Swedish Passport

Hamnstaden Civitavecchia | Resedagbok

Publicerat: 2023-02-26 | Uppdaterat: 2023-04-06

Vi fortsätter med del fem av vår bröllopsresa sommaren 2022.

Vi åkte på en medelhavskryssning och hade tagit oss till Civitavecchia. Detta var första dagen på resan som jag inte var en vandrade pöl av svett då vi möttes av ordentliga vindar och sporadiska regnskurar i den italienska kuststaden. Tyvärr påverkade vädret vår upptäckarlust en aning, så det blev faktiskt bara en halvdag i land. Inte för att det var så dumt. Egentligen.

RESEDAGBOK MEDELHAVET | DAG 5 | 18 AUGUSTI 2022

Fortezza Michelangelo

Vi fick åka en shuttle buss från båten in till stan och påbörjade morgonen med en liten promenad till Fortezza Michelangelo. Det är ett fort som byggdes på 1500-talet för att skydda staden mot pirater, och nu för tiden verkar det vara någon form av administrativ byggnad.

En blåsig strandpromenad längs Spiaggia la marina

Vi fortsatte sedan vår promenad längs med havet. Är övertygad om att den här stranden är fantastiskt trevlig en solig dag, men när vi var där kändes den mest dystopisk? Att ett grått hav och omkullblåsta solstolar och parasoll kan sabba stämningen så mycket ändå. Trots det var det ändå ett par tappra människor som badade i havet.

Civitavecchia

Restauranggatan Lungomare Ammiraglio Thaon de Revel

Strandpromenaden övergick sedan till en gata med färgglada hus och en massa restauranger med havsutsikt. Tänk så trevligt att svalka sig med en kall lemonad här en solig dag?

Gågatan Corso Centocelle

Vi promenerade sedan till gågatan Corso Centocelle där vi tog skydd från diverse regnskurar i ett par olika butiker. Sedan kände vi oss ganska klara med Civitavecchia, eller kanske egentligen det tråkiga vädret, och promenerade tillbaka till båten lagom till lunchtid.

Civitavecchia

Wonder of the Seas

Väl ombord utnyttjade vi det världens största kryssningsfartyg har att erbjuda. Något som var extra trevligt den här eftermiddagen då de flesta passagerare var i land, troligen på dagsutflykter till Rom, och det var betydligt lugnare ombord.

När det var dags att segla iväg gick jag “som vanligt” upp på däck för att fotografera utsiktsbilder. Men missade tydligen att faktiskt fota utsikten? Ytterst oklart varför. Fick i alla fall lite kvällsbilder på poolområdena. Fler bilder från Wonder of the Seas kommer i ett senare inlägg.

Karta över platserna vi besökte i Civitavecchia

Resedagböcker från Medelhavet 2022

Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook och Instagram

26 Kommentarer

 • Ser ut som en mysig stad! 🙂

  • Ja men verkligen, kul att få se om inte annat då det är få som reser dit för att “turista” liksom 🙂

 • Tråkigt att vädret saboterade så mycket, men kan tänka mig att det ni fick se och göra ändå var trevligt i sig! Vi har också åkt en sådan här kryssning, fast från Malaga och så runt i Italien osv. Så mysigt! 😍

 • asså så magiska bilder! 😀

 • Vilket fartyg! Låter väldigt trevligt att njuta av allt det har att erbjuda när det var mindre folk ombord.

 • Vilken gullig stad det verkar vara!

 • Fina bilder! Funderar på om vi också hamnade där när vi kryssade till Rom? Minns inte så väl, men det kanske beror på att vi åkte in till Rom … 😉

 • Alltså , vilket kryssningsfartyg .. 🙂 Vart lite avis nu faktiskt 🙂 Vilka bilder!! 🙂
  Ser såå härligt ut!

 • Vilka härliga bilder från även detta stopp! Gissa om det suger i resetarmen när man ser dem!

 • Undrade lite varför ni stannade i den hamnen, finns väl roligare platser? Men närheten till Rom förstår jag sen var det som var grejen 🙂 Skönt att vara på båten när det är lite mindre folk förstår jag. Just mängden människor på en plats är det som avskräcker mig från att kryssa.

  • Jo men precis, det kändes som att de flesta ombord valde att åka till Rom den dagen 🙂 Kommer skriva mer om upplevelsen ombord i ett senare inlägg, men kan väl hinta om att jag inte alls var särskilt förtjust i just den båten vi åkte med den här resan då världens största kryssningsfartyg innebar på tok för mycket människor för min smak 🙂 Men har åkt med andra båtar som varit betydligt trevligare!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *