Swedish Passport

Uppdaterat 2023-01-19

I september 2020 lanserades Disney+ i Sverige.

Som den sanna Disneyälskare jag är hade jag självklart förköpt ett helårsabonnemang och var så taggad på lanseringen. Jag var dock inte lika intresserad av att se klassikerna som de flesta andra var. Behöver nämligen bara åka hem till mina föräldrar för att ha en komplett samling av alla Disney-klassiker på VHS, DVD och Bluray, haha. Men oj som jag sett fram emot att kolla på en massa Disney Channel-filmer och serier! Jag var 7 år när Disney Channel kom till Sverige och det är verkligen något jag växt upp med så den senaste tiden har jag varit nostalgisk och haft filmkvällar med filmer som High School Musical och Camp Rock och just nu är det Kim Possible som är mitt frukostsällskap varje morgon. Något jag dock inte var beredd på var att det skulle finnas ett riktigt bra utbud av reseserier på Disney+.

Med Disney+ får man nämligen inte bara tillgång till så gott som allt från Disney, utan även mycket från National Geographic. National Geographic är väl kanske mest kända för sina spektakulära naturfilmer, men har upptäckt att de även har en hel del reseserier som man alltså får tillgång till via Disney+. Hur mysigt att krypa ner under en filt och inspireras av platser från alla världens hörn? Otroligt mysigt tycker jag i alla fall!


8 reseserier på Disney+1. Gordon Ramsey: På ny mark

Tv-kocken Gordon Ramsay reser till platser som Peru, Alaska, Nya Zeeland och Hawaii med uppdrag att fördjupa sig i nya kulturer, maträtter och smaker. I serien får man dels följa när Gordon träffar och inspireras av lokalinvånare, samt letar råvaror i allt från havet och uppe i bergen.


Säsonger: 3
Avsnitt: 23
Avsnittslängd: ca. 45 minuter


Se Gordon Ramsey: På ny mark här8 reseserier på Disney+


2. Närbild Dubais flygplats

Dubais flygplats är en av världens snabbast växande flygplatser och tar emot flest internationella passagerare i världen. I den här dokumentärserien får man följa med bakom kulisserna på flygplatsen där 90 000 anställda ansvarar för över 70 miljoner passagerare och 350 00 flygningar om året.


Säsonger: 3
Avsnitt: 30
Avsnittslängd: ca. 45 minuter


Se Närbild Dubais flygplats här8 reseserier på Disney+


3. Förlorade städer med Albert Lin

Tycker du att platser som Stonehenge, El Dorado och Petra är spännande lär du uppskatta den här serien med utforskaren Albert Lin som kombinerar äventyr med arkitektur.


Säsonger: 1
Avsnitt: 6
Avsnittslängd: 45 minuter


Se Förlorade städer med Albert Lin här8 reseserier på Disney+


4. Continent 7

Antarktis, planetens mest svårtillgängliga kontinent, är otroligt fascinerande. Det är en plats få har möjlighet att uppleva i verkligheten och i den här serien får man följa forskare, ingenjörer och fältveterinärer som byggt en tillvaro på en plats som kan ha minus 70 grader och en luftfuktighet på mindre än 1 procent som gör att kroppen förlorar vätska bara genom att man andas.


Säsonger: 1
Avsnitt: 6
Avsnittslängd: ca. 48 minuter


Se Continent 7 här8 reseserier på Disney+


5. Amerikas nationalparker

Det här är verkligen en sån där klassisk National Geographic-serie med häpnadsväckande miljöbilder och intressanta skildringar av djurlivet. Dessa vackra avsnitt gjordes för att fira hundraårsjubileet av införandet av nationalparkssystemet och visar upp några av Amerikas vackraste nationalparker som Yellowstone, Yosemite, Grand Canyon och Everglades.


Säsonger: 1
Avsnitt: 8
Avsnittslängd: 45 minuter


Se Amerikas nationalparker här8 reseserier på Disney+


6. Rogue Trip

Den före detta krigskorrespondenten Bob Woodroff skadades allvarligt av en vägbomb när har rapporterade från Irak 2006. Men istället för att lära sina barn att frukta omvärlden vill han göra det motsatta. I Rogue Trip reser Bob runt med sin son Mack till platser som genomsnittsturisten oftast väljer bort som till exempel Colombia, Pakistan och Libanon.


Säsonger: 1
Avsnitt: 6
Avsnittslängd: ca. 37 minuter


Se Rogue Trip här8 reseserier på Disney+


7. Japan mellan himmel och jord

Gillar du att titta på filmer med spektakulära bilder fångade från luften är detta verkligen något för dig. Snacka om att dessa spektakulära och magiskt vackra vyer får en att vilja packa väskan och åka till Japan på en gång.


Säsonger: 1
Avsnitt: 3
Avsnittslängd: 45 minuter


Se Japan mellan himmel och jord här8 reseserier på Disney+


8. Running Wild with Bear Grylls

Överlevnadsexperten Bear Grylls tar med sig några Hollywoodkändisar ut i vildmarken för att lära dem om överlevnad. Man kan bland annat få se Brie Larson i djungeln på en öde ö i Panamabukten, Cara Delevingne i Sardiniens berg och Channing Tatum i de norska fjällen.


Säsonger: 2
Avsnitt: 18
Avsnittslängd: ca. 48 minuter


Se Running Wild with Bear Grylls här8 reseserier på Disney+


Fler serie- och filmtips

3 Netflix-serier om resorDokumentärer om klimatet – 5 tips på NetflixMissa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

32 svar

  1. Vilka bra tips på dokumentärer du plockat fram. Några blev jag lite extra intresserad av. Dock har jag inte Disney+ så det får vänta! Kram

  2. Åh, Running Wild with Bear Grylls är en serie jag och min man tittat mycket på. Den visste jag inte fanns på Disney+!
    Måste få säga att jag bara älskar att Disney+ kommit ut. Jag har inte samma lyx att kunna se alla dessa klassiska Disney filmer på VHS som vi har hemma hos mina föräldrar med avsaknad av VHS, så det är så roligt att äntligen få tillgång och speciellt nu när jag ska bli mamma och få möjlighet att visa dessa filmer för min älskade son sedan! 😀

  3. i de stora vatten o alla vattendjur älskar jag o titta på valar o sälar o späckhuggare .
    vi har skaffat men inte kikat så pass mycket än

  4. Kul med tips! Ska skaffa det till jul så jag kan titta på några härliga filmer och serier under ledigheten 🙂

  5. Tycker det är intressant att se dokumentärer från flygplatser. Men får nästan ångest själv när dom griper någon som smugglar knark, tänk att sitta där och veta att man ska sitta inne i en massa år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *