar som var en familj från Skåne med barn i samma ålder som mig och min bror.
 • Vi fick reda på att mamman i Skåne-familjen var barndomsvän med vår granne hemma i Sverige (snacka om att världen är liten!).
 • Vi åkte till toppen av vulkanen Teide.
 • Vi besökte ett vattenland och glömde ryggsäcken med pengar och pass på bussen tillbaka till hotellet.
 • Vi hade ett “Follow that car!”-moment när vi hoppade in i en taxi för att hinna ikapp bussen med våra tillhörigheter. Vilket vi också lyckades med, otroligt nog.
 • Vi var ute på en snorklingsutflykt där alla passagerare sjöng “Happy Birthday” för min pappa.
 • Vi barn hittade på en massa roligt på hotellet med Lollo och Bernie-klubben. Fattar verkligen varför charter är så populärt bland barnfamiljer.

Och så självklart några bilder på det också:Teneriffa 2003 - Travel Throwback Thursday

Jag som sitter och chillar framför vulkanen TeideTeneriffa 2003 - Travel Throwback Thursday

Lollo och Bernie!Teneriffa 2003 - Travel Throwback Thursday

Oklar bild tagen från snorklingsbåten, men visst är det ett öga målat på klippväggen?Mer från Spaninen

Bröllopsresa i Medelhavet (Resedagbok 2022)Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

20 svar

 1. Så otroligt härligt att man kan minnas så mycket även fast man var så liten!
  Jag var 9 år då jag var där tillsammans med min familj, min moster, kusin + pojkvän och mormor. Vi hade det himla mysigt! Och som du säger kommer jag ihåg mycket från denna resa jag inte gör vid andra resor. Minns att vi var på Teide också 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *