Swedish Passport

Dokumentärer om klimatet | 5 tips på Netflix

Publicerat: 2018-05-05 | Uppdaterat: 2024-02-22

Jag är den typen av person som hellre kollar på en dokumentär än en film.

Att jag tycker om dokumentärer om resor chockar nog ingen. Men jag är också otroligt intresserad av dokumentärer om jordens miljöproblem. Jag vet att många tycker att sånt är jobbigt att titta på, men klimatkrisen är inget som kommer att hända i framtiden – den är här redan nu. Därför tycker jag det är otroligt viktigt att inte bara vara medveten om hur vår livsstil påverkar planeten, men även vad man kan göra åt det. Tänkte därför tipsa om fem dokumentärer om klimatet på Netflix.

Alla dokumentärerna har på ett eller annat sätt påverkat mig. De har fått mig att inse saker om hur min egen livsstil är en del av problemet och har inspirerat mig till att göra bättre och mer hållbara val. Dokumentärerna visar oss vad vår livsstil leder till – men också vad vi kan förändra!

Dokumentärer om klimatet | 5 tips på Netflix

1. Chasing Coral

Informationstext från Netflix: Dykare, forskare och fotografer från hela världen samarbetar på en undervattenskampanj för att dokumentera korallrevens undergång. Dokumentären är 1 timme och 29 minuter lång och gavs ut år 2017.

Se Chasing Coral här

Dokumentärer om klimatet på Netflix

2. Before the Flood

Informationstext från Netflix: Dokumentären följer skådespelaren och aktivisten Leonardo DiCaprio när han reser till fem kontinenter för att få en djupare förståelse för klimatförändringarna och dess inverkan på världen. Dokumentären är 1 timme och 36 minuter lång och gavs ut år 2016.

Tyvärr är Before the Flood inte längre tillgänglig på Netflix, men finns numera på Disney+

Dokumentärer om klimatet på Netflix

3. A Plastic Ocean

Informationstext från Netflix: När en dokumentärfilmare upptäcker att världshaven översvämmas av plastavfall börjar han titta närmare på hur nedskräpningen påverkar miljön. Dokumentären är 1 timme och 40 minuter lång och gavs ut år 2016.

Tyvärr är A Plastic Ocean inte längre tillgänglig på Netflix, men finns numera på A Plastic Oceans hemsida

Dokumentärer om klimatet på Netflix

4. Chasing Ice

Informationstext från Netflix: Miljöfotografen James Balog använder sig av time-lapsekameror för att fånga hur glaciärerna påverkas av miljöförändringarna. Dokumentären är 1 timme och 15 minuter lång och gavs ut år 2012.

Tyvärr är Chasing Ice inte längre tillgänglig på Netflix, men finns numera på Apple TV

Dokumentärer om klimatet på Netflix

5. Mission Blue

Informationstext från Netflix: Den här dokumentären följer oceanografen Sylvia Earles kamp för att rädda världens hav från hot som t.ex. överfiske och giftigt avfall. Dokumentären är 1 timme och 34 minuter lång och gavs ut år 2014.

Se Mission Blue här

Dokumentärer om klimatet på Netflix

Relaterade inlägg​

Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook och Instagram

20 Kommentarer

  • Måste ta tag och se i några av dessa 🙂 Hoppas du har en bra dag!

  • Håller med dig helt, detta är så viktigt!! Tack för bra tips, ska kika <3

  • Bra tips, jag vill verkligen börja kolla på fler dokumentärer!

    • Haha själv har jag inte ens en tv så blir inte mycket tv-tittande för min del heller 😉 Jag är noga med att effektiviserar min tid så brukar ha igång dokumentärer när jag är upptagen att göra något annat med händerna, till exempel diska, laga mat eller redigera bilder! 🙂

  • Toppen med dokumentärer ju, och ännu bättre när man får "med sig något" av det, en tankeställare eller bara få mer kunskap 🙂

  • Vilka bra tips! Älskar dokumentärer 😀

  • Åh, vilka bra tips, måste helt klart kollas in 🙂

  • Så bra tips, tackar för detta 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *