Swedish Passport

Uppdaterat 2022-12-30

Hösten är som gjord för att mysa i soffan med en filt och titta på serier på Netflix.


Därför skulle jag vilja dela med mig av några Netflix-favoriter som jag tror ni reseälskare där ute skulle uppskatta. Jag menar, finns det något härligare än att titta på något som triggar lusten att resa? Så gå och koka en kopp te, ta fram den mysigaste filten du äger och fyll dina höstkvällar med dessa Netflix-serier om resor.


3 Netflix-serier om resorDark Tourist

“Dark Tourism” definieras som turism där man reser till platser som är associerade med död och tragedi. I den här serien får vi följa journalisten David Farrier runt världen där han besöker ett par ovanliga platser, till exempel platsen för en kärnkraftverksolycka och en övergiven stad.


Säsonger: 1
Avsnitt: 8
Avsnittslängd: 40 minuter


Se Dark Tourist här3 Netflix-serier om resor


Jack Whitehall: Travels with my Father

Jack Whitehall är en komiker och i den här resedokumentärs-liknande serien tar han med sig sin 78-åriga pappa världen över. Låt oss säga att de har ganska skilda förväntningar på hur och var de ska resa och visar upp en ärlig bild av resandet.


Säsonger: 5
Avsnitt: 18
Avsnittslängd: 30-60 minuter


Se Jack Whitehall: Travels with my Father här3 Netflix-serier om resor


Tales by Light

I denna fantastiskt vackra Netflix-serie får vi följa ett par fotografer runt om i världen där de fångar fotografier som berättar mäktiga historier. Resefotografi när det är som allra bäst!


Säsonger: 3
Avsnitt: 18
Avsnittslängd: 25 minuter


Se Tales by Light här3 Netflix-serier om resor


Fler serie- och filmtips

8 reseserier på Disney+Dokumentärer om klimatet | 5 tips på NetflixMissa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

17 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *