Swedish Passport

Bröllopsresa i Medelhavet | Resedagbok

Publicerat: 2023-01-18 | Uppdaterat: 2023-04-10

Bättre sent än aldrig - här är första delen av vår bröllopsresa.

Vi gifte oss den 12 augusti och två dagar senare åkte vi på bröllopsresa i Medelhavet. En destination som var allt annat än självklar för oss. Vi har nämligen alltid sagt att vi ville tillbaka till Australien på vår bröllopsresa (vi bodde där 2016 och reste tillbaka 2019). Men med tanke på hur världsläget sett ut de senaste åren kändes det så avlägset och ogenomförbart. Så att vi skulle hålla oss inom Europa var ändå ganska självklart, men var? Vi var överens om att vi ville iväg i samband med bröllopet för att förlänga hela den känslan. Och att resan skulle kräva minimalt med planering i och med att bröllopet i sig krävde så mycket. Och så skulle det vara bra avbokningsregler om det blev en femtioelfte corona-våg. Och så var det ju det här med kriget i Ukraina.

Vår ursprungstanke var nog egentligen att ha en mini-moon över en weekend eller så, och sedan ta den “riktiga” bröllopsresan till Australien om något år. Men den där mini-moonen blev liiiite större än planerat. I våras såg vi nämligen en vlogg från premiärturen av världens största kryssningsfartyg, Royal Caribbeans Wonder of the Seas. Och rätt vad det var så hade vi bokat. En kryssning erbjuder ju verkligen det där hjärndöda från chartern. Alltså att man inte behöver tänka på något och får allt serverat – vilket var precis vad vi behövde efter allt bröllopsfix. Men samtidigt nya platser att utforska varje dag då varken jag eller min man är särskilt förtjusta vid att ligga stilla i en solstol. Det enda som krävdes från oss var ett negativt PCR-test och så var vi good to go.

Jag var väl i och för sig 100% inställd på att vi skulle behöva ställa in resan. Jag menar huuuur skulle det gå till att testa negativt för corona, mindre än 24 timmar efter att vi kramats med ett 80-tal nära och kära på bröllopet? Men testerna var negativa och helt plötsligt befann vi oss i Barcelona. Redo för vår bröllopsresa i Medelhavet, som även blev första utlandsresan sedan pandemin bröt ut. Häng med!

RESEDAGBOK MEDELHAVET | DAG 1 | 14 AUGUSTI 2022

Sagrada Família i Barcelona

Vår bröllopsresa i Medelhavet började i Barcelona och vi hade ett par timmar innan vi behövde kliva ombord kryssningsfartyget. Då jag var så inställd på att resan inte skulle bli av hade vi gjort exakt noll research på städerna vi skulle besöka. Men jag kände i alla fall till Barcelonas kändaste byggnad: Sagrada Família. Så vi hoppade på tunnelbanan och åkte dit.

Sagrada Família är en kyrka som började byggas 1882, men som fortfarande inte är klar. Och jag som tycker Slussen-bygget i Stockholm går långsamt, haha! Vi gick aldrig in i kyrkan utan nöjde oss med att trängas med alla turister utanför.

Barcelona

Världens sämsta promenad

Vi planerade att hinna med en lunch på stan, men efter att ha irrat omkring i över en timme utan att hitta en trevlig restaurang började stressen smyga sig på. Lägg då till att vi släpade omkring på våra resväskor i 30° värme. Hungriga. Trötta. Så humöret var ju på topp. Haha. Vi bestämde oss tillslut för att skippa lunchen och hoppade på tunnelbanan till hamnen istället.

Väl i hamnen hade det varit fantastiskt om vi gjort lite research. Eller i alla fall googlat “Barcelona cruise terminal bus”. Men då hade vi ju i och för sig missat den där nästan timme långa vandringen från tunnelbanan till båten som vi fick istället. En fantastiskt dålig promenad när man redan är trött, hungrig, varm och tjurig, haha. Oh well. Vi fick i alla fall fylla på energiförråden på ett litet kafé vid hamnterminalen innan det var dags att checka in.

Bröllopsrum på Wonder of the Seas

Sedan var vi alltså ombord världens största kryssningsfartyg, Wonder of the Seas. Jag hade köpt till ett “Just married”-paket för alldeles för mycket pengar mot vad man faktiskt fick. Det vill säga en dörrskylt och lite pynt i taket. Så besviken, haha. Vi hade i alla fall med oss två badankor vi fått i bröllopspresent som fick sätta stämningen på rummet.

Sedan seglade vi iväg på Medelhavet – men mer om det i ett senare inlägg.

Karta över platserna vi besökte i Barcelona

Resedagböcker från Medelhavet 2022

Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook och Instagram

26 Kommentarer

 • Vilken grej med kryssning i Medelhavet! Det skulle jag också vilja göra en dag 🙂

 • Vad roligt att ni kom iväg på bröllopsresa, trots allt! Det ska bli spännande att läsa mer om er resa.

  Kram

 • Så roligt! Denna resa/kryssning i Medelhavet gjorde vi i början av 2000-talet . Dock inte då nygift. Men med ett annat fartyg. Jag tycker kryssningar är ett bra sätt att se och uppleva mycket. (Var i Styamerika och rundade bl.a Kap Horn när jag fyllde 70 och bort ai två veckor)
  Kul nu att hänga med er i Barcelona. En får dock hålla i hårt i den stan i sina pinaler. Och La Sagrada Familia är ju magnifik-
  Tack för besöket här Lite nostalgi för mig.

  • Åh, lät ju som en riktigt härlig 70-årsresa! Tycker också att kryssningar är ett trevligt sätt att resa på – detta var ju trots allt min fjärde 😉

 • Det ser helt underbart ut!

 • bmlarsreseblogg

  Fina Barcelona och Sagrada Familia, som definitivt är värd ett besök inuti också (när man väl lyckats skaffa biljetter…). Jag ska följa med på er resa för att se om jag eventuellt kan bli omvänd, eftersom jag alltid har sagt att en kryssning är det sista sätt jag vill resa på??? Det kanske är fel eftersom de flesta tycker det är ett toppensätt att resa så…

  • Detta var min fjärde kryssning med Royal Caribbean, så måste nog påstå att jag tillhör skaran som tycker kryssningar är toppen 😉 Sedan finns det ju dem som verkligen älskar kryssningslivet och inte ens kliver av båten. Riktigt där är jag inte, ser det mer som ett trevligt sätt att transportera sig mellan olika platser. Det är ju betydligt roligare att åka vattenrutschkana, spela minigolf och gå på shower än att sitta fast i en bil eller på ett tåg i flera timmar liksom 😉

 • Vad mysigt med en kryssning i medelhavet. Det har jag aldrig varit på men vore kul att göra någon gång. Barcelona är alltid trevligt att besöka, när man inte behöver släpa bagage hungrig i värmen :p

  • Ja men verkligen, håller tummarna för att du kommer iväg på en kryssning någon gång 🙂 Och känner att jag helt klart hade fel förutsättningar för att uppleva Barcelona ordentligt, haha! Får åka tillbaka en annan gång 😉

 • Grattis i efterskott till er!
  Och fina bilder från barcelona, och vad roligt med kryssning 🙂

 • Grattis i efterskott!
  Jag älskar att kryssa och göra egna utflykter på plats. Vi har faktiskt en kryssning bokad i vår! Just nu njuter jag i mitt andra hem!
  Jag blev frälst omgående. Får se om ni blev det!

 • Så mysigt med bröllopsresa 🙂

 • Jag känner igen det med att knappt våga googla och planera, av rädsla för att resan ska bli inställd. Det är lite “Varför gör jag ens det här-känsla” varje gång jag sätter igång och kikar på sevärdheter, dagsturer och andra nyttiga tips.
  Varför behövdes det negativt PCR-test? Var det företagets policy eller någon av destinationerna som krävde det?

  • Ja men så är det verkligen! Undra hur länge den känslan kommer hålla i sig?

   Destinationerna krävde enbart vaccinationsintyg i och med att vi reste inom EU, men kryssningsfartyget hade krav på PCR-test. Tyckte dock inte de kollade det så noga? Scannade varken QR-kod eller kollade på personnummer och utfärdat datum, endast att det stod “negativt”. På svenska, till och med. Sedan sa dem att de skulle kolla tempen på alla passagerare varje gång vi klev av och på båten, men vi blev bara kollade en gång? Så kändes lite som att de kraven höll på att fasas ut 🙂

 • Så mäktig kyrka! Jag har inte varit i Barcelona än, men det står absolut med på listan. Har inte kryssat heller, så ser fram emot dina fortsatta inlägg från bröllopsresan framöver.

  • Men så kul att höra! Känner att jag inte riktigt hade rätt förutsättningar att upptäcka Barcelona, så skulle helt klart vilja åka tillbaka någon gång och göra det mer “ordentligt” 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *