Swedish Passport

3 resespel på mobilen

Publicerat: 2021-05-15 | Uppdaterat: 2023-01-22

Inte för att skryta, men jag har under pandemin blivit lite av en expert på det här med att resa utan att resa.

Tänkte fortsätta lite på det spåret idag med att tipsa om tre stycken resespel på mobilen som jag kanske råkat fastna i lite för många timmar. Hehe. Tycker mobilspel har ett lite oförtjänt dåligt rykte då det är ett himla bra tidsfördriv då och då – framförallt om man lär sig lite nya saker på köpet också!

3 resespel på mobilen

1. Backpacker

Detta är ett spel som själv beskriver sig som en kombination av frågesport, trivia och äventyr. Spelet går ut på att backpacka runt i världen och svara på frågor om länder och sevärdheter. Man måste även samla in pengar för att ha råd att resa runt genom att ta ett jobb som allt från Disneyfantast till astronaut och svara på frågor.

Spelat går att ladda ner till iPhone här och Android här.

Resespel på mobilen

2. Geoguessr

I det här spelet blir man placerad var som helst i världen via Google Maps Street View och ska lista ut var man befinner sig. Man kan alltså hamna mitt i en storstad eller på en lång landsväg i öknen och försöka klura ut var man är någonstans.

Spelat går att ladda ner till iPhone här och Android här.

3. Seterra Geografi

Detta är en gammal favorit hos mig som alltid tyckt det varit spännande med geografi. Upplägget är enkelt, du får ett land och ska sedan placera ut det korrekt på kartan. Det går även att spela med flaggor och para ihop rätt land med rätt flagga. Tips är att betala 20 kronor för fullversionen då man får tillgång till över 300 spel med den!

Spelat går att ladda ner till iPhone här och Android här.

Relaterade inlägg

Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook och Instagram

38 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *