Swedish Passport

REKLAM - Inlägget innehåller reklamlänkar

12 sällskapsspel med resetema

Publicerat: 2021-03-13 | Uppdaterat: 2024-02-04

Under pandemin var jag på jakt efter allt man kunde göra för att få resa utan att resa.

Ett av dessa sätt blev sällskapsspel med resetema! I början av pandemin beställde jag faktiskt hem ett helt gäng sällskapsspel när jag hade lessnat på att se på serier hela dagarna. Och oj vilken bra idé det var! Sällskapsspel är ju trots allt en så himla rolig aktivitet, speciellt när de har ett resetema.

12 sällskapsspel med resetema

1. Röda Tråden Världen

Det här spelet går ut på att koppla ihop 10 stycken fakta för att komma fram till vad som är den gemensamma nämnaren: En stad, ett land eller en plats. Antal spelare: 2+.

Läs mer och köp spelet här: Röda Tråden världen*

2. Den försvunna diamanten

Så mycket nostalgi över detta spel alltså! Spelplanen är en karta över Afrika och vinnaren är den som först hittar diamanten som är gömd någonstans på kartan. Antal spelare: 2-6.

Läs mer och köp spelet här: Den försvunna diamanten*

3. Gotlandsquizet

Ett frågespel om Gotland! Kan spelas på en mängd olika sätt och har frågor om allt möjligt såsom mat, kultur, geografi och historia. Antal spelare: 2+.

Läs mer och köp spelet här: Gotlandsquizet

4. Settlers of Catan

Spelet går ut på att spelarna hamnar på ön Catan och ska kolonisera byar, städer och vägar för att få poäng. Ett strategispel som även kräver en hel del tur då mycket avgörs av slumpen av tärningen. Antal spelare: 3-4.

Läs mer och köp spelet här: Settlers of Catan*

Settlers of Catan, sällskapsspel med resetema
Settlers of Catan

5. Resan

I det här spelet får man resa runt i Norden och samla upplevelser från varje land. Spelet påverkas av olika färdkort, så det gäller att lägga upp en bra resväg. Antal spelare: 2-4.

Läs mer och köp spelet här: Resan

6. Sverigespelet

Detta är ett spel om Sveriges geografi, historia och kultur där man får planera ut en bra resväg för att ta sig till alla orter man blivit tilldelad. Antal spelare: 2-6.

Läs mer och köp spelet här: Sverigespelet*

7. 7 Wonders

I det här spelet är alla spelare ledare för en av de stora städerna under antiken med målet att expandera staden och bygga ett underverk. Antal spelare: 2-7.

Läs mer och köp spelet här: 7 Wonders*

8. Ticket to Ride

Detta är ett strategiskt brädspel där spelplanen är en karta med städer som man ska bygga järnvägslinjer mellan. Antal spelare: 2-5.

Läs mer och köp spelet här: Ticket to Ride*

Ticket to Ride, sällskapsspel med resetema
Ticket to Ride

9. Vagabond

Detta är ett brädspel som blandar faktafrågor, flaggtävlingar och geografiska utmaningar där den som har flest poäng i slutet står som vinnare. Spelet beskriver sig själv som “en resa fri från jetlag, förseningar och borttappade bagage”. Antal spelare: 2-5.

Läs mer och köp spelet här: Vagabond

10. På Spåret

Brädspelet som är baserat på TV-programmet med samma namn. Går ut på samma sak, att gissa “vart är vi påväg?” samt svara på frågor om resmålet. Antal spelare: 2+.

Läs mer och köp spelet här: På Spåret*

11. Planet

Ett strategispel som går ut på att bygga den mest gynnsamma planeten genom att placera ut kontinenterna så att så många djur som möjligt ska trivas. Antal spelare: 2-4.

Läs mer och köp spelet här: Planet*

12. Copenhagen

Spelet är baserat på den vackra arkitekturen i Nyhavn i Köpenhamn och går ut på att bygga färgglada fasader som passar in i hamnmiljön genom att använda olika fasadbrickor som har särskilda specialförmågor. Antal spelare: 2-4.

Läs mer och köp spelet här: Copenhagen*

*reklamlänkar

Relaterade inlägg

Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook och Instagram

32 Kommentarer

 • Wow tack för detta inlägg! Älskar sällskapsspel och särskilt med restema. Var en del jag inte kände igen.

 • Vilket roligt inlägg! 😀 Ja, Den försvunna diamanten är ett spel med nostalgi! Här hemma har vi spelat galet många omgångar Catan – så roligt! Tack för dina tips på sällskapsspel.

  Kram

 • Så himla bra tips!! Älskar ju sällskapsspel och med resa som tema kan de ju inte bli dåligt, drömmer man sig bort ännu mer haha! :’)

 • Åh nu blev jag ju sugen på att spela hihi, var så himla längesen ❤️ Kram

 • Så kul att du tipsar! Har spelat ticket to ride 🙂

 • Har ingen av spelen. Kul dock att spela spel 🙂

 • Hört så mkt bra om dessa spel, kul med riktiga spel ,kram

 • Älskar ticket to ride. Tack för grymma tips! 🥰

 • Vilket spännande inlägg och härliga tips 🙂

 • Vilka roliga spel 🙂 Den från Danmark måste jag inhandla eftersom jag älskar Danmark och eftersom vi ofta åker dit 🙂 Sverigespelet har funnits länge men dom har väl uppdaterat det nu kan jag tänka mig. Jag spelade det när jag var ung nämligen. Kommer fortfarande ihåg mycket som jag lärde mig från det 🙂 Kram

  • Åh men härligt! 🙂 Jag kan tänka mig att Sverigespelet är lite som TP – att det kommer nya versioner då och då för att frågorna fortfarande ska vara relevanta 🙂

 • vilka 2 av dessa hade du rekommenderat mest? 😀

  • Åh helt klart Catan och Ticket to Ride! Vet inte hur många gånger jag spelat dem det senaste året och jag har ännu inte tröttnat 😉

 • Åh, vilka bra tips! Sällskapspel är ju så roliga, men tycker det kan vara svårt att hitta några som känns roliga, så det här inlägget var ju perfekt! Tack! <3

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *