Swedish Passport

Uppdaterat 2023-01-21
REKLAM – Inlägget innehåller reklam-länkar


Under pandemin var jag på jakt efter allt man kunde göra för att få resa utan att resa.


Ett av dessa sätt blev sällskapsspel med resetema! I början av pandemin beställde jag faktiskt hem ett helt gäng sällskapsspel när jag hade lessnat på att se på serier hela dagarna. Och oj vilken bra idé det var! Sällskapsspel är ju trots allt en så himla rolig aktivitet, speciellt när de har ett resetema.


12 sällskapsspel med resetema1. Röda Tråden Världen

Det här spelet går ut på att koppla ihop 10 stycken fakta för att komma fram till vad som är den gemensamma nämnaren: En stad, ett land eller en plats. Antal spelare: 2+.

Här kan du köpa Röda Tråden världen*


2. Den försvunna diamanten

Så mycket nostalgi över detta spel alltså! Spelplanen är en karta över Afrika och vinnaren är den som först hittar diamanten som är gömd någonstans på kartan. Antal spelare: 2-6.

Här kan du köpa Den försvunna diamanten*


3. Gotlandsquizet

Ett frågespel om Gotland! Kan spelas på en mängd olika sätt och har frågor om allt möjligt såsom mat, kultur, geografi och historia. Antal spelare: 2+.

Här kan du köpa Gotlandsquizet


4. Settlers of Catan

Spelet går ut på att spelarna hamnar på ön Catan och ska kolonisera byar, städer och vägar för att få poäng. Ett strategispel som även kräver en hel del tur då mycket avgörs av slumpen av tärningen. Antal spelare: 3-4.

Här kan du köpa Settlers of Catan*12 sällskapsspel med resetema

Settlers of Catan


5. Resan

I det här spelet får man resa runt i Norden och samla upplevelser från varje land. Spelet påverkas av olika färdkort, så det gäller att lägga upp en bra resväg. Antal spelare: 2-4.

Här kan du köpa Resan


6. Sverigespelet

Detta är ett spel om Sveriges geografi, historia och kultur där man får planera ut en bra resväg för att ta sig till alla orter man blivit tilldelad. Antal spelare: 2-6.

Här kan du köpa Sverigespelet*


7. 7 Wonders

I det här spelet är alla spelare ledare för en av de stora städerna under antiken med målet att expandera staden och bygga ett underverk. Antal spelare: 2-7.

Här kan du köpa 7 Wonders*


8. Ticket to Ride

Detta är ett strategiskt brädspel där spelplanen är en karta med städer som man ska bygga järnvägslinjer mellan. Antal spelare: 2-5.

Här kan du köpa Ticket to Ride*12 sällskapsspel med resetema

Ticket to Ride


9. Vagabond

Detta är ett brädspel som blandar faktafrågor, flaggtävlingar och geografiska utmaningar där den som har flest poäng i slutet står som vinnare. Spelet beskriver sig själv som “en resa fri från jetlag, förseningar och borttappade bagage”. Antal spelare: 2-5.

Här kan du köpa Vagabond


10. På Spåret

Brädspelet som är baserat på TV-programmet med samma namn. Går ut på samma sak, att gissa “vart är vi påväg?” samt svara på frågor om resmålet. Antal spelare: 2+.

Här kan du köpa På Spåret*


11. Planet

Ett strategispel som går ut på att bygga den mest gynnsamma planeten genom att placera ut kontinenterna så att så många djur som möjligt ska trivas. Antal spelare: 2-4.

Här kan du köpa Planet*


12. Copenhagen

Spelet är baserat på den vackra arkitekturen i Nyhavn i Köpenhamn och går ut på att bygga färgglada fasader som passar in i hamnmiljön genom att använda olika fasadbrickor som har särskilda specialförmågor. Antal spelare: 2-4.

Här kan du köpa Copenhagen*


*reklamlänkar


Mer om att resa utan att resa

10 sätt att resa på utan att resaMatresor | 3 resespel på mobilen | Utforska världens sevärdheter hemifrån | Serie- & FilmtipsMissa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

32 svar

  1. Åh, vilka bra tips! Sällskapspel är ju så roliga, men tycker det kan vara svårt att hitta några som känns roliga, så det här inlägget var ju perfekt! Tack! <3

  2. Vilka roliga spel 🙂 Den från Danmark måste jag inhandla eftersom jag älskar Danmark och eftersom vi ofta åker dit 🙂 Sverigespelet har funnits länge men dom har väl uppdaterat det nu kan jag tänka mig. Jag spelade det när jag var ung nämligen. Kommer fortfarande ihåg mycket som jag lärde mig från det 🙂 Kram

  3. Så himla bra tips!! Älskar ju sällskapsspel och med resa som tema kan de ju inte bli dåligt, drömmer man sig bort ännu mer haha! :’)

  4. Vilket roligt inlägg! 😀 Ja, Den försvunna diamanten är ett spel med nostalgi! Här hemma har vi spelat galet många omgångar Catan – så roligt! Tack för dina tips på sällskapsspel.

    Kram

  5. Wow tack för detta inlägg! Älskar sällskapsspel och särskilt med restema. Var en del jag inte kände igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *