Swedish Passport

Uppdaterat 2022-12-01

Här kommer del två av min resedagbok från Amsterdam.


Jag var där på en weekend tillsammans med min sambo och den här resedagboken handlar om vår andra dag i Amsterdam. Häng med på en dag där vi bland annat besökte en marknad med tulpaner och fotograferade en massa vackra hus i Amsterdam.


RESEDAGBOK AMSTERDAM | DAG 2 | 3 FEBRUARI 2018Coffee & Coconuts

Vi påbörjade vår andra dag i Amsterdam med frukost på Coffee & Coconuts. Lokalen är en gammal biosalong och hela stället är bara så himla häftigt. Frukosten var också fantastiskt god så hade jag bott i Amsterdam hade jag lätt hängt där varje dag, haha!Coffee & Coconuts


Coffee & Coconuts


Coffee & Coconuts
Coffee & Coconuts


Vackra hus i Amsterdam

Efter frukosten tog vi en promenad och njöt över hur fantastiskt vackert Amsterdam är. Jag har ju en grej för gulliga hus så gissa vem som kom hem med typ 1000 bilder på olika husfasader. Inte konstigt dock, jag menar, titta bara hur det ser ut:Vackra hus i Amsterdam
Vackra hus i Amsterdam
Vackra hus i Amsterdam
Vackra hus i Amsterdam
Vackra hus i Amsterdam
Vackra hus i Amsterdam


Rijksmuseum

Någonstans under vår promenad stannade vi på The Pancake Bakery och åt pannkakor. Vi fick dela bord med tre supertrevliga britter, men det resulterade dock i att jag inte tog några bilder där inne då jag inte ville vara freaket som fotar allt jag äter, haha. Efter att ha ätit pannkakorna spanade vi in skridskorinken utanför Rijksmuseum och observerade alla som skulle fotografera en otroligt överbelamrad skylt med texten “I amsterdam”.Rijksmuseum


Tulpaner i Amsterdam

Något jag älskar att göra när jag upptäcker en ny stad är att gå vilse i den och snubbla över vackra platser. Det gjorde vi också och hittade Albert Cuyp Market som är en marknad längs med en hel gata där det såldes allt möjligt. Främst spanade vi in lite tulpaner, jag menar är man i Amsterdam måste man titta på tulpaner. Det hör till.Albert Cuyp Market
Albert Cuyp Market


Primark

Mitt bland alla tulpaner såg jag plötsligt en kvinna med en Primark-påse. Jag hade faktiskt ingen aning om att Primark fanns i Amsterdam och blev därför supertaggad och ville genast gå dit. Det slutade med att jag spenderade en timme där inne och köpte en massa Harry Potter-relaterade saker. Once a Potterhead, always a Potterhead.Primark


Fler vackra hus i Amsterdam

Innan våra fötter gav upp tog vi ett snabbt besök förbi Amsterdams centralstation där tydligen 250 000 personer reser igenom – DAGLIGEN. Det kändes lite som att alla de där 250 000 människorna var där precis när vi kom dit, men vi hittade i alla fall ett par vackra hus (inte för att det fanns brist på det i Amsterdam liksom) som jag ville stanna vid och fotografera.Fler vackra hus i Amsterdam


Fler vackra hus i Amsterdam


Fler vackra hus i Amsterdam


Thrill Grill

Vi tog en spårvagn tillbaka till vårt hotell för att vila fötterna lite och byta om inför middagen som vi åt på restaurangen Thrill Grill. Jag hade faktiskt tagit med mig mitt stativ till middagen då jag hade planer på att fotografera lite kvällsbilder på Amsterdams vackra hus och kanaler med lång slutartid, men det var SÅ KALLT ute så jag ville inte vara utomhus en sekund mer än nödvändigt, haha. Därför tog vi istället spårvagnen tillbaka till hotellet och kollade på Melodifestivalen från sängen.Thrill Grill


Karta över platserna vi besökte i AmsterdamResedagböcker från Amsterdam 2018

Del 1: Första gången i Amsterdam | Del 2: Tulpaner i Amsterdam | Del 3: Amsterdam på vårenMissa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

27 svar

  1. Alltså! Vilka fantastiska bilder du tar. Jag njuter av dom alla och man blir ju så ressugen. Man vill ju befinna sig där och du har fått fram allt så snyggt. Vattenblänk, mat mm Wow!

    Ha en skön tisdag
    Hälsning
    Malin

  2. Åh, ser så fint ut! Har egentligen aldrig haft Amsterdam på listan av städer jag känner att jag verkligen, verkligen vill besöka, men jag kanske får ändra på det efter alla fantastiska bilder lagt upp 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *