Uppdaterat 2021-05-16


Numera bokar jag oftast boende via Airbnb när jag reser.


Airbnb har funnits sedan 2008 och är ett enkelt sätt att hyra boende från privatpersoner i hela 191 länder. Företaget är nämligen grundat i tanken om delningsekonomi där privatpersoner kan hyra ut extra utrymme, antingen ett rum eller ett helt boende, till andra privatpersoner. Jag har använt Airbnb både i Sverige och utomlands och tycker det ger ett mervärde till resan att bo hos en lokalinvånare då man får en helt annan kontakt med destinationen än vad man brukar få via hotell där det bara bor turister. Sedan går det ju att hitta lite mer unika boenden via Airbnb också, både utomlands och i Sverige! En personlig favorit av de Airbnb-boenden jag bott i är nog skolan på Gotland.


Jag tycker det är jättekul att scrolla i Airbnb-appen för att hitta lite unika boenden för framtida resor och tänkte tipsa om några jag sparat i Sverige. Jag menar, hur häftigt att bo i en väderkvarn eller i en cirkusvagn? Inga av bilderna i det här inlägget är mina utan är lånade från annonserna.Aldrig använt Airbnb tidigare?

Använd min värvningslänk så får du upp till 600 kronor rabatt på ditt första boende!Norra SverigePanoramarum i Norrbotten

Panoramarum i NorrbottenUnika Airbnb-boenden i norra Sverige

Tipi i NorrbottenSkyNest i Norrbotten

SkyNest i Norrbotten

Tillagt 2021-05-16: Tyvärr är boendet inte längre tillgängligtJurta i Norrbotten

Jurta i NorrbottenUnika Airbnb-boenden i norra Sverige

Björnide i VästerbottenMellersta SverigeHerrgård i Västmanland

Herrgård i Västmanland

Tillagt 2021-05-16: Tyvärr är boendet inte längre tillgängligtUnika Airbnb-boenden i mellersta Sverige

Tornhus i DalarnaHusbåt i Värmland

Husbåt i VärmlandUnika Airbnb-boenden i mellersta Sverige

Ladugård på GotlandTrädhus i Värmland

Trädhus i VärmlandUnika Airbnb-boenden i mellersta Sverige

Slott i StockholmIgloo i Jönköping

Igloo i JönköpingUnika Airbnb-boenden i mellersta Sverige

Husbåt i DalarnaSödra SverigeVäderkvarn i Västra Götaland

Väderkvarn i Västra GötalandUnika Airbnb-boenden i södra Sverige

Slott i SkåneHusbåt i Västra Götaland

Husbåt i Västra GötalandUnika Airbnb-boenden i södra Sverige

Cirkusvagn i SkåneVäderkvarn på Öland

Väderkvarn på ÖlandAldrig använt Airbnb tidigare?

Använd min värvningslänk så får du upp till 600 kronor rabatt på ditt första boende!Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

Rekommenderade inlägg

28 kommentarer

  1. Åh jag tänker alltid på USA när jag hör Airbnb, visste knappt att det fanns i Sverige? Okej, är nog lite efterbliven tror jag haha! :’D Men det finns ju så himla fina och häftiga ställen att bo på, wow! <3

    1. Men verkligen! Jag hade ett boende i Queenstown, Nya Zealand som var heeeelt magiskt! Egentligen var väl boendet i sig inte superspeciellt, men det låg mellan två höga berg bredvid en sjö vilket gör det ganska oslagbart 😉 Om man går efter enbart boende och inte läge är det nog dock boendet jag är i just nu på Gotland som är en gammal skola. Sover i den gamla geografisalen – komplett med gamla kartor och allting 😉

  2. Så många härliga och udda boenden! Jag har faktiskt inte använt mig av den här typen av boende, men jag har en vän som hyr ut sitt hus genom airbnb och han tjänar en rejäl hacka på det så han kan resa utomlands oftare ? Hoppas du får en riktigt fin och mysig lördag finaste Amanda! Kramar ?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *